Skocz do zawartości

Seopilot.pl

SeoPilot.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Od strony pozycjonera:

Widać ubytki linków, ale całkowita rotacja to to nie jest.

Może mam dużo szczęścia, bo do tej pory ubyło mi niecałe 20% linków przydzielonych w marcu/kwietniu.

Ja też bym ostatnich zmian jakąś wielką rotacją nie nazywał, parę linków mi ubyło ale z moich obserwacji wychodzi że pochodziły z słabych zapleczówek, widocznie maja dostatecznie duza baze i mogą sobie pozwolic na odrzucanie i obnizanie stawek, choć osobiście mysle ze dobrze ze w koncu czyszcza baze, pomimo iz cały czas zapewniali o "jakościowej bazie" mieli tam sporo dziadowskich zapleczówek, nic nie wartych forów i pustych katalogów, moze teraz bedzie lepiej i być moze automat tez bedzie rozmieszaczał linki na lepszych stronach. A efekty i tak mają dobre, może będą jeszcze lepsze, czas pokaże.

Nie patrzmy wstecz ze złością ani wprzód ze strachem, ale świadomie dookoła

James Thurber

Pozytywna Polityka

No zaharyn jak Ty widzisz dobre efekty pozycjonowania seopilotem, to chyba wiele osób musi zmienić kont pod którym patrzy na wyniki. Zaś jeżeli chodzi o czyszczenie bazy oczywiście czyszczą ze wszystkiego :) Takie generalne porządki przed świetami. Po świetach będzie inne biuro :)

Kolejna obniżka na kolejnej stronie, tym razem spadek do 38 zł co przy ponad 600 zamieszczonych linkach daje średnią 0,06 zł za link / miesiąc... Pozostała mi w systemie 1 strona i zapewne pozostanie także niezbyt długo. Ciekawi mnie jak system chce skutecznie pozycjonować strony bo nie wyobrażam sobie sytuacji, że w systemie będą wartościowe strony, których autorzy zgodzą się na 600 linków za cenę <100zł miesięcznie.

Taka moja mała analiza:

• stawka miesięczna 38zł
  • zamieszczonych linków 623
  • średnia link / miesiąc: 6 groszy

Gdybym chciał kupić 623 linki na podstronach o PR0 to według cennika Seopilota musiałbym zapłacić przynajmniej 112zł (cena za link 0,18 - 0,27). Wychodzi więc na to, że w najgorszym wypadku Seopilot zabiera 2/3 kwoty za którą osoby wykupiły linki na moich stronach... To wyłącznie "czarny scenariusz" dla wszystkich podstron o PR0, gdyby 50% linków było na podstronach o PR1 to kalkulacja przedstawia się następująco:

• 312 linków PR0 = 56zł
  • 311 linków PR1 = 223 zł (przy cenie 0,72 / link)
  • razem 279 złotych

Pomijam już fakt, że na stronie znajdują się podstrony o PR2, PR3. Jak dla mnie to początek końca Seopilota.

Być może Ziemia jest piekłem innej planety...
Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie

No zaharyn jak Ty widzisz dobre efekty pozycjonowania seopilotem, to chyba wiele osób musi zmienić kont pod którym patrzy na wyniki. Zaś jeżeli chodzi o czyszczenie bazy oczywiście czyszczą ze wszystkiego :) Takie generalne porządki przed świetami. Po świetach będzie inne biuro :)

"kont" jest jeden - pozycja w Google, nie znam innych kątów spojrzenia:) wszystkiego tez sie nie da nim wypozycjonować (wysokokonurencyjne frazy) ale to zupełnie inna bajka, jak ktoś myśli że wrzuci taką konkurencyjną fraze w automat jakiegokolwiek systemu i on wyrzuci go w TOP, to już nie te czasy :palacz:

Niech czyszczą, byle na dobre im to wyszło

James Thurber

Pozytywna Polityka

Od strony pozycjonera:

Widać ubytki linków, ale całkowita rotacja to to nie jest.

Może mam dużo szczęścia, bo do tej pory ubyło mi niecałe 20% linków przydzielonych w marcu/kwietniu.

Ja też bym ostatnich zmian jakąś wielką rotacją nie nazywał, parę linków mi ubyło ale z moich obserwacji wychodzi że pochodziły z słabych zapleczówek, widocznie maja dostatecznie duza baze i mogą sobie pozwolic na odrzucanie i obnizanie stawek, choć osobiście mysle ze dobrze ze w koncu czyszcza baze, pomimo iz cały czas zapewniali o "jakościowej bazie" mieli tam sporo dziadowskich zapleczówek, nic nie wartych forów i pustych katalogów, moze teraz bedzie lepiej i być moze automat tez bedzie rozmieszaczał linki na lepszych stronach. A efekty i tak mają dobre, może będą jeszcze lepsze, czas pokaże.

To jeszcze weź pod uwagę ilość lnków jakie masz na fraze przy 100-200 może to się wydawać małą wymianą ale już przy linkach powyżej 600 na frazę jest to bardzo zauważalne co u mnie np. było bardzo widać i nawet w statystykach się mocno odnotowało.

Zarabianie na stronie kilka sposobów monetyzacji strony lub bloga

hurtownia odzieży  damskiej i męskiej  - Międzynarodowy portal randkowy

Ja jeszcze miałem spokój z Seopilotem, a tu nagle wyskoczył błąd skryptu, który nie był po mojej stronie. Strona raz jeszcze przeszła weryfikację po paru dniach z tą samą stawką.

Kilka dni później z powodu błędu w moim skrypcie, strona znowu poleciała na początek procesu, który się opóźnił z powodu błędu ze strony SeoPilota.

Oczywiście kilka dni to trwało, ale ten fakt nie przeszkadzał SeoPilotowi we wrzuceniu ponad 600 linków na moją stronę podczas weryfikacji. Oczywiście nie otrzymałem za nie wynagrodzenia. Dzisiaj dostałem informację, że SeoPilot nie płaci za niezaakceptowane witryny i że moja strona otrzymuje 3x niższą stawkę - 116 zł za ponad 600 linków (wg supportu strona ręcznie weryfikowana).

No to tyle było dobrego. Papa SeoPilot.

Edytowane przez voter101

I teraz mogę powiedzieć z pewnością iż seopilot poprzez swoje wykasowywanie linków o czym pisałem wcześniej a później jeszcze pakowanie po 50 szt, wpakował mi strone w filtr google od 3 dni pozycja jest cały czas ta sama w okolicy 450 po ponad 2 miesiącach pozycjonowania, poprostu super.

No niestety nie przewidziałem takich zagrywek seopilota do chwili update gogle wszystko szło jak powinno a po update jest to co jest, skąd mogłem wiedzieć że taki numer wytną.

wpakował mi strone w filtr google od 3 dni pozycja jest cały czas ta sama w okolicy 450 po ponad 2 miesiącach pozycjonowania, poprostu super.

krzysiekmat, zakup linków deliktanie mówiąc nie jest "rekomendowany" przez Google, i za sam zakup można filtra dostac, nie wazne przez jaki system to robisz, chyba ze nie wiedzieles :olaboga: . Tez nie rozumiem po co tak długo trzymasz tam strone i placisz, skoro nie masz efektu.

James Thurber

Pozytywna Polityka

Jak nie mam efektu mam filrt i innym odradzam pozycjonowanie u nich. Szczególnie automatem odrzucają strony i nie liczą się z tym gdzie linki zostaną wycięte, jeśli by ktoś miał umieszczone linki akurat na odrzuconych stronach to z dnia na dzień znikają mu wszystkie linki, ale co ich to obchodzi.

Już chyba wcześniej pisałem że strona pewnie w filtrze siedzi po pozycjach które pisałeś, ale twierdziłeś że nie ma filtra.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!