Skocz do zawartości

Seopilot.pl

SeoPilot.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@Drodzy Forumowicze!

W związku z tym, że pojawiły się ogłoszenia o sprzedaży kont Użytkownika Systemu SeoPilot.pl, jak np

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=146923&pid=1019411&st=0entry1019411

,
chcielibyśmy uprzedzić, że środki na koncie Użytkownika Systemu SeoPilot.pl otrzymane w rezultacie udziału w jednej z akcji promocyjnych Wspólna akcja Forum i SeoPilot.pl, mogą być anulowane, w momencie, gdy Użytkownik biorący udział w akcji nie dotrzyma jej warunków.

Czy ktoś napisze ile faktycznie trzeba czekać, aby móc ponownie zgłosić stronę do systemu?

Czy komuś odrzucili już zaakceptowaną wcześniej stronę lub zaproponowali mniejszą stawkę? Pytam bo właśnie sprawdzałem moje konto i przy jednej domenie, którą dodałem zaraz na początku lutego zmienił się status na odrzucony a ja dostałem wiadomość, że strona nie może dalej kontynuować pracy w systemie ponieważ nie spełnia wewnętrznych wymogów.

Edytowane przez kibic

Dla mnie też już na samym wstępie dyskwalifikacja. Dla testu zostały dodane 3 strony. Oczywiście pierwsza odrzucona chodz nie wiem z jakiego powodu...Od nich się nie dowiesz nic. Odrzucony i finito. Przeanalizować ponownie nikt nie chce bo szkoda czasu. Dziękuję za taką obsługę.

Trochę niefajnie z tym nowym czasem oczekiwania. Jeśli już to powinno zostać to zrobione w ten sposób, że:

1. SeoPilot.pl informuje, że od dnia tego i tego jeśli strona zostanie odrzucone na ponowne rozpatrzenie trzeba będzie czekać trzy miesiące - informacji takiej nie było, dowiaduję się dopiero z forum

2. Nowy czas oczekiwania powinien dotyczyć stron, które zostały odrzucone w dniu wprowadzenia zmian i w czasie późniejszym

Dwie moje strony zostały odrzucone na początku lutego, przez ten miesiąc mocno pracowałem aby poprawić ich jakość a ty się okazuje, że jeszcze muszę poczekać kolejne dwa. Trochę to niesprawiedliwe zważywszy na fakt, że na początku nawet po kilku dniach można było ponownie zgłosić stronę. Miałem sytuację, że dzisiaj odrzucili mi stronę a po trzech dniach już była zaakceptowana.

PS.

Mimo, że jak wczoraj pisałem strona została po miesiącu działania odrzucona to linki z systemu nadal się na niej wyświetlają - na razie nie usuwam kodu zobaczymy jak długo.

@up mając 1-5 stron masz racje, jednak posiadając ich 50-100 jest to wielce uciążliwe.

Wątpie żeby 50-100 stron było zrobione dla "ludzi", więc z góry powinny być zdyskwalifikowane.

Moim zdaniem również powinna być w pierwszej kolejnosci akceptacja/odrzucenie serwisu, pozniej instalacja kodu, indeksacja i wycena.

Z jednej strony masz rację, lecz z drugiej umożliwia to innym sprawdzanie cen innych serwisów. Przykładowo z alegro itp.

Dla mnie też już na samym wstępie dyskwalifikacja. Dla testu zostały dodane 3 strony. Oczywiście pierwsza odrzucona chodz nie wiem z jakiego powodu...Od nich się nie dowiesz nic. Odrzucony i finito. Przeanalizować ponownie nikt nie chce bo szkoda czasu. Dziękuję za taką obsługę.

Dziękuję, do widzenia. <foch> Chyba mają do tego prawo? Jakbyś trochę poczytał to byś zobaczył, że strony powinny być robione dla ludzi, a nie specjalnie pod seopilot.

Edytowane przez Zenk

Z jednej strony masz rację, lecz z drugiej umożliwia to innym sprawdzanie cen innych serwisów. Przykładowo z alegro itp.

Chyba nie zrozumiałeś o co większości chodziło. Rozchodzi się o to, że tych kilku użytkowników(też mam podobne zdanie na ten temat), którzy wspominali o wcześniejszej akceptacji a dopiero potem instalacji nie mieli na myśli tego aby odrazy poznać zarobki tak jak było na początku.

1. Dodaję stronę - SeoPilot.pl sprawdza czy wstępnie się nadaje.

2. Wrzucam pliki na serwer instaluję wszystko czekam na indeksację a następnie ocenę - poznaję wycenę.

Nikt wtedy nie dodawał by nieswoich stron bo i tak nie poznał by jej wyceny. Wydawca zaoszczędził by za to dużo czasu.

Wątpie żeby 50-100 stron było zrobione dla "ludzi", więc z góry powinny być zdyskwalifikowane.

Nikt Ci nie broni wątpić, tylko ze gdyby nie byly dla ludzi nie generowały by ruchu i przychodu z chociazby Ad$ense...

Przeczytaj raz jeszcze co napisałem, tym razem ze zrozumieniem.

Mi śmieciówki teraz powyrzucali, co jest raczej zrozumiałe - tylko od razu powinni przestać wyświetlanie linków...

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Hej,

mam jedno pytanie, a mianowicie:

Mam forum na PhpBB3 i dodałem reklamy do niego (do overall_header.html, po znaczniku <div id="page-body">, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją), ale wyświetlają się tylko na niektórych stronach, np. na stronie głównej forum się pojawiają, ale już na poszczególnych wątkach nie, w działach tylko niektórych, na index.php też nie. Da się to poprawić?

Edytowane przez Sigi

@kibic, Drodzy Użytkownicy!

Nasza baza miejsc reklamowych jest cały czas przez nas kontrolowana pod względem jakości, a praca z tym związana idzie w dwóch kierunkach:

1. Zaostrzamy wymogi pod względem jakości przyjmowanych miejsc reklamowych.

2. Kontynuujemy prace związane z oceną jakości i efektywności miejsc reklamowych po tym, gdy zostały już one zaakceptowane przez System.

Został przez nas opracowany dosyć skomplikowany model matematycznej oceny efektywności wpływu linków z konkretnego miejsca reklamowego. Dany model bierze pod uwagę wydajność linku, zarówno w stosunku do konkretnego linkowanego serwisu w parze serwis linkujący-serwis linkowany, jak i efektywność serwisu ogółem, jako miejsca dla rozmieszczenia linków dla jakiejś grupy serwisów linkowanych, bądź ogółu serwisów linkowanych.

Ocena dokonywana jest za pośrednictwem testowego rozmieszczenia linków, w pierwszej kolejności dla Projektów Testowych.

Średnio w przeciągu miesiąca zbieramy wystarczającą ilość wyników, aby ocenić efektywność takiego czy innego serwisu-miejsca reklamowego, który bierze udział w Systemie jako serwis linkujący, zarówno w stosunku do konkretnego serwisu linkowanego, jak i w stosunku do ogółu serwisów linkowanych. Zgodnie z rezultatem tej oceny przyjmujemy decyzję na temat tego, jakie są perspektywy, aby dany serwis mógł brać udział w naszym Systemie. Jeżeli serwis jest mało wydajny, to w rezultacie jego linki mają ostatecznie małą wartość, w związku z czym jesteśmy zmuszeni zmniejszyć kwotę za wykup danego miejsca reklamowego. W przypadku, jeżeli dochodzimy do wniosku, że linki z konkretnego serwisu są nieefektywne, ostatecznie kończymy współpracę z danym miejscem reklamowym.

Chcielibyśmy zwrócić waszą uwagę na to, że serwis może mieć jednocześnie dosyć atrakcyjne wskaźniki jakości (PageRank i in.), mieć niewielką ilość linków wychodzących, lecz zarazem mamy pewność, że jest on mało efektywny z punktu widzenia promocji jako miejsce reklamowe.

Edytowane przez SeoPilot.pl

Czyli zachęciliście dobrymi stawkami, ludzie pousuwali strony od konkurencji i liczyli, że już będą zarabiać te wycenione stawki, a teraz tylko czekać kiedy poobniżacie kwoty albo wogóle pousuwacie większość serwisów z systemu.

Nie przypominam sobie, żeby na poczatku była mowa o badaniu jakiś zależności między serwisem linkowanym a linkującym, a jedynie o zmianie parametrów stron, które raczej zmieniają się na lepsze w perspektywie czasu.

(...)

Dwie moje strony zostały odrzucone na początku lutego, przez ten miesiąc mocno pracowałem aby poprawić ich jakość a ty się okazuje, że jeszcze muszę poczekać kolejne dwa. Trochę to niesprawiedliwe zważywszy na fakt, że na początku nawet po kilku dniach można było ponownie zgłosić stronę. Miałem sytuację, że dzisiaj odrzucili mi stronę a po trzech dniach już była zaakceptowana.

(...)

@kibic

Specjalnie pracowałeś nad serwisem, żeby został dodany do SeoPilot.pl?

My już niejednokrotnie podkreślaliśmy, że do Systemu SeoPilot.pl przyjmowane są serwisy, które tworzone są dla ludzi. Prosimy, nie róbcie niczego ze swoimi serwisami specjalnie w tym celu, żeby były dodane do Systemu - uwierzcie nam, to niewdzięczny trud.

@Bestek

My od samego początku mówiliśmy o tym, że jeśli ulegną zmianie wskaźniki jakości serwisu, ulegnie zmianie także Stawka. Zależności między serwisem linkowanym a linkującym to parametr jakości serwisu. Mogliśmy w ogóle nie wyjaśniać naszej wewnętrznej oceny jakości serwisu. Po prostu niejednokrotnie prosiliście wyjaśnić na czym polega ocena i chcieliśmy nieco uchylić rąbka..

Edytowane przez SeoPilot.pl