Skocz do zawartości

Stawki za usługi SEO

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie uważam, że 2000 za frazę "budowa domów poznań" jest większym oszustwem niż 100 zł za frazę "opony".

W jednym i drugim przypadku klient być może jest mało świadomy, z tym, że w 1 przypadku możemy w cenie zmieścić np koszty postawienia zaplecza + linkowanie, optymalizacje, linkbaiting i pominąć tzw black seo i wmówić klientowi, że jego strona jest bezpieczna.

W drugim to zwykłe oszukiwanie klienta i możliwe, że siebie, albo po prostu będziemy kosić gościa na 10 innych fraz po 50zł, które zrobimy 5 linkami, a frazę opony wzięliśmy za stówkę, żeby go nie spłoszyć.

Ja się w 100% zgadzam z abstynentem - trzeba się cenić i nie psuć rynku.

Dobrym przykładem psucia się jest branża tworzenia stron, gdzie są firmy, które robią samą grafikę za 2500 zł, a są gimnazjaliści, którzy zrobią grafikę za 50zł.

Później klient może mieć pretensję tylko sam do siebie, bo stracił czas i pieniądze, i nadal jest niezadowolony.

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ostatnio przyjąłem taką frazę - ale klient sam zaproponowawszy stawki :D konkurencja jak żyleta ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No. A wystarczy że np. cztery firmy zlecą taką samą, łatwą frazę i zaczyna się Meksyk. Przyjmujecie zlecenie i widząc taką łatwą frazę, sami proponujecie cel: top 1. Wszystkie cztery firmy proponują...

Szczęście sprzyja lepszym :D

Niechcący jednak chyba wykazałem w sumie, że nie ma co wzdragać się przed "robieniem klienta w ch...a" bo można samemu sobie zaszkodzić.

Site Review + Consulting - od 300 zł do 2000 zł (zależy od wielkości i złożoności serwisu - dotyczy wyłącznie analizy pod kątem SEO)

Hands-On Editing of Pages/Code - od 0zł (jeśli klient sie z nami pozycjonuje) do 10000 zł (np. dla większych sklepów)

Manual Link Building Campaign - nie robimy, rozliczanie w 100% za efekt

1-Day SEO Training Seminar - nie prowadzimy

Keyword Research Package - od 300 zł dla "łatwej branży" do 3000 zł dla dłuższego long taila

Viral Content Development + Mktg - nie prowadzimy

Web Design, Development + Mktg - od 1800 zł dla wizytówek do xxxxx dla duzych serwisów i wymagających klientów

Monthly Retainer for Ongoing SEO - od 150 zł do xxxxx

Tak, najlepiej licencje wydawane przez państwo, dodatkowo koncesja na obrót linkami. :(

Mam nadzieję, że nie napisałeś tego na serio...

Wiem, że to nierealne, przynajmniej formalnie. Są jednak jeszcze instrumenty nieformalne, ale nie będę w szczegóły wkraczał. Nieformalne ale nie bezprawne.

robię audyty po 5 stówek ,robie po 2 tysie, robiłem tez po kilka tysi :(

audyt jest o tyle cenny, ze prawie kazdy jest inny ! i mozna BARDZO dużo sie nauczyć :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności