Skocz do zawartości

kolejna zmiana algorytmu?

nutado

Rekomendowane odpowiedzi

Od chyba 2 dni zauważam ciekawe zmiany. Dla niektórych niszowych fraz wyniki naturalne różnią się w zależności od miejsca (opcja zmień lokalizację).

Z tego co widzę, to wyniki z miejsca jakie określa nasze IP, różnią się od wyników z dowolnego innego miejsca.

Zauważył to ktoś jeszcze?

Czy zmiany które zauważyliście polegają na tym, że:

strona na szukaną frazę, przy ustawieniu lokalizacji bez zmian - ma niższą pozycję o kilkanaście-kilkadziesiąt miejsc.

przy ustawieniu na dowolne inne miasto pozycja zawsze jest dużo wyższa.

Zmiany pozycji na tę frazę dotyczą nie tylko jednej strony, ale co najmniej kilku w obrębie top20

zmiany dotyczą jakiejś niewielkiej ilości fraz niszowych.

Zmiany o których piszę nie dotyczą zmian związanych z mapkami (Miejsca dla hasła „jakies haslo” w pobliżu "miejscowość"), bo to zupełnie coś innego.

w stat4seo mozna od dawna ustawiac lokalizacje - nie wiem jak jest w innych monitoringach

niemniej jednak wyniki sie roznia zwlaszcza gdy wpisujemy fraze ogolna to czesto i tak w zaleznosci od lokalizacji czesto serwuje serpy w pewnej czesci regionalne

podobnie jest w podpowiedziach gdy wpisujesz recznie fraze - automatycznie podpowiada miasto z lokalizacji

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności