Skocz do zawartości

Seopilot.pl

SeoPilot.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie czy można pozycjonować u nich strony, które są jednocześnie u nich wydawcami ? Czy to się jakoś nie kłóci ?

@eddard

Tak, oczywiście, można pozycjonować strony, które dodałeś do Systemu jako Wydawca. W żaden sposób się to ze sobą nie kłóci.

Hm.. dodałem pierwszy projekt (jako pozycjoner) system zaproponował mi frazy, ale... zupełnie nietrafione. Czy da się jakoś ręcznie ustalić na jakie frazy pozycjonować? (...)

@Xemix

Tak, w Projekcie Standardowym możesz ręcznie ustalić na jakie frazy pozycjonować serwis.

Choć już wiele razy pojawiła się informacja, że ponownie stronę można zgłosić dopiero po trzech miesiącach to chciałbym aby oficlajnie potwierdził to użytkownik SeoPilot.pl.

(...)

@horcyk

Potwierdzamy - ponownie można zgłosić serwis do Systemu SeoPilot.pl po trzech miesiącach od daty pierwszego zgłoszenia.

Edytowane przez SeoPilot.pl

Wartościowe opinie sa tutaj :)

Mnie ineteresuje rzecz bardzo ważna jako wydawcę. Kiedy i czy wogóle będzie filtrowanie reklam z poziomu panelu. To że system ma moc to jest oczywista sprawa, to że sa dobre pieniądze jest również oczywiste, jednak co z tych dobrych pieniędzy kiedy po miesiącu wartościowy serwis przestanie być wartościowy z powodu prezentowanej erotyki.

To jest bardzo ważna sprawa i odpowiedzi na takie pytania oczekuje od przedsatwiciela seopilota.

Mam pytanie do administracji seopilota odnośnie dodawania stron do systemu.

Dodałem wczoraj kilka stron, po dodaniu kodu do strony widniał status Na indeksacji gdzie po średnio 30sekundach zmieniał się na odrzucony.

W takim przypadku jest błąd z instalacją? bo przecież administracja zaakceptowała mi stronę kilka dni temu moim zdaniem gorsza pod względem seo niż te które próbowałem dodać, czekam na info

468x60.gif

Przyłączam się do pytania użytkownika AdvertsMedia. Wczoraj również dodałem dwie strony, zainstalowałem kod, po czym status zmienił się na indeksacji a po kilkunastu sekundach na Odrzucony. Albo system wprowadził nowy błyskawiczny system weryfikacji tego czy strona się nadaje, albo po prostu nie akceptują chwilowo nowych stron. Napisałem już w tej sprawie do supportu ale może tu szybciej dostanę odpowiedź.

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

albo po prostu nie akceptują chwilowo nowych stron

To raczej wykluczam, ponieważ byłaby to straszna głupota. Odrzucali by bardzo dobre strony nie proponując nawet niskich stawek za nie utrzymując tym samym te gorsze za większe stawki? Pomijając już fakt że kolejna próba dodania strony do systemu to 3 miesiące :( Gdyby zaistniała taka sytuacja, że nie będą czasowo potrzebowali nowych stron przy próbie dodania strony powinien wyskoczyć komunikat informujący o tym, a nie status odrzucony i zawieszenie strony na 3 miesiące. Wydaje mi się, że tutaj algorytm indeksacji wykrywa coś co mu przeszkadza, tylko co..

Edytowane przez AdvertsMedia
468x60.gif

Odpowiedź supportu na moje pytanie to standardowa formułka typu, strona nie spełnia wymogów i żeby spróbować po 3 miesiącach. To ja raz jeszcze pytam jakim cudem system ocenił w niecałe 20 sekund czy strona spełnia wymagania czy też nie? Dodam, że ocena nastąpiła wczoraj czyli w niedzielę a z tego co pamiętam nigdy wcześniej w niedzielę nie podejmowali decyzji o akceptacji/odrzuceniu strony.

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Powiem szczerze dla mnie czarna magia!

Dodałem 3tyg temu stronę zapleczową dla testów. Strona około roczna PR1, treść nieunikalna, site: ok 100,000 bl:ok 1000. Dostałem za nią 300zł, mile się zaskoczyłem. System mi się spodobał postanowiłem dodać do niego moje najlepsze zaplecze oczekując za to wielokrotnie większą stawkę.

Tematyka ta sama, strona kilku letnia, PR3, treść w 50% unikalna, site:ponad 300,000 bl:ponad 10,000, linków wychodzących 3, unikalne IP (jedna strona na dedyku) i co najważniejsze 3000uu dziennie odwiedzana (ponoć to dla seopilot ważne by strona była dla użytkownika), zaznaczę Tylko że tamten serwis notuje śladowe ilości gości, i co teraz najlepsze, strona została odrzucona po 10 sekundach po instalacji? :( nie mam pytań :D

A może tylko jedno do administracji seopilota, czy oby nasze strony służą Wam Tylko i wyłącznie do pozycjonowania? mm...

Powinniście podać bliżej kryteria przyjmowania stron, bo coraz więcej pytań się pojawia koło tego, a to nie wygląda dobrze, pozdrawiam

Edytowane przez tomson85

A mi dzisiaj stronę że tak powiem zbanował seopilot. Dostałem maila:

"Dzień dobry, Michał.

2012-02-05 do Systemu SeoPilot.pl został dodany serwis xxxxx.

Niestety, nie odpowiada on wewnętrznym wymogom Systemu i nie będzie

mógł dalej w nim uczestniczyć.

Z poważaniem,

Dział Pomocy SeoPilot.pl

support@seopilot.pl

Włącz powiadomienie emailem o nowych odpowiedziach | Włącz uśmieszki | Włącz sygnaturkę

https://www.seopilot.pl/

Jaja strona w pełni unikalna w pełni dal użytkownika notująca kolo 100 uniq dziennie dobrego ruchu z wyszukiwarek. Tematyka e-commerce. Nie katalog stron.

Strona uczestniczyła w programie seopilot od początku lutego. Nieźle się robi w tym systemie.

Finanse bez tajemnic. Nie masz rachunku bankowego? Tylko najlepsze konta osobiste dla ciebie lub konto firmowe jeśli prowadzisz działalność gospodarczą.

Czy można prosić o ustosunkowanie się Seopilot.pl to kilku kwestii, które przewijają się w tym temacie.

1. Czy to możliwe aby strona zaraz po dodaniu otrzymała status "Odrzucona" skoro jeszcze nie przeszła indeksacji, skanowania wydajności ani oceny moderatora?

2. Na kiedy planowane jest wprowadzenie filtrowania słów kluczowych/stron? Tylko proszę nie pisać, że "lada moment", bo to juz słyszeliśmy ponad 10 dni temu.

3. Czy filtorwanie słów kluczowych/stron, a tym samym nie wyświetlanie niechcianych linków na stronie może przyczynić się do obniżenia stawki?

4. Piszecie, że po około miesiącu zbieracie już na tyle informacji o wydajności serwisu, że możecie ocenić jego przydatność w systemie. Czy jest możliwość aby w panelu oznaczać, że strona przeszła już tę ocenę, bo teraz zapewne wszyscy nerwowo logują się na konta i sprawdzają czy strony nie są czasem odrzucone, a tak przynajmniej wprowadziłoby to pewne uspokojenie dla stron już ocenionych.

Liczę na Waszą odpowiedź.