Skocz do zawartości

Seopilot.pl

SeoPilot.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Czy stawka zależy też od site strony, przypuśćmy mam 300 podstron z pr0 a gdy urośnie do 1000 czy wstawka urośnie funkcji wykup? Czy będzie nadal tyle samo ? Wszystkie parametry pozostają bez zmian, tylko ilość podstron się zwiększa. Bo jak urośnie z około 100- 350 to już wiem że stawka na wykup nie drgnie nawet o 1zł. Czy w takim bądź razie opłaca się dodawać treść na stronie ? Jeśli parametr pr aktualizowany jest chyba raZ w roku ? Pytanie oczywiście do @SeoPilot.pl

Przecież zawsze możesz wysłać serwis na ponowne indeksację i prosić o podwyżkę stawki. Pamiętaj, że jak nie dodajesz nowych treści to inne wskaźniki również lecą w dół.

Ja również mam pytanie do SeoPilot:

W jaki sposób macie zamiar oceniać teraz strony na wykup? Zawsze dodawaliście strony od PR2. Jednak chyba każdy już wie, że z PR należy się pożegnać. Jak zamierzacie to rozwiązać?

Kocham Polskę

@kuba1110001,

Tak, zależy, lecz wzrost site nie koniecznie oznacza wzrost ceny, bowiem w trakcie określania ceny dla serwisu brany pod uwagę jest cały kompleks parametrów. Jak wiemy, rozbudowa serwisu nie polega tylko na dodawaniu nowych stron, ale także należy zatroszczyć się, aby te strony posiadały wartościową, unikalną treść, były odpowiednio zoptymalizowane oraz wypozycjonowane (zdobywanie BL, itd). Tak więc za ilością zawsze powinna iść jakość. Dobrą treść zawsze warto dodawać, PR już dawno nie jest absolutnym wyznacznikiem jakości, wszyscy to wiemy tak więc tylko kompleksowa ocena, czasami także testownie, pozwala ocenić na ile dany serwis, strona jest wartościowa.

Fakt, że wydawcy nie widzą zmian, (wyszukiwarka nie informuje o zmianach) nie oznacza że PR nie jest aktualizowany wewnętrznie.

Przecież zawsze możesz wysłać serwis na ponowne indeksację i prosić o podwyżkę stawki.......

Dokładnie, “Proście, a będzie Wam dane” :)

W jaki sposób macie zamiar oceniać teraz strony na wykup? Zawsze dodawaliście strony od PR2. Jednak chyba każdy już wie, że z PR należy się pożegnać. Jak zamierzacie to rozwiązać?

Nie mamy zamiaru, lecz już to robimy praktycznie od początku, a mianowicie oceniamy wszystkie serwisy kompleksowo, nie traktując żadnego wskaźnika jako dominującego, gdyż każdy parametr można “nakręcić” - w tym także PR, który długo był uznawany za najbardziej reprezentatywny, gdyż pochodzi od “źródła”.

Wskaźnik PR można porównać z behawioralnymi wskaźnikami, które były brane pod uwagę przy tworzeniu rankingu wyników, gdy wyszukiwarki były jeszcze w zarodku. Wtedy na pozycje duży wpływ miała odwiedzalność, przejścia itp. Sprytni internauci szybko opracowali metody “nabijania” klików, co stało się powodem dla którego wyszukiwarki odstapiły od tego typu wskaźników, ale czy całkowicie zrezygnowały?

“Wujek” obecnie twierdzi, że czynniki behawioralne (zachowanie użytkowników, tj. odsłony, wejścia, przejścia, czas na stronie, współczynnik odrzuceń itp) nie wpływają na tworzenie rankingu wyników, liczy się tylko “wartość” serwisu i jego rozwój, czy na pewno - na to pytanie trudno odpowiedzieć z pewnością?

Trudno sobie wyobrazić, że blog z unikalną treścią lecz niską odzwiedzalnością będzie tak samo cenny lub bardziej jak taki sam blog lecz posiadający wysoką odwiedzalność. Działania zmierzające do przyciągnięcia internautów na stronę oraz ciekawa treść która generuje ruch nie mogą być niedocenione, w tym odpowiednio wyższą pozycją.

Podobną sytuacje mamy obecnie z wskaźnikiem PR, wyraźnie stracił on na swojej wartości, gdyż można nim manipulować, podkreśla to też sam “Wujek” poprzez zaniechanie regularnej aktualizacji w formie update-ów, lecz czy to oznacza że nie jest on już w żaden sposób brany pod uwagę przy tworzeniu rankingu stron? Nie ma na to jednoznacznych dowodów, są natomiast poszlaki mówiące o tym że PR nadal ma znaczenie, np: tzw “zerowanie PR” dalej jest stosowane, jako sposób karania stron, które rzekomo uczestniczą w niezgodnych z zasadami wyszukiwarek praktykach przekazywaniu “link juice”. Narzuca się kolejne pytanie, czy może być coś niezgodne z zasadami, jeśli nie ma znaczenia?

Podsumowując, jedna rzecz jest niezmienna, aby pozycjonwanie przynosiło efekty, należy linkować z wartościowych, zaufanych stron, zmieniają się natomiast metody ich znajdowania, choć tak między nami laikami:) dobrą stronę doświadoczny pozycjoner gołym okiem może ocenić czy przedstawia ona wartość z punktu widzenia SEO czy nie, różnorakie wskaźniki pełnią tylko rolę wspomagającą i potwierdzającą.

• Like 1

Ok, problem już rozwiązałem. Problemem nie była wersja php 5.6 a tryb w jakim działało php. Domyślnie w DirectAdmin miałem php w trybie php-fpm, po zmianie na mod_php instalacja seopilota zaczęła działać poprawnie.

I tu pytanie czy można uruchomić jakoś seopilota na trybie php-fpm ;)? Bo na drugim dedyku mam php (5.3) właśnie w tym trybie i chciałbym na niego przenieść jedną stronę, która jest w seopilocie ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Rozumiemy że powstają jakieś błędy w tym trybie php, prosimy włączyć wyświetlanie błędów (zwykle php daje taką możliwość) i przesłanie nam jakie konkretnie błędy są wydawane lub prosimy o dostęp do danego serwisu wtedy szybciej znajdziemy przyczynę.

Edytowane przez SeoPilot.pl

• 4 tygodnie później...

Jeden dzień po zainstalowaniu wtyczki seopilot, PR spadł do zera i dostałem taką wiadomość od google

"Wykryliśmy w tej witrynie wzorzec sztucznych lub nienaturalnych linków.Sprzedawanie linków i uczestniczenie w systemach ich wymiany w celu manipulowania rankingiem PageRank to naruszenie wskazówek Google dla webmasterów.

Ze względu na nienaturalne linki z Twojej witryny podjęliśmy ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do asiscrapki.com.pl/. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części."

Czy to przez tą wtyczkę ?

Jeden dzień po zainstalowaniu wtyczki seopilot, PR spadł do zera i dostałem taką wiadomość od google

"Wykryliśmy w tej witrynie wzorzec sztucznych lub nienaturalnych linków.Sprzedawanie linków i uczestniczenie w systemach ich wymiany w celu manipulowania rankingiem PageRank to naruszenie wskazówek Google dla webmasterów.

Ze względu na nienaturalne linki z Twojej witryny podjęliśmy ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do asiscrapki.com.pl/. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części."

Czy to przez tą wtyczkę ?

Z tego co widzę od kilku miesięcy były sprzedawane linki przez system prolink istniała zakładka linki sponsorowane.

Edytowane przez zyga435

VPS już od 130 zł netto (rocznie) - Kliknij tutaj

Odpowiedź suportu SeoPilot na moje wątpliwości.

"Wyszukiwarka Google przeprowadza regularne aktualizacje i wysyła subiektywne powiadomienia o nienaturalnych linkach, aby oczyścić wyniki wyszukiwarki ze spamu, dlatego też nowe algorytmy dotykają niskiej jakości stron, które zostały stworzone tylko celów pozycjonowania. Nasza baza Wydawców składa się z wartościowych prawdziwych i cały czas moderowanych serwisów np. z takich jak Asiscrapki.com.pl, Nalewki.asiscrapki.com.pl, dlatego też wpływ algorytmów Google jest znikomy i czasowy. Pozycje fraz kluczowych pozycjonowanych w naszym Systemie, natomiast często rosną, gdyż ranking wyników oczyszcza się ze stron niskiej jakości, które zostały w szybki sposób wywindowane na TOPOWE pozycje.
Nasz system jest też bezpieczny dla Wydawcy, np. Wydawca posiada możliwość ręcznej akceptacji reklam. Ten sposób sprzedaży miejsca reklamowego (giełda tryb manualny) szczególnie polecamy Wydawcom, którzy chcą mieć pełną kontrolę na tym jakie reklamy są rozmieszczane na stronach serwisu. System rozmieszcza tylko te reklamy, które zostały zaakceptowane przez Wydawcę.
Oprócz tego Pan dopiero rozpoczęła prace z naszą platformą, rekomendujemy kontynuować współprace."

I teraz nie wiem czy dać sobie spokój czy kontynuować współpracę, bo nie chciałbym stracić pozycji w wyszukiwarce bloga o nalewkach.

Nie wiesz, że jakiekolwiek działania manipulujące rankingiem (i ich brak) mogą spowodować spadek lub wzrost pozycji?