Skocz do zawartości

Portal z filmami

Rekomendowane odpowiedzi

postaw takie coś na WP i dam ci miesiąc na zdobycie takiej ilości uu, mierzone odwiedziny przez analitics tylko z wyszukiwarki - po miesiącu będziesz wiedział czy się cokolwiek udało :unsure:

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Nie będę udostępniał mojego pomysłu na kase smile.gif
Megaload - pobieraczek? :unsure:
uzyskać ruch 1k UU dziennie przynajmniej?
1 tysiąc na dzień to "na miękko". Zależy oczywiście od technik, jak zaczynasz, to nie spodziewaj się szybko efektów. W końcu pozycjonowanie to cierpliwość :) wspomniany wcześniej był long tail - owszem, ale musisz mieć do tego sporą bazę filmów. Dużym plusem na pewno będą unikalne opisy filmów.

Zacznij jak każdy inny - katalogowanie (np. OmniADDem, bądź czymś innym, jednak z rozsądkiem - nowa domena), później zakup parę tematycznych linków i zacznie się kręcić.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

1 tysiąc na dzień to "na miękko".

Piszesz to ze swojego doświadczenia? Czy gdzieś przeczytałeś i robisz forward?!

Takich stron z filmami w sieci sa tysiące i każdy jak zaczynał to myślał, że będzie "na miekko" ale dla wielu okazało się "na twardo". Nie jest to na pewno takie łatwe. Pozycjonowanie fraz najbardziej popularnych na pewno jest kosztowne jak się nie ma zaplecza. Najlepszy jest long tail ale samymi automatami typu publiker czy omniad to raczej się nie da.

nie ma szans żeby zdobył na takim spamie tyle odwiedzin, raz że trzeba liczy się z sporym wydatkiem (publikerem czy omni na jednym zsynonimizowanym arcie od razu sobie odpuść) czyli musisz zaiwestować w coś konkretniejszego, dwa że google lubi takie strony filtrować na amen. Zrób na autorskim skrypcie, unikalne opisy, coś co zainteresuje użytkowników a nie tylko Płatność, i pozycjonuj powoli wartościowymi linkami do głównej i do podstron - spam xrumerem, sb, omnii, zostaw sobie jak już domena będzie mocna czyt: min. kilka miesięcy

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Ja pozycjonuję cały czas portal z filmami naekranie.eu i po roku czasu działalności w sieci odiwedza mnie dziennie 500 unikalnych userów. Pozycjonowanie to nie wszystko. Musisz walczyć i inwestować w marketing... No i regularnie pracować !

portal z filmami a smiesznymi filmikami to jednak róznica, podejrzewam że jak podejdzie konkretnie do tematu to będzie w stanie wyciągnąć nawet i więcej, kwestia techniki i cierpliwości ;]

Linków w podpisie brak bo konfidencja nie śpi !!

i po roku czasu działalności w sieci odiwedza mnie dziennie 500 unikalnych userów. Pozycjonowanie to nie wszystko. Musisz walczyć i inwestować w marketing... No i regularnie pracować !

Dla 500 UU/dzień nie warto sobie głowy zawracać z takim serwisem.

Roboty przy tym dużo a dochody groszowe. Coś marnie kolego inwestujesz i walczysz, no ale zawsze od czegoś zacząć trzeba.

Ja akurat robię w biznesie wideo i poznałem (pi razy drzwi) 1-2 tysiące webmasterów z całego świata (oprócz Polski), prowadzących podobne serwisy, choć znacznie bardziej zaawansowane. Prawda jest jednak smutna. Jakieś 95% z tych webmasterów posiada bardzo ograniczoną wiedzę niezbędną do tego żeby coś sensownego zdziałać. Więc 95% tych serwisów leży i kwiczy, zbierając śmieszne grosze, które ledwo starczą na utrzymanie serwera, albo i nie.

Ale jak ktoś ma wiedzę, doświadczenie pomysł, a jeszcze do tego włada sprawnie jakiś sensownym obcym językiem, to zdziałać można sporo. Wsród moich klientów są i tacy, których serwisy generują grube miliony wyświetleń/m-c. A wtedy są to też bardzo grube pieniądze.

Jest wiele niszowych tematyk, w które można ładnie uderzyć, niestety w polskich realiach trzeba się liczyć z relatywnie mniejszymi zarobkami z tytułu reklam.

Np. nie wiem czy w Polsce coś takiego funkcjonuje, ale jedni z moich najlepszych klientów (mowa o części serwisu związanego z filmikami), to serwisy poświęcone "bodybuilding". Wśród nich strona nr 1 na świecie dotycząca tej dziedziny, i największy serwis tego typu w Niemczech. Oczywiście obie strony mocno obudowane sklepami, ale to właśnie filmiki przyniosły im niesamowity sukces.

Serwisiki oparte na embedowanych filmikach z youtube, to raczej porażka, no chyba, że ktoś wpompuje w to olbrzymie pieniądze, które i tak raczej się nie zwrócą.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności