Skocz do zawartości

Przekierowanie 301

luk108

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dwie domeny. Jedna to stara domena która już jakiś czas funkcjonuje, a druga jest nowa i jest z niej przekierowanie na starą.

Moje pytanie jest:

- Czy ma sens robić przekierowanie ze świeżej domeny na starą?

- Być może jest sens pozycjonować nową domenę tak by nowy adres poszerzył zakres potencjalnych wyszukań? Proszę o radę.

- Jak sprawić by nowa domena dała siłę starej domenie, słow kluczowych zawartych w nazwie tej nowej?

Proszę o jakieś rady.

Przekierowanie nowej domeny nic Ci obecnie nie da, lepiej postaw na niej coś podobnego i ewentualnie później przekieruj.

O taką informacje mi chodziło.

Natomiast nie wpłynie w żaden sposób to że druga domena ma inne słowa w domenie, nawet w tedy gdy ją rozlinkuje ? Umieszczanie innej zawartości wiązałoby się z budowaniem siły na podstawie innej zawartości tak? (zeby nie robić double content ). Dopiero potem, kiedy już będzie miała swoją moc przekierować ją na tą pierwszą, tak?

Głownie chodzi mi o taki efekt żeby po wpisaniu przykładowo "masaż cieszyn" wyskakiwała mi domena masaz.cieszyn.pl a po wspisaniu "rehabilitacja cieszyn" wyskakiwała rehabilitacja.cieszyn

.pl która jest dokładnie tą samą stroną. hmm.

Przepraszam za takie nieskładne rozumowanie, ale robię to po raz pierwszy.

Zanim odniosę jeszcze do przekierowania chciałem zapytać o inną rzecz:

- Czy jest możliwe że po wymianie strony na nową , pod tym samym adresem, jest możliwe że drastyny spadek w notowaniach googla? Zaznaczam że rodzaj kodu i zawartości jest bardzo podobny, i nie powinna być wielka różnica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności