Skocz do zawartości

Zdrowe zęby a prawo jazdy :D

aikmar

Rekomendowane odpowiedzi

@jehowy - Wystarczy alkomat za 235zł - tyle kosztował 3 mc temu alkomat, który był w mojej obecności testowany równolegle z alkomatem policyjnym i wskazywał to samo.

Nie wiem dokładnie jaki to model, ten testowany ale wygladał podobnie: https://allegro . pl/ alkomat-al-6000-lite-100ustn-gw24-fv-wys-gratis-i1957348090.html (nie moja aukcja), ale nie jestem pewien czy to ten sam, ale wygląt jak na all.

Masz layout do pocięcia? Wynajmij mnie! Koder XHTML, CSS ---> turbohtml.pl

Darmowe plusy google!! google+1 Zobacz, wejdź: faceplus_banner_88_31.png

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie ma szans, żeby płyn do płukania ust sfałszował wynik z alkomatu (o ile tylko płuczesz, a nie pijesz go butelkami :) ).

Sam używam płynu od 2 lat i w tym czasie miałem 3 kontrole rutynowe trzeźwości (w tym jedna 15min po wyjściu z domu) i za każdym razem 0,00.

W jakimś programie telewizyjnym (chyba Pogromcy Mitów na Discovery) kiedyś sprawdzali to i wyszło że ten płyn do płukania faktycznie fałszuje wynik i wychodziły kosmiczne wartości (typu 4 promile), ale po 4min od płukania już nie było śladu po nim i wychodziło 0,00. Tak więc nawet gdybyś miał na maksa pecha i miałbyś kontrolę w 3min po płukaniu to i tak powtórne badanie rozwiewa wątpliwości.

A bajeczek o "pokrzywdzonych i biednych kierowcach" którzy nawdychali się płynu do spryskiwaczy, albo i jabłka lub rodzynki sfermentowały w brzuchu tworząc wino :P itd to się nasłuchałem już dużo - tylko zawsze dziwnym zbiegiem okoliczności były to historie typu "A znajomy, kolegi przyjaciółki mojej siostry..."

Pozdrawiam :)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

O płynach do ust słyszałem od osób trzecich, fakt. Druga historia którą opisałem miała miejsce w 100% i przebieg opisałem realnie. Kolegę zatrzymali a ja musiałem przyjechać po auto. Dodatkowo 2 dni później w lokalnym brukowcu była wzmianka o koledze jakim to nie jest *(&^*(&(*&, ze posiadając aż 1,6 prowadził auto :) Przez 2,5 mc musiał szukac kierowcy by moc gdzieś pojechać. Milicjant powiedział do mnie, że dziwne, że kolega miał 1,6 a po następnych badaniach 0,0 ale dla pewności zabierają go na badanie krwi a ja mam zaopiekować się autem. Na tvnturbo oglądałem podobną sytuację ale bohaterka odcinka po po pierwszym "dmuchaniu" posiadała jakieś niewielkie ilości następne dwa "dmuchania" po 0.0 i ją puścili bez niczego. Wszystko zależy na jakiego milicjanta się trafi...

Masz layout do pocięcia? Wynajmij mnie! Koder XHTML, CSS ---> turbohtml.pl

Darmowe plusy google!! google+1 Zobacz, wejdź: faceplus_banner_88_31.png

To sa bajki. Kiedys widzialem na ten temat test. Alkomat policyjny z tego co pamietam kosztuje ok. 2000 zl i wlasnie on ma takie rozne funkcje, zeby wykryc czy dane opary pochodza ze zjedzenia czegos czy plukania ust plynem. Bylo to testowane i alkomat policyjny pokazywal zawsze 0. Jedyna mozliwosc to taka, ze ktos by przepukal i od razu chuchnal, a to wiadomo, ze w warunkach normalnych nie ma miejsca.

Natomiast rozne inne alkomaty do 500zl czesto daja sie oszukac i pokazuja rozne glupoty. Stad tez takie opinie na ten temat.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ostatni link podany powyżej przez P@wel i zdjęcia: kobieta wdycha opary odmrażacza do szyb a następnie policjant przy użyciu policyjnego urządzenia dokonuje pomiaru - wynik 0.39, to nieco burzy wizję nieomylnych policyjnych alkomatów, według mnie coś jest na rzeczy i to nie są bajki :)

respect.gifgoogle.gif

@-=SnU=- - jak wierzysz w rzeczy ktore wypisuje Super Expres to gratuluje... a najlepsze jest w tym artykule, ze na zdjeciu jest pokazane 0.39 a podpis, ze jest 0.8 promila...

Poza tym nawet gdyby tak bylo to wyjdziesz z auta, chuchniesz jeszcze raz i masz 0.00 i problem z glowy.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@Carnagge, mylisz się i to bardzo :D

1. Różnica między 0,39 na alkomacie a 0.8 o którym jest mowa w podpisie wynika z różnych jednostek miary. Alkomat pokazuje stężenie alkoholu w mg/dm3 a w podpisie jest to już przeliczone na promile.

2. Co do pokazywania pozytywnego wyniku po zjedzeniu batona czy zastosowaniu kropli na serce, to zarówno te nowe żółte, bezdotykowe alkomaty policyjne jak też zwykłe, 'dmuchane' alkomaty z naprawdę wysokiej półki dają wynik pozytywny jednak oczywiście tylko przez kilka minut. Kiedy opary alkoholu wyparują z ust alkomat pokazuje 0,00. Mówimy tutaj cały czas o najwyższej klasy alkomatach firmy LION.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności