Skocz do zawartości

Seopilot.pl

SeoPilot.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy ruszy czarna lista?

W jaki sposób można dodawać do niej adresy, czy będzie można blokować witryny wg. słów kluczowych?

Aktualnie kilka stron o zabarwieniu +18 wyświetla się na moich stronach co w ogóle nie wchodzi w grę.

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

@Ludi

Mechanizm tworzenia czarnej listy opracowywany.

Na daną chwilę, jeśli nie odpowiadają Ci ogłoszenia, które pojawiają się na Twoich stronach, prosimy pisać na support@seopilot.pl z wnioskiem ich usunięcia. Gdy mechanizm tworzenia czarnej listy będzie dostępny, dany proces będzie zautomatyzowany. Na pewno udostępnimy szczegółowe instrukcje jak korzystać z czarnej listy.

Kontaktowałem się w tej sprawie z supportem, ale od momentu wysłania informacji o stronie minęła godzina i zmian nie widać. Jak wiadomo ta tematyka jest sprzeczna z regulaminem wujka G.

Zastanawia mnie dlaczego mechanizm czarnej listy jest dopiero teraz opracowywany, skoro system działał jakiś czas w fazie testowej.

Oby jednak szybko został wprowadzony

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

@user12

Tak, osoba fizyczna nie będąca polskim rezydentem lub zagraniczna spółka nie posiadająca w Polsce przedstawicielstwa ani oddziału, ale posiadająca rachunek bankowy w polskim banku, może brać udział w systemie jako wydawca i wypłacać zgromadzone na koncie wydawcy środki jeśli jest z państwa należącego do UE.

Dziękuje za odpowiedzi, proszę jeszcze o doprecyzowanie

czy w systemie jako wydawca może brać udział osoba nie podlegająca obowiązkowi podatkowemu na terytorium Polski ani UE, posiadająca pl rachunek bankowy, pl pesel

np osoba polskiego pochodzenia, pl paszport, zamieszkująca od kilku lat na stale np w USA i tam rozliczająca się z podatków

z tego co zrozumiałem wydawca nie może zostać spółka zarejestrowana poza terytorium UE i rozliczająca się z podatków poza UE

jakie warunki musi spełnić wydawca aby mógł wypłacać pieniądze?

Chyba jakieś większe problemy mają - problemy z naliczaniem kasy, do tego jeszcze jedno - co mnie nie bawi - o 12 wysłałem info, na jakiej stronie, jaka reklama jest wyświetlana (+18), do teraz nie usunęli, więc cały dzień ten syf będzie wyświetlany.

Ma, ma. Tylko według mnie jest trochę za bardzo zautomatyzowany. Nie wiadomo po ile są linki, ile trzeba jeszcze przeznaczyć na frazę itp. Przydałaby się jakas opcja (chociaż dla zaawansowanych jeśli ktoś sobie tego życzy) np z propozycją kolejnych linków i ich ceną. Jeśli ktoś by chciał, to zaznacza które linki chce i kupuje. W tej chwili trzeba tylko ufać algorytmowi systemu, że wybiera dla nas dobrze, a to tylko w dalszym ciągu algorytm...

mi też właśnie brakuje informacji, że dany budżet został w pełni wykorzystany i żeby pozyskać więcej linków muszę zwiększyć go, bo tak to nie wiem, czy nie przydziela więcej linków bo nie ma gdzie czy jest zbyt mały budżet czy jeszcze z jakiegoś innego powodu

Chyba jakieś większe problemy mają - problemy z naliczaniem kasy, do tego jeszcze jedno - co mnie nie bawi - o 12 wysłałem info, na jakiej stronie, jaka reklama jest wyświetlana (+18), do teraz nie usunęli, (...).

@Ludi

Linki są zdejmowane zazwyczaj w ciągu kliku godzin od mometu otrzymania przez nas wniosku (max. do 24 h)

Jak już pisaliśmy wcześniej, mechanizm tworzenia czarnej listy zostanie już wkrótce wprowadzony. Prosimy o jeszcze chwilę cierpliwości.

Chwilowe usterki z naliczaniem pieniędzy w żaden sposób nie odbiją się na zarobkach Wydawców. Jedyne utrudnienie - to nie będzie możliwości wypłacić kwoty, która została przez pomyłkę naliczona (podwójne naliczenia), jeśli można to nazwać utrudnieniem ;) , natomiast realny swój zarobek na pewno wypłacisz bez problemu.

@Mich@ł

Prosimy o zgłoszenie problemu na support@seopilot.pl, ukazując nr USER ID i ID serwisu.

Edytowane przez seopilot