Skocz do zawartości

Seopilot.pl

SeoPilot.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam trochę dziwne odczucia co do Seopilot.

Jeden z projektów 2 frazy, żadnej z fraz nie ma w 10, więc linków przydzielonych jest mnóstwo i ciągle nowe są.

Drugi projekt ten sam budżet miejsce 6 na starcie i linki pewnie nawet 10 ine ma.

Tak jakby rzeczywiście seopliot pozycjonował tylko do momentu wejścia do 10.

@it_management

Oczywiście, już odpowiadamy.

Jeśli mamy być szczerzy, to odpowiedź na Twoje pytanie “jak działa wasz algorytm wyznaczania budżetu" zajęłaby na pewno cały oddzielny artykuł, a nie chcemy, z wiadomych powodów, opisywać go tutaj szczegółowo. Dlatego też, odpowiemy schematycznie.

Jak już na pewno zauważyłeś, budżet, który standardowo proponuje System, to budżet dla wejścia do TOP10. Jeśli słowo przy dodawaniu go do Systemu już znajduje się w TOP10, System automatycznie wyznacza, że celem jest, aby słowo weszło do TOP3. Na daną chwilę, w żaden sposób nie jest to ujęte w Interfejsie ale w najbliższym czasie będzie się odzwierciedlało. Także chcielibyśmy zwrócić uwagę na to, że początkowy budżet będzie korygowany i będzie brane pod uwagę to, jak przebiega proces pozycjonowania w Systemie (konkurencja itp.) w miarę zakupu linków dla konkretnego słowa. Ogólnie rzecz ujmując, początkowy budżet należy rozpatrywać jak bardzo zbliżoną ofertę, która będzie precyzowana w czasie pracy w Systemie.

Twoja logika jest zrozumiała ale jest tu kilka niuansów. Jak sam rozumiesz, jest cały szereg słów (np. wysoko konkurencyjne słowa), dla których samo rozmieszczenie linków jest absolutnie niewystarczające. W takich przypadkach System wyznacza tylko budżet, który jest konieczny na zakup samych linków. Dlatego też nie będzie różnicy w początkowym budżecie między TOP10 i TOP3. Ale dan różnica będzie przy pierwszym korygowaniu budżetu.

Nawiasem, zwracamy się do wszystkich specjalistów SEO, którzy zawodowo zajmują się pozycjonowaniem (w tym również i do Ciebie, it_management) z ofertą. Jeśli jesteście zainteresowani korzystaniem z Systemu SeoPilot.pl, jesteśmy gotowi zaproponować Wam wyjątkowe, bardzo korzystne finasowo warunki współpracy.

I na koniec, pracujemy nad nowym trybem dla Pozycjonerów, który pozwoli kierować zakupem linków i go kontrolować. Na razie jeszcze nie zdecydowaliśmy, czy dany tryb będzie dostępny dla wszystkich Użytkowników, czy tylko dla profesjonalistów, ale na pewno tym ostatnim udostępnimy taką możliwość w najbliższym czasie.

Edytowane przez SeoPilot.pl

Od pewnego czasu obserwuje ten watek i wszelkie wątki w okolicach seopilota jednocześnie walcząc z dodaniem swoich stron do tego programu. I tu pytani- tak do seopilota, jak k i do Was. Czy komuś udało się zainstalować kod seopilota na serwisie wykorzystującym Joomla? Mówię tu oczywiście o samodzielnym dodaniu kodu, a nie powierzeniu instalacji specom od seopilota - wolalłbym dokonać tego samodzielnie i tu mnie chyba zrozumiecie że wolałbym nie oddawać wszelkich dostępów ludziom których nie znam.

Oczywiście dość obszernie pytając o instalację dział pomocy Seopilot otrzymałem zdawkową odpowiedź i prośbę o przesłanie dostępów do strony a seopilot się wszystkim zajmie. I niby ok... całkiem sporo mogłoby wskazywac na mój błąd -ale.

Dodałem dwie strony postawione na wordpressie bez żadnych problemów... jedna już jest w systemie i od kilku dni zarabia, a druga czeka na ostatni krok czyli "Na weryfikacji". Próbując dodać kod do strony postawionej na joomla testowy banner się nie wyświetla,a system gdy próbuję dodać stronę stwierdza że strona nie posiada kodu. Zerkając w źródło strony otrzymuję przy linijkach dotyczących seopilota następujący komunikat: "Error: Template is empty"

Sprawdzałem próbując dodawać kod na wiele sposobów... i w kod, i przez moduł, i w różne miejsca strony. Uznałem że może to problem ze stroną (jest dość rozbudowana, posiada forum, część serwisową, dość mocno customizowany theme) więc próba na innej stronie. Inna strona postawiona na joomli - bardzo mała, kilka tylko linków wewnętrznych, kilka backlinków, domyślny theme, żadnych cudów, strona stojąca na zupełnie innym serwerze i budowana i zarządzana przez zupełnie kogoś innego - wynik: taki sam error jak w przypadku strony rozbudowanej którą realnie chciałbym dodać - czyli: "Error: Template is empty" i system nie zatwierdza strony nawet do indeksacji twierdząc że kod nie jest zainstalowany.

To skłania mnie do twierdzenia że jednak błąd tkwi nie po mojej stronie, a po stronie seopilota i ich kodu dla joomla.

W związku z tym pytanie do Was:

Czy komuś udało się bez pomocy seopilota zainstalować z powodzeniem kod na joomla?

Jeśli tak to jak to zrobiliście?

I pytanie do samego seopilota - czy jesteście pewni że z kodem i instrukcją odnośnie joomla jest wszystko ok?

Pozdrawiam i sorry ze tasiemca.

Jak to jest z tymi rozliczeniami?

Mam firmę (NIE JESTEM VATOWCEM i nie zamierzam być). Chce się rozliczyć z zarobionych zarobków, lecz wymagane jest podanie NIP UE. Z seopilota dostałem odpowiedź, że muszę taki sobie wyrobić aby się rozliczyć. Wczoraj byłem w US i powiedziano mi aby dostać NIP UE muszę być VATowcem.

Czy ktoś mi pomoze?

Witam

własnie dostałem wiadomosc z seopilot.pl że moja strona jednak, nie odpowiada on wewnętrznym wymogom Systemu i nie może w nim uczestniczyć.Po około miesiacu uczestnictwa tej strony w seopilot dodam że mój serwis posiada w systemie SITERANK 7 i miałem okolo 1000zł/msc

Nawet nie zaproponowali mi zmiejszeniu stawki do której bym sie zgodził!!

Także pytanie do seopilot dlaczego zostałem odrzucony skoro serwis posiada SITERANK 7 :)!

Miesiac temu SITERANK 7 a dziś odrzucenie ????

a może było by lepiej kiedy byscie zmiejszali stawki ??

licze na odpowiedz

Od pewnego czasu obserwuje ten watek i wszelkie wątki w okolicach seopilota jednocześnie walcząc z dodaniem swoich stron do tego programu. I tu pytani- tak do seopilota, jak k i do Was. Czy komuś udało się zainstalować kod seopilota na serwisie wykorzystującym Joomla?

Pozdrawiam i sorry ze tasiemca.

Ja instalowałem za pomocą instrukcji z seopilot na 1.0 i 1.5 bez wiekszych problemów z wykorzystaniem jumi.

Jak to jest z tymi rozliczeniami?

Mam firmę (NIE JESTEM VATOWCEM i nie zamierzam być). Chce się rozliczyć z zarobionych zarobków, lecz wymagane jest podanie NIP UE. Z seopilota dostałem odpowiedź, że muszę taki sobie wyrobić aby się rozliczyć. Wczoraj byłem w US i powiedziano mi aby dostać NIP UE muszę być VATowcem.

Czy ktoś mi pomoze?

Robert mam ten sam problem, mam firmę ale nie jestem VATowcem, pisałem do seopilot i odpisali że musze mieć NIP UE

Z tego co wiem aby mieć NIP UE trzeba być VATowcem a mi to nie jest na rękę.

VAT jest przydatny dla firm które mają obroty większe jak 50000zł rocznie. A ja tyle nie wyciagam.

Ale mnie to trochę dziwi, jesli seopilot prowadzi usługi tylko dla poslkich stron to co ma do tego VAT EU?

Mi się wydaje że przez to że na Cyprze jest zarejestrowane.

Edytowane przez codegame

Wiecie jak pozbyć się tego linka "pocieracz.pl"? Nawet taka strona nie istnieje a wyświetla się u mnie na stronie w linkach. To jakieś działanie konkurencji? W czarnej liście zaznaczyłem portale dla dorosłych i anonse, ale link nadal wisi. Można coś na to poradzić?

A zaczynają od tych, którym płacą najwięcej - proste.

Sprawdź, jak wyglądają nowoczesne drzwi wewnętrzne od stolarza
Profesjonalna i skuteczna reklama zewnętrzna (outdoor) dla firm na terenie Śląska i Małopolski.
Piękne, wysokiej jakości stoły dębowe na zamówienie od profesjonalnego stolarza. Kliknij i sprawdź.