Skocz do zawartości

Adwords w co.uk a legalność kampanii

Hammer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

1. Czy można odpalić kampanie reklamowe dla użytkowników co.uk z mojego polskiego konta adwords? (strona jest po angielsku)

2. W Polsce nie jest dozwolone reklamowanie gamblingu i kasyn w Adwords. Czy w co.uk już można to reklamować? Gdzieś było opisane, że można ale wolę się upewnić.

3. Czy jak konto adwords jest zarejestrowane na mnie czyli na Polaka a reklamuję gambling w co.uk to może ktoś się do mnie tutaj przyczepić?

4. Jak chcę kampanie właśnie w co.uk to wpłacając PLN naliczane są opłaty w zagranicznej walucie?

Nie mogę znaleźć działającego odnośnika do dziennika zmian zasad adwords. Tam widziałbyś jakie zmiany zachodzą w różnych krajach.

Z tego co doświadczyłem kiedyś to reklamując coś zakazanego w polsce z konta polskiego nawet na region gdzie dany produkt/usługa nie jest zakazana reklamy mogą zostać odrzucone.

Nie mogę teraz tego potwierdzić, ale na pewno musisz się dowiedzieć czy daną usługę można reklamować na terenie danego kraju.

Wejdź na zakładkę słowa kluczowe i zobacz jakie są komunikaty w chmurkach przy słowach.

Czy dokonałeś płatności?? Jeśli tak i był to przelew to księgowanie może trwać 3-5 dni roboczych.

Przejdź również na zakładkę reklamy i sprawdź jaki jest komunikat przy nich....

Daj znać to poradzę co dalej...

- saldo konta jest 250zł (kupon na pierwszą reklamę)

- w chmurkach przy słowach komunikat, że nie są wyświetlane bo muszą być sprawdzone przez specjalistę Adwords

- w zakładce reklamy komunikat na pomarańczowo "W trakcie sprawdzania"

Więc cały czas trzeba czekać aż sprawdzą, sporo czasu to trwa. Czytałem, że w UK można gambling reklamować ale oni tylko ograniczenia dodatkowe ustawiają jak wiek odbiorcy.

Skorzystaj z prawego górnego rogu i naciśnij Pomoc / Help

Następnie powinna być możliwość wybrania tematu/kategorii dotyczącej twojego problemu. W pewnym momencie będziesz mógł wysłać maila.

Napisz do supportu z prośbą o sprawdzenie reklam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności