Skocz do zawartości

Zaplecze marzenie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Często się zdarza, że na większość fraz można kupić od handlarzy domen (którzy nie są świadomi wartości SEO domeny) jakieś z historią i potem one się ładnie wbiją.

Niestety handlarze domen już w większości znają wartość seo swoich domen :D Mają narzędzia od tego.

wszystko zależy od stosunku mocy do nakładów, stworzenie 50 super zaplecz dla ludzi z unikalnymi tekstami itp. jest bardziej pracochłonne niż 1000 śmieciówek, a siła linków z tej 50-tki raczej nie przebije masówki.

Tym bardziej że "teksty dla ludzi" chyba nie mają praktycznie żadnej przewagi jak chodzi o SEO, co najwyżej dłuższą żywotność w indeksie Google.

50 zapleczówek na tą frazę, którą chcesz pozycjonować to na 500% za mało.

@Stwor - ciekaw jestem jak chciałbyś przechwycić kilkaset domen okołotematycznych? Skoro dajesz takie rady.

@ankesen - musisz sobie jeszcze zadać pytanie jakie fundusze chcesz na to zaplecze przeznaczyć bo będzie to na pewno sporo kosztować. Nie wydaje mi się, że potrzeba tysiąc domen tak jak niektórzy tu piszą ale 2-3 stówki serwisów to na pewno. Dodatkowo inne formy pozycjonowania. Wiadomo przecież, ze nie bedziesz linkować na jedną frazę.

Dziękuję Wam za odpowiedzi.

Ogólnie to wygląda tak, że mam do dyspozycji budżet rzędu 4-5 K miesięcznie + serwery dedykowane + pasmo gratis + kilka klas IP do wykorzystania np pod SWLe.

Pracuję nad modelem biznesowym który bardzo mocno powinien zmniejszyć koszt rejestracji domeny (czyli te 10 zł netto w pierwszym roku).

Zastanawiam się tylko czy lepiej jest inwestować tylko w nowe domeny (lub przejmować istniejące) i puszczać te domeny po roku żeby nie płacić 40 zł netto.. czy może

przedłużać za cztery dyszki bo szkoda mocy którą ta domenka zdobędzie przez ten rok..

Oczywiście cały czas mam na myśli budowanie zaplecza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności