Skocz do zawartości

Seopilot.pl

SeoPilot.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@Michał, gdy tylko zobaczyliśmy Twoją wiadomość, od razu wysłaliśmy e-mail z odpowiedzią. Jeśli nie widzisz wiadomości od nas, wyślij ją ponownie.

Z reguły odpowiadamy w ciągu 24 godzin. Jeśli nie otrzymujesz odpowiedzi na swoje pytanie, prosimy wysłać je ponownie.

O widzę, że sam seopilot omija temat banów i SWL-a. Nie świadczy to o Was dobrze. A ja chciałam tylko rzetelnej odpowiedzi na pytanie.

Wyczytałam gdzieś, albo na sprawnym marketingu albo na goldenline, że w rosyjskiej wersji Waszego serwisu publikujecie na stronach wydawców niezbyt wysokiej jakości linki, które z tematycznością mają niewiele wspólnego - jak się do tego ustosunkujecie? U nas ma tak nie być?

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

@bunitas

Nie omawiamy tematu banów, dlatego że nie ma przedmiotu do omawiania.

Co się tyczy jakości linków i powierzchni reklamowych w naszych rosyjskich projektach - my wykorzystujemy te metody, które są efektywne w Rosji. Naturalnie, w Polsce będziemy wykorzystywać metody, adekwatne dla polskiego rynku.

@Intermax

Trochę rozszerzymy naszą odpowiedź. W Regulaminie są punkty, o których piszesz w swojej wypowiedzi. Wydaje nam się, że są one wystarczające zrozumiałe i przyjrzyste, dlatego nie będziemy ich wyjaśniać, a po prostu zacytujemy:

“6.3 W przypadku anulacji zgody z niniejszym Regulaminem, firma SeoPilot.pl zobowiązana jest do wypłaty wszelkich należących się Klientowi kwot, w ciągu trzydziestu (30) dni od końca miesiąca kalendarzowego, w którym miała miejsce anulacja zgody z Regulaminem. “

6.11 “(...) Klient potwierdza i zgadza się, że firma SeoPilot.pl ma prawo, bez wysłania odrębnego powiadomienia, wnosić do organizacji charytatywnych, według własnego uznania, wszystkie środki, płatności oraz inne kwoty związane z Regulaminem i znajdujące się w posiadaniu firmy SeoPilot.pl, które należą się Klientowi, ale które SeoPilot.pl nie może opłacić lub dostarczyć ze względu na to, że Konto Klienta jest nieaktywne (zgodnie z definicją ukazaną poniżej). Konto jest uważane za "Nieaktywne", jeśli, zgodnie z danymi firmy SeoPilot.pl: (a) Klient w ciągu 2 (dwóch) lat i dłużej nie logował się na to Konto lub nie przyjmował środków pieniężnych, płatności lub innych kwot, które firma SeoPilot.pl próbowała zapłacić lub dostarczyć i/lub firma SeoPilot.pl nie była w stanie skontaktować się z Klientem lub nie otrzymała od Klienta odpowiednich instrukcji dotyczących płatności, po tym jak skontaktowała się z Klientem, pod wskazany w dokumentacji SeoPilot.pl adres.”

Edytowane przez seopilot

Nie omawiamy tematu banów, dlatego że nie ma przedmiotu do omawiania.

Ależ jest. Każda strona ze skryptem SEOPilot jest na bany narażona.

Co się tyczy jakości linków i powierzchni reklamowych w naszych rosyjskich projektach - my wykorzystujemy te metody, które są efektywne w Rosji. Naturalnie, w Polsce będziemy wykorzystywać metody, adekwatne dla polskiego rynku.

Oby...

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

wydaje mi się, że najwięcej kontrowersji dają pkt regulaminu

12.4 Klient potwierdza, że SeoPilot.pl może zmienić przepisy ogólne i warunki Regulaminu, Regulamin Programu oraz Program. Przedłużenie zgody Klienta z Regulaminem, po otrzymaniu zgłoszenia o zmianach jest równoznaczne z akceptacją przez Klienta takich zmian.

Trochę nie po polsku jest pogrubiony fragment.

A czy przekazujecie jakieś dane podatkowe do polskiego Urzędu Skarbowego?

6.7 Klient opłaca wszystkie podatki i opłaty, nakładane przez władze państwowe w związku z udziałem w Programie. Firma SeoPilot.pl nie płaci Wydawcy zwrotu podatku VAT.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

@kubawasko
Dziękujemy, że poświęciłeś nam swój czas!
Publikacja linków tekstowych w boksach reklamowych rozpocznie się 1 lutego, a puste boksy nie są widoczne na stronach serwisu. Dzięki temu, że już teraz dodałeś swój serwis do naszego Systemu i zanstalowałeś w nim kod Boksu reklamowego, możesz wziąć udział w akcji promocyjnej, w której masz szansę otrzymać bonus w wysokości nawet 1000 PLN. Więcej o trwającej do 12 stycznia promocji możesz przeczytać

https://www.seopilot.pl/news/news32.html

.

Edytowane przez MaxPan

Gdzie tu jest dla Was biznes, skoro ktoś w innym systemie dostaje 72zł, a u Was może dostać 300zł ? (dane podane przez seopilot kilka postów wyżej).

Pytam, bo jest to kwota czterokrotnie wyższa, a kto chętnie dzieli się pieniędzmi z obcymi osobami :> ?

Swoją drogą, brak jest konkretów co jest brane pod uwagę, moglibyście na stronie uruchomić kalkulator-wycenę.

@Anpremio

Bardzo dziękujemy za Twoje pytanie.

Głównym czynnikiem, dzięki któremu możemy zapłacić 300 PLN i więcej za serwis (a jeśli serwis posiada PR 3 i wyżej, możemy dać jednorazowy,

https://seopilot.pl/news/news32.html

) jest nasz model biznesu, który zasadniczo różni się od modeli innych SWL. Bez wyjątku, wszystkie SWL oraz systemy sprzedaży linków nie mogą zapewnić sprzedaży więcej niż 20-25% miejsc reklamowych. W taki sposób wysokość dochodu Wydawców znacznie się obniża (od 4 do 10 razy). My natomiast, w odróżnienu od innych systemów, które są po prostu pośrednikami w zakupie/sprzedaży linków, zawsze wykupujemy 100% miejsc na powierzchni reklamowej Wydawcy. Już tylko to pozwala nam płacić dużo więcej. Jeśli dodać do tego brak jakiejkolwiek prowizji z naszej strony (a w niektórych systemach sięga ona do 30% i więcej od kwoty zarobku Wydawcy), to staje się jasne, dlaczego właśnie SeoPilot.pl oferuje najbardziej korzystny dla Wydawców sposób zarobku na rynku.

Odpowiadając na pytanie odnośnie chęci dzielenia się “ (...) kto chętnie dzieli się pieniędzmi z obcymi osobami :> ?” My propagujemy cywilizowane stosunki i wszystkich uczestników Systemu traktujemy jak Partnerów. Od początku jesteśmy nastawieni na długotrwałą, owocną współpracę i bardzo zależy nam na tym, aby oferować wysokiej jakości usługi i godną opłatę pracy wszystkich uczestników Systemu, a taka współpraca jest możliwa tylko wtedy, gdy wszyscy Użytkownicy Systemu są zadowoleni.

Odnośnie kryteriów weryfikacji, jak pisaliśmy wcześniej są one wewnętrznym produktem opracowanym przez naszych specjalistów i nie są rozgłaszane, w tym również dla zapewnienia bezpieczeństwa wszystkim uczestnikom Systemu. Co się tyczy kalkulatora, zasadniczą formą

https://seopilot.pl/webmaster/

jest kalkulator, jednak nie należy zapominać o jeszcze jednej zalecie Systemu SeoPilot.pl - wszystkie serwisy linkujące, które pretendują na dodanie ich do Systemu SeoPilot.pl przechodzą przez podwójną weryfikację jakości - automatyczną i przez eksperta. Właśnie datego, że w ocenie jakości serwisu bierze udział człowiek, umieszczenie w zupełności zautomatyzowanego kalkulatora weryfikacji jest pozbawione sensu.

Edytowane przez MaxPan

Właśnie instalowałem kod i na każdym serwisie musiałem dodać przed całym fragmentem @ w pliku SeoPilotClient.php w linii 658

Również @ w kodzie wyświetlajacym require.

Taka informacja dla innych bo może się przydać.

Nie mogę na jednym serwisie, który ma cache zainstalować kodu seopilota ale trudno...

Edytowane przez Eldoka

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Może już nie przekomarzajmy się na temat stawek etc. :) ale dodam że kilkaset tysięcy linków wychodzących z serwisu, to jednak coś zupełnie innego niż kilkaset linków.

Moje uwagi:
1. Mam nadzieję że box z linkami nie bedzie krzyczał z kilometra że jest od seopilota, bo przy ilości konkurencji jaką macie i Googlarzy biegających w poszukiwaniu "spamu" nie zabraknie "życzliwych" którzy poinformuja Google że "tam się handluje linkami" co = banan... i szybki odpływ wydawców.
2. Brakuje mi gotowców, czyli pluginów do popularnych cms-ów (joomla, wordpress, drupal itd.)
3. W firefoxie nie mam na stronie seopilot.pl możliwości automatycznego logowania / pamiętania hasła.
4. Interfejs trochę nieintuicyjny (gdzie się wylogować załapałem za którymś razem)
5. Czasami jak czytam wasze teksty (support, regulamin, nawet nagłówki i objaśnienia) to mam wrażenie że rozmawiam z translatorem ;)

Kilka pytań:
1. Jeśli nie możecie oficjalnie, to napiszcie mi na PW jak podnieść jakość serwisu w "oczach" seopilot.pl - czyli co mam zrobić żeby lepiej zarobić?
2. Jak często będzie aktualizowana "wartość" serwisów? Czy jest to robione z automatu, czy na podstawie zaistnienia jakichś warunków, lub też na rządanie (czytaj - kliknięcie) wydawcy?
3. Czy prognozowana wartość zarobków jest obliczana także w oparciu o "Indeks Seopilot"?
4. Czy na stronach z zainstalowanym systemem seopilot.pl można używać cache? czy koliduje to z działaniem systemu?
5. Czy docelowym działaniem bedzie zapełnienie wszystkich powierzchni reklamowych, czy może te najgorsze w obrębie witryny odpuszczacie koncentrując się tylko na wartościowych. Nie proszę tu o obietnice czy deklaracje, licze raczej na przedstawienie polityki firmy.
6. Czy przy wyliczaniu stawki za serwis bierzecie pod uwagę parametry strony w Yandex?

Kod instaluje się łatwo na WP, Seokatalog, myślę że także na Joomla - choć u mnie jest szczególny przypadek :) ze względu na nietypową skórkę.
Bonus za stronę z PR naliczany jest od razu i widnieje po 24 godzinach jako środki dostępne w systemie - choć nie wiem czy można wypłacić, bo nie próbowałem.
Kontakt z suportem miałem tylko dzięki zleceniu instalacji kodu na swoim serwisie, ale kontakt był niezły choćc niezbyt częsty no i chyba wam zabiłem klina :)

Pozdrawiam i życzę sukcesów ;)

Gdyby ktoś z Was uznał że zachęciłem do skorzystania z seopilot.pl to może użyć linka z moim refem - link poniżej.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam