Skocz do zawartości

fenomen darmowości

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra, reklama w gg tyle kosztuje. Tylko czy firmom które tam wykupują tą reklamę to się naprawdę opłaca? Bo mi np. nigdy w życiu nie zdarzyło się celowo kliknąć w reklamę w okienku gadu gadu...

Skoro kupują tam reklame to widocznie im się to opłaca...

Jeżeli chodzi o fora poprzeglądaj sobie niektóre tematy na ich forach, naturalne przyciąganie klientów,

np. słuchajcie rzrobiłęm zajebistą stronke xxxx.com.pl jak wam sie podoba itp itd umieszczane na dosyć populrnych forach i możesz mi wierzyc ze są to tematy nei do usunięcia przez admina Fora.... a KAska leci hehehehhe

znaczy się wciskają jakiś temat, post, jako niby nie-reklamę, ot taką naturalną na wszystkie fora, czy te popularniejsze tylko? dobrze zrozumiałem? Polem ich reklamy są popularne fora, a forą zwykły post (nie do usunięcia)? tak?

No dobra, reklama w gg tyle kosztuje. Tylko czy firmom które tam wykupują tą reklamę to się naprawdę opłaca? Bo mi np. nigdy w życiu nie zdarzyło się celowo kliknąć w reklamę w okienku gadu gadu...

Firmy się mami statystyką... która zazwyczaj jest taka jak sobie życzy tego ją przedstawiający.

Według mnie to ma bardziej szansę budować świadomość istnienia marki niż "klikalność"... klikają według mnie raczej początkujący uzytkownicy sieci, dzieciaki i ci co są nieobyci. Ja pozbyłem się reklam i mam spokój, bo mnie wszystko takie denerwuje...

Wierzą, że się będzie opłacać i kupują... trochę raportów, statystyki, a ktoś odpowiedzialny i tak ma gdzieś wypchnąć reklamę :D

Według mnie to ma bardziej szansę budować świadomość istnienia marki niż "klikalność"... klikają według mnie raczej początkujący uzytkownicy sieci, dzieciaki i ci co są nieobyci. Ja pozbyłem się reklam i mam spokój, bo mnie wszystko takie denerwuje...

Si. Skutecznosc reklamy, to nie tylko klikalnosc. To jeszcze funkcja informacyjna, ksztaltowanie potrzeb, kreowanie pozytywnego wizerunku. Wlasnie o to chodzi firmom reklamujacym sie w gg. A dlaczego gg? Chocby dlatego, ze wpatrujesz sie w okno. Ale nie tylko okno, bo czlowiek ma kat widzenia w poziomie 180st, a w pionie 120st. Chcac, niechcac widzisz ta reklame, chocby podswiadomie.

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

oj widzę, że Panowie co niektórzy mają problemy z pojęciem SKALI. Po prostu większa skala większe pieniadze i wszytkim się opłaca.

20 000 zł to mało za to jak 2 mln ludzi pokaże się logo !

43 TB to raptem 43 000 GB taki transfer można pewnie kupić poniżej 10 000 USD - a licząc średniio- ściągny plik nawet 10 MB daje to 4 300 000 wyświetleń reklamy nie ma mocnych dobrze dobrana tresć to 430 000 klików za minimum 10 centów.

czyli mamy 40 000 dolarów za 10 000 !

niech koszty biura zeżrą drugie 10 000 to i tak zostaje na czysto 20 000 USD dziennie mało ??.

czy ktoś z was kupiłby domenę .com jakby wiedział, że zarobi na niej 10 centów dziennie ?! - pewnie nie.

ale "frajerzy" co kupili 10 000 takich domen i tak mają 2 krotną przebitkę w ciągu roku ... itd itp.

Po prostu duży pieniądz robi większy pieniądz. Niektórzy boją się kupić za 50 zł domeny, bo szkoda im pieniedzy a potem płaczą, zę zarobili tylko 300 zł w rok. tymczasem zwrot inwestycji 100% w ciągu roku to POEZJA dla biznesu. Oczywiście przy jednym serwisiku koszt robocizny to tysiące złotych nigdzie nie zaksegowanych.. ale hurtem zawsze wyjdzie taniej :-)

Spójrzcie sobie na stopkę wszystkich for na forumer.pl (takie inne fora.pl) - linki.

Myślę, że nie jeden z Was udostepniłby komuś kawałek serwera pod forum w zamian za stopke ;)

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Spójrzcie sobie na stopkę wszystkich for na forumer.pl (takie inne fora.pl) - linki.

Myślę, że nie jeden z Was udostepniłby komuś kawałek serwera pod forum w zamian za stopke :D

oni wiele chętnych nie mają, bo tylko 2 linki na footer'ach for, a także moje Google teraz wskazuje, że wszystkiego razem na forumer.pl mają zindeksowane tylko 25,900 - według mnie to niezbyt dużo, moje małe, wąsko-tematyczne jedno forum ma połowę tego ;)

Ale za to na site:fora.pl jest ładnie, bo prawie milion... :D no dobrze, trochę im jeszcze brakuje, ale niewiele: 804,000

edit: ale oni nawet linków w stopkach forum nie udostępniają :]

2 linki na footer'ach for
mają zindeksowane tylko 25,900 - według mnie to niezbyt dużo, moje małe, wąsko-tematyczne jedno forum ma połowę tego

Spytaj Rzymian ile czasu swoje miasto budowali.

ale oni nawet linków w stopkach forum nie udostępniają :]

Co nie znaczy, że nigdy nie będą.

A może dobiją do miliona i sprzedadzą serwis?

Możliwości są.

Jak już ktoś powiedział, to nie są instytyucje charytatywne ani pomoc społeczna.

Każdy chłopiec wie, że żeby wyjąć to trzeba włożyć ...

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności