Skocz do zawartości

Stawki za usługi SEO

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Miło się czyta temat, a wtrącam się ze zwykłej ciekawości. Może mi ktoś w kilku słowach napisać (lub podać linka do informacji) na czym polega wspomniany już kilkakrotnie "audyt"?

DJ na wesele Szczecin - najlepszy Dj na wesele w woj. zachodniopomorskim

polski DJ na wesele Hamburg - urodziny, przjęcie

forum o google a ludzie go nie używają :/

https://www.seo-platforma.pl/slownik/art23,audyt-seo.html

https://www.weblocus.pl/seo_audit,S,13,23,23,0.html

https://www.polseo.com/slownik-audyt-seo.html

ot pierwsze z top10 :hi:

Jednym słowem coś bez czego pozycjonowania się nie powinno robić a z doświadczenia wiem, że dużo osób robi :)

ja od siebie dodam, że u siebie firmie realizujemy politykę etycznego podejścia do klienta, czyli jeśli zgłasza się do nas klient z listą swoich fraz, akceptuje wycenę, po jakimś czasie ma TOP3 na frazy, a po 3 miesiącach od osiągnięcia TOP3 okazuje się że są one nieefektywne (tzn. nie generują żadnego sensownego trafficu) informujemy o tym klienta i przy wyrównaniu kosztów własnych oferujemy zmiany. i nie mówię tu o sytuacji fraz źle dobranych (o czymś takim informujemy klienta na dzień dobry i tylko jeśli jest bardzo uparty seujemy mu nieefektywną frazę) - mówię o sytuacji fraz regionalnych które mimo że wyglądają obiecująco we wstępnych analizach to w praktyce wypadają nieefektywnie dla klienta

cen nie będę podawał bo cennik dla fraz do 1mln mamy jawny na stronie firmowej, powyżej 1mln leci analiza konkurencyjności, więc nie ma tu sztywnego cennika

@eclipse: właśnie też mi się trafił klient, że po wycenie i przejrzeniu kosztów i po 3 miesiącach zdecyduje się na obniżkę po swojej stronie

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ja ostatnio żeby zagwarantować klientowi któremu robimy stałą obsługę dobrą cenę za SEO poleciłem żeby wysłał zapytania do całego TOP10 na pozycjonowanie, a potem my wyrównamy cenę do najlepszej oferty.

co ciekawe, klient wysłał jedną frazę do pozycjonowania na którą był już na pozycji 2 (nazwa marki którą sprzedawał), na ok 10 ofert jedynie 4 firmy zauważyły że fraza jest w top10, a z tych 4 jedynie 2 napisały, że opłata za frazę będzie dopiero jeśli by sama wypadła z top-u

no świetny układ, "będę Ci pozycjonował frazę którą masz już i tak w TOP3 za x zł miesięcznie", czyli taki trochę haracz bo i po co linkować coś co i tak podlega pod najwyższy próg płatności :D

ja ostatnio żeby zagwarantować klientowi któremu robimy stałą obsługę dobrą cenę za SEO poleciłem żeby wysłał zapytania do całego TOP10 na pozycjonowanie, a potem my wyrównamy cenę do najlepszej oferty.

co ciekawe, klient wysłał jedną frazę do pozycjonowania na którą był już na pozycji 2 (nazwa marki którą sprzedawał), na ok 10 ofert jedynie 4 firmy zauważyły że fraza jest w top10, a z tych 4 jedynie 2 napisały, że opłata za frazę będzie dopiero jeśli by sama wypadła z top-u

no świetny układ, "będę Ci pozycjonował frazę którą masz już i tak w TOP3 za x zł miesięcznie", czyli taki trochę haracz bo i po co linkować coś co i tak podlega pod najwyższy próg płatności :D

To akurat kiepski przyklad - skad firma seo ma wiedziec skad wynika obecna fraza ? Moze klient wlasnie kupil X platnych linkow na miesiac albo pozycjonuje go ktos inny ?

Jakby Rand Fishkin czytał ten temat, ponieważ wczoraj uaktualnił stary post i jest ankieta do wypełnienia nt. płatności.

https://www.seomoz.org/blog/how-much-do-seo...agencies-charge

Mam pytanie...

Mojemu znajomemu, który prowadzi e-sklep... pewna firma pozycjonerska zrobiła wycenę na następujące słowa:

Słowo kluczowe: "Soczewki kontaktowe"

Pozycja 1-3, 180 zł netto

Pozycja 4-6, 110 zł netto

Pozycja 7-10, 90 zł netto

Słowo kluczowe: "Szkła kontaktowe"

Pozycja 1-3, 120 zł netto

Pozycja 4-6, 80 zł netto

Pozycja 7-10, 60 zł netto

*na wymienione frazy sklepu nie ma w pierwszej 100 Google.pl

Dodatkowo: Sklep nie jest nowy, w sieci tak gdzieś od 4 lat, pozycjonowany był już ale na inne słowa kluczowe (powiązane z okularami).

Proszę o ocenę ekspertów, czy za takie pieniądze można wypozycjonować sklep?

Jaka jest Waszym zdaniem wartość tych słów kluczowych, ile gdzieś powinna przeciętna firma SEO wycenić w/w słowa? Proszę o przykłady.

Dziękuję!

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

To akurat kiepski przyklad - skad firma seo ma wiedziec skad wynika obecna fraza ? Moze klient wlasnie kupil X platnych linkow na miesiac albo pozycjonuje go ktos inny ?

okej, rozumiem tok myślenia, problem w tym że w tym konkretnym przypadku strona miała BL bliskie 0 (zupełnie nie była wcześniej seowana)

Słowo kluczowe: "Soczewki kontaktowe"

Pozycja 1-3, 180 zł netto

Pozycja 4-6, 110 zł netto

Pozycja 7-10, 90 zł netto

Słowo kluczowe: "Szkła kontaktowe"

Pozycja 1-3, 120 zł netto

Pozycja 4-6, 80 zł netto

Pozycja 7-10, 60 zł netto

Powodzenia :) Rozumiem, że umowa podpisana i na 12 miesięcy ma temat załatwiony. Szkoda czasu, ale za błędy się płaci (jak nie w pieniądzach, to w czasie, a czas to pieniądz) :) Następnym razem będzie wiedział, że firm pozycjonerskich szuka się albo z polecenia (od klienta, którego wypozycjonowali na trudne frazy), albo w topach na frazy typu pozycjonowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności