Skocz do zawartości

Seopilot.pl

SeoPilot.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@serwisant, Klikając na link "Rozpocząć pracę w Systemie" serwis powinien odrazu przejść w status "OK". Proszę spróbować jeszcze raz i odpisać na forum o rezultacie, jeśli to nie kłopot.

- Tak, wszystko już ok.

Nie, data nie powinna być późniejsza, niż data pierwszej wypłaty. Jeśli było kilka wypłat, np. 5, 10 i 15 lutego, to na rachunku/fakturze powinieneś ukazać datę sprzed 5 lutego lub najpóźniej 5 luty.

- Dlaczego na rachunku należy ukazać datę sprzed 5 lutego?

Edytowane przez serwisant

Zaktualizował ktoś profil?

Zaznaczam:

Osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą, nie będąca podatnikiem VAT-EU

Nie mam jednak widocznego pola, w którym można by podać NIP i gdy klikam: Zapisz pojawia się komunikat

Nie podałeś lub podałeś nieprawidłowy NIP

Miałem to samo (Chrome i Firefox) Przy pomocy firebuga zmieniłem widoczność pola z NIPem, wypełniłem i poszło. Zobaczymy czy się przyjęło.

Jeszcze powinienieś mieć: Rodzaje podmiotów.

- Z pewnością nie ma takiego pola w zakładce "profil", jednakże zaglądając w źródło strony widać te pole. Ciekawa sprawa ponieważ podglądając kod w FireBug jest zapis "style="dispaly: none". Usuwając ten kawałek widać brakujące kontrolki. - SeoPilot to jest błąd systemu, który uniemożliwia zaaktualizowanie profilu.

- seopilot co oznacza, że profil (status konta) jest niezweryfikowany?

- seopilot a jeżeli nie ma wypłat w danym miesiącu to co pojawi się w panelu "dokumenty rozliczeniowe"? - nie ma wypłaty to nie ma rachunku.

Edytowane przez serwisant

@horcyk

Napisz proszę w jakiej wyszukiwarce (podaj też wersję) nie było widocznego pola, w którym można podać NIP.

@Drodzy Użytkownicy!

Zwracamy się z uprzejmą prośbą, abyście, do momentu wypełnienia Profilu, wyczyścili cache w wyszukiwarce, z której korzystacie.

Jeśli pojawiają się jakiekolwiek problemy z wypełnieniem Profilu, także należy wyczyścić cache.

@serwisant

Należy podać datę sprzed pierwszej wypłaty (lub w dzień pierwszej wypłaty) w miesiącu, za który wystawiasz rachunek/fakturę - 5 luty to był tylko przykład. Jeśli pierwszą wypłatę dostałeś 3 lutego, wystawiasz rachunek/fakturę, ukazując 1, 2 lub 3 luty.

Formalnie powinno być tak, że najpierw wystawiasz dokument, na podstawie którego my wypłacamy Ci pieniądze. Ale ponieważ SeoPilot.pl ceni swoich Użytkowników i stara się, żeby korzystanie z Systemu było jak najbardziej wygodnie, wypłacamy pieniądze po prostu na podstawie wniosku wypłaty (kilka kliknięć w Interfejsie Użytkownika), który traktujemy jak wystawiony rachunek/fakturę, a dopiero później, post factum, generujesz potrzebny dokument (rachunek lub fakturę). Dzięki temu oszczędzasz swój czas i formalności sprowadzone są do minimum.

Przykładowo:

Użytkownik **** 15 lutego wysłał do SeoPilot.pl zlecenie wypłaty środków na kwotę 100 PLN, 20 lutego na kwotę 150 PLN i 28 lutego na kwotę 200 PLN. Począwszy od 1 marca (tj. niekoniecznie pierwszego marca, można później), wystawia on jeden dokument na ogólną kwotę wypłat w lutym (100 +150 +200 = 450 PLN) ukazując datę do 15 lutego włącznie.

Edytowane przez seopilot

A gdzie są dane do zaaktualizowania profilu? Ja wchodzę w zakładkę profil to mam do edycji tylko adres email, login i numer telefonu.

@serwisant

Do rozszerzonego Profilu, tj. do Profilu, w którym należy podać NIP, VAT-UE, wybrać rodzaj podmiotu itd., mają dostęp Ci Użytkownicy, którzy mają na swoim Koncie Użytkownika naliczony jakiś dochód (czy to jako Wydawca, czy jako Osoba Polecająca) oraz ci Pozycjonerzy, którzy doładowali swoje Konto Użytkownika.

Weryfikacja Profilu to jednorazowe sprawdzenie wprowadzonych przez Użytkownika danych. Weryfikacja zajmuje do 24h.

Indeksacja twa rzeczywiśce bardzo długo, miała trawać do 24 godz ale dostałem emaila że może się ten okres wydłużyć.

Indekscja powinna trwać do 24 godzin. Przepraszamy za opóźnienia, jest to związane z wdrażaniem nowego schematu przyjmownia stron Wydawców.

Dziękujemy za zgłoszenie!

Z wyrazami szacunku, Dział Pomocy SeoPilot.

Zapraszam na forum Kia wszystkich posiadaczy samochodów Kia

Portal spawalnictwo, giełda spawalnicza,forum spawalnicze

Fanklub Kia dla miłośników marki Kia