Skocz do zawartości

Seopilot.pl

SeoPilot.pl

Rekomendowane odpowiedzi

...badany jest także potencjalny popyt na linki wychodzące z danego serwisu...

tutaj jest odpowiedź na pytanie dlaczego mimo wzrostu parametrów i jakości serwisów otrzymują one coraz mniejsze stawki - w tym systemie jest coraz mniej chętnych na kupowanie linków ponieważ narasta przekonanie o jego niewielkiej skuteczności

Dokładnie. Stawki od wydawca lecą na łeb na szyję więc usuwają swoje najlepsze strony, pozycjonerzy mają coraz mniejszy wybór wrzucania linków do ciekawych stron więc i ci uciekają. Błędne koło.

Zauważyłem, że po update PR nastąpił gwałtowny spadek stawek. Ale kto tam wie :) Prolink ma swoje wady, seopilot swoje. Złotego środka jeszcze chyba nie znaleziono...

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Dlaczego uważasz że szkoda, zawsze jakaś informacja zostaje dla tych co jej szukają.

Ja mogę tylko dodać że pozycjonowanie teraz u nich to tragedia, ponad 2 miesiące a pozycje szok. Wcześniej znaczy się na początku nie powiem nawet nieźle szło ale teraz to ciągła wymiana linków i pakowanie ich bez ładu i składu nawet po prawie 50szt dziennie na frazę gdzie wcześniej sam seopilot zalecał 8-16 dziennie. A w odpowiedzi na zapytanie czy automat się nie popsuł zapewnienie że jest wszystko w jak najlepszym porządku, i jeśli chciałbym inaczej linki dodawać to mam przenieść do półautomatycznego lub ręcznego trybu. Niestety nie po to czekałem na efekty 2 miesiące aby teraz przenosić poczekam dalej może jakieś lepsze efekty wreszcie będą. Tylko pewnie po następnym update google zjazd będzie ostry przy tym sposobie rotacji linków ale nic zobaczymy.

Co do prolinka to zaczynają wprowadzać linki w treści i dodawanie artykułów pisanych pod zlecenie znaczy rozwijają się o nowe mżliwości dla pozycjonera jak i wydawców.

Zarabianie na stronie kilka sposobów monetyzacji strony lub bloga

hurtownia odzieży  damskiej i męskiej  - Międzynarodowy portal randkowy

nie tak szybko sie rozkręci bo mają porypany system opłat tymi punktami, i troche drogo to wychodzi przez te punkty, a takze działka jaką musisz oddać za link umieszczony u ciebie na stronie nie mniej jak 1pkt. a bierzesz np. 2pkt to musisz 50% oddać jak tego nie uregulują i nie wyklarują to kicha będzie.

Odnośnie spadających wynagrodzeń...

Od ostatniej "indeksacji" stronie przybyło BL, PR skoczył w górę, wzrósł site, spadła liczba linków wychodzących...

I co?

I zdaniem SeoPilot jakość serwisu spadła, i to tak drastyczne, że trzeba było stawkę obniżyć o - uwaga - niespełna 70% :)

Ktoś z Was to przebije? A może ktoś rozgryzł tajemniczy algorytm oceny jakości serwisów, którym kieruje się SP?

Edytowane przez szuman

Marcin Szumański - fotografia biznesowa, reklama, marketing

Ktoś z Was to przebije? A może ktoś rozgryzł tajemniczy algorytm oceny jakości serwisów, którym kieruje się SP?

Przestańcie zachodzić w głowe o powody takiego stanu ja już wcześniej to wyjaśniłem.

Poprostu jest to najzwyklejszy system rotacyjny i potrzebują co pare miesięcy nowych serwisów wtedy starych się pozbywają taka jest kolej rzeczy. A w parametrach sprawdzają wcześniej jak często google indeksuje tą stronę i to jest dla nich najważniejsze, wtedy wiedzą że umieszczone linki przez nich zostaną szybko zinedksowane i przyniosą szybki efekt.

Tutaj są opisywane działania seopilota na konkretnym przykładzie i dalej będą opisywane

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/166553-doswiadczenia-testy-wyniki-pozycjonowania-w-seopilocie/#entry1145667

Edytowane przez krzysiekmat

Moim zdaniem po prostu wyciskają ze strony ile się da, a z upływem czasu zmniejszają stawkę, bo wiedzą, że wartość strony mając tyle linków (w tym erotyki i hazardu) spada, a potem się jej pozbywają.

Taki jest właśnie algorytm seopilota :palacz:

Edytowane przez motorec

dzisiaj otrzymałem info, że moja strona nie działa (problem z serwerem).

nie działała w sumie może przez godzinę-dwie.

po naprawieniu błędu aktywuje stronę i co widzę? na indeksacji. Tylko po co i w jakim celu?

czy to znaczy, że przez tą przerwę wszyscy utracili swoje linki które wisiały na tej stronie?

poza tym mam dziwne przeczucie że strona nie zostanie ponownie zaakceptowana.

https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

@grykom

Moja strona także nie działała kilka godzin ale odrazu jak to zauważyłem to napisałem do seopilota że są problemy z hostingiem i będzie naprawione za 1h. Odpisali że dziękują za informację i nic więcej.

edit.

// strona jest nadal w ich systemie.

Edytowane przez krzysiuus

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl