Skocz do zawartości

Stawki za usługi SEO

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja mam pytanie do pozycjonerów, bo sam pozycjonuję tylko dla siebie i tak pozostanie. Czy zdarzają się Wam nazwijmy "złote strzały" w Waszej branży? Pod tym pojęciem rozumiem to, że np. ktoś zleca pozycjonowanie czegoś co można wbić na top 1 dwudziestoma wpisami w katalogach darmowych i zleceniodawca płaci za to np. 2 tys. zł.? Chyba sporo jest jeszcze osób, którym można wmówić że to będzie trudne i które cieszą się jak dzieci, że pozycjoner wbił stronę na top1 za jedyne 2k złotych...?

To nie jest złoty strzał, to jest robienie Klienta w h**a :)

Zależy jeszcze, jak do tego podejdziemy. Możesz bowiem się wysoko cenić, mieć wiele zleceń i nie podchodzić do żadnego zlecenia za mniej niż 2k. To chyba brzmi dobrze.

@shpyo - moje wtrącenie, jest niezupełnie od rzeczy.

Po edycji: To tak, jak z dobrym, najlepszym w mieście adwokatem. Prostą sprawę też przyjmie ale weźmie dwa, trzy razy tyle co mierny adwokat (który też by ją wygrał...).

Jesteście Panowie świetni i ceńcie się.

cennik jest nierealny na polski rynek ;)

ale gdybym zrobił takie zestawienie u siebie to kto wie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@abstynent ja odniosłem się do:

Chyba sporo jest jeszcze osób, którym można wmówić że to będzie trudne i które cieszą się jak dzieci, że pozycjoner wbił stronę na top1 za jedyne 2k złotych...?
Co innego sie cenić, a co innego wciskać Klientowi ciemnotę.

Ja osobiście nie podejmuj się zleceń poniżej 150 brutto/mc

Nie rozbijam stawek na analiza tyle, optymalizacja tyle, dopasowanie fraz tyle. A nie rozbijam, ponieważ nie miałem jeszcze Klienta, który chciał by jedną z tych rzeczy. Klient chce pozycjonowanie swojej strony na dane frazy i to mu wyceniam. W wycenie ujmuje czasem optymalizację i resztę, czasem nie, zależy od danego zlecenia.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wiecie, z tymi stawkami to jest podobnie jak w web developerce... Spójrzcie na stawki np. tego pana - https://www.briangardner.com/contact/, teraz porównajcie do tego co zarabiacie lub jakie sumy płacicie za zlecenia (mam na myśli osoby dłubiące w html/php). :)

Jak widzę na forum zlecenie skórki wp za kilkaset złotych to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Zapewne podobnie jest w każdej branży.

Co innego sie cenić, a co innego wciskać Klientowi ciemnotę.

Ja osobiście nie podejmuj się zleceń poniżej 150 brutto/mc

Nie rozbijam stawek na analiza tyle, optymalizacja tyle, dopasowanie fraz tyle. A nie rozbijam, ponieważ nie miałem jeszcze Klienta, który chciał by jedną z tych rzeczy. Klient chce pozycjonowanie swojej strony na dane frazy i to mu wyceniam. W wycenie ujmuje czasem optymalizację i resztę, czasem nie, zależy od danego zlecenia.

Hm, a co ja mam zrobić, jak przyjmę do windykacji 50 k zł. na 10% prowizji a raz na pięćdziesiąt przypadków wystarczy mi wysłać wezwanie do zapłaty i kasa jest na koncie oddana (wyszło na to, że za wysłanie wezwania do zapłaty wziąłem 5k). Czy jestem oszustem? Nie. A Ty nie pomylisz się czasem co do oceny trudności frazy?

A Ty nie pomylisz się czasem co do oceny trudności frazy?

dżiz, w pierwszym poście wyraźnie napisałeś o robieniu Klienta w h**a i do tego sie odniosłem, co cenienie się, pomyłka (tu jak juz, to wyłacznie na swoja niekorzyśc miałem pomyłki) przy wycenie, ma do świadomego robienia Klienta w ...? Pytanie retoryczne. Z mojej strony EOT - wybacz shypo :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

dżiz, w pierwszym poście wyraźnie napisałeś o robieniu Klienta w h**a i do tego sie odniosłem, co cenienie się, pomyłka (tu jak juz, to wyłacznie na swoja niekorzyśc miałem pomyłki) przy wycenie, ma do świadomego robienia Klienta w ...? Pytanie retoryczne.

Moje myślenie ewoluowało w tym wątku. Może się okazać że w czasie, gdy przyjmujesz do pozycjonowania łatwą frazę, ktoś inny też zleca jej pozycjonowanie innej firmie. I może się okazać, że z łatwej frazy, zrobiła się fraza trudna.

I może się okazać, że z łatwej frazy, zrobiła się fraza trudna.

i tak często sie dzieje - fraza 'lampy' dla przykładu :D urosła do sporych rozmiarów w ciagu tego roku !

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności