Skocz do zawartości

KeywordToolExternal wyjaśnienie pojęć

kams

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od kilku dni czytam na temat pozycjonowania stron. Moja wiedza w tej dziedzinie jest bardzo malutka. Na każdej niemal stronie o pozycjonowaniu można było przeczytać aby korzystać z tego narzędzia KeywordToolExternal w celu dobrania odpowiednich słów kluczowych dla naszej strony.

Nie bardzo jednak się orientuje jak korzystać z tego tzn. jak wybrać, które słowa/frazy są najlepsze do pozycjonowania dla mnie.

Po wpisaniu słów do sprawdzenia otrzymuje Miesięczne wyszukiwania ? lokalnie i konkurencyjność.

Zatem należy wybierać słowa, które mają największy wynik "miesięczne wyszukiwanie" i konkurencję "niską" ?

np. dla słowa

darmowe gry za free - 301 000 - średnie

gry darmowe - 1 500 000 - niski

wyspa gier - 4 090 000 - niski

czyli na co mam zwracać uwagę aby było możliwe w miarę łatwe wypozycjonowanie ?

Zdaje sobie sprawę z tego, ze wypozycjonowanie wymaga pracy :puknijsie:

Poprostu nie wiem czy brać pod uwagę frazy, których konkurencja jest niska, średnia czy wysoka ? wydaje mi się, że niska ale nie jestem pewny. To że ma fraza mieć jak najwięcej wyświetleń to wiem.

A jeszcze jedno pytanie aby nie zakładać osobnego tematu a też związane jest z doborem słów.

Konkurencyjność dotyczy adwords, Ciebie powinno to mniej więcej tyle interesować, że wysoka konkurencja = dużo reklam, lepsze stawki w adsense.

Frazy sprawdzaj w dopasowaniu "ścisłym".

Keyword tools podpowie Ci jedynie ile ludzi szuka danej frazy, nie powie Ci nic o tym jak ciężko będzie się wybić na dobre pozycje.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Konkurencyjność dotyczy adwords, Ciebie powinno to mniej więcej tyle interesować, że wysoka konkurencja = dużo reklam, lepsze stawki w adsense.

Frazy sprawdzaj w dopasowaniu "ścisłym".

Keyword tools podpowie Ci jedynie ile ludzi szuka danej frazy, nie powie Ci nic o tym jak ciężko będzie się wybić na dobre pozycje.

dziękuje za wyjaśnienie

jeśli mogę jeszcze prosić o ustosunkowanie się do tego aby nie zakładać osobnego wątku

Przejrzałem sobie konkurencyjne strony (ok. 5) i ich keywords i tak sobie myślę czy nie lepiej wyłapać te frazy, które się najczęściej powtarzają na tych stronach ? Bo przecież to z tymi stronami głównie będę konkurować.

Przejrzyj całe TOP10 bo to z całą 10 będziesz konkurować.

Przejrzenie ich keywords ma sens (rozumiem, że przez przejrzenie keywords masz na myśli anchory linków, które prowadzą do tych strony).

Warto też zwrócić uwagę na ilość stron jakie google zwraca dla danej frazy, da ci to pewne pojęcie o ilości stron konkurujących na daną frazę.

Przejrzyj całe TOP10 bo to z całą 10 będziesz konkurować.

Przejrzenie ich keywords ma sens (rozumiem, że przez przejrzenie keywords masz na myśli anchory linków, które prowadzą do tych strony).

Warto też zwrócić uwagę na ilość stron jakie google zwraca dla danej frazy, da ci to pewne pojęcie o ilości stron konkurujących na daną frazę.

Tak chodzi mi o robienie anchory linków na te frazy, które pojawiły się najczęsciej w keywords na tych stronach.

Czyli podsumowując z KeywordToolExternal mam wybrać te frazy, które mają największą liczbę wyszukiwania i mogę robić anchory linków na frazy

dziękuje za pomoc wszystkim :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności