Skocz do zawartości

Kilka domen na jednym hoscie

majkelik

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba zle umiescilem temat, bo na forum dla poczatkujacych nikt mi nie odpowiedzial.

Czy google moze miec ale jezeli umieszcze kilka domen na jednym hostingu (jednym koncie) i ktoras z nich dostanie ban to druga tez moze miec problemy? Bo to bedzie jedno IP, wiec nie wiem czy nie patrzy na to krzywo?

Po drugie, czy to w ogole mozliwe, zeby kupic jeden hosting i np. 10 domen na niego? Jak to pozniej skonfigurowac? W subdomenach? Czy mozna jakos inaczej? A jesli jest to mozliwe to moze jakis dobry polecicie...

bana jak już dostaniesz to na domene a nie na IP

a w zależności od hostingodawcy to tyle na ile zezwala regulamin konta tyle domen mozesz podpiąć pod jedno konto.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A jesli jest to mozliwe to moze jakis dobry polecicie...

praktycznie u każdego dostawcy wyższe pakiety oferują taką możliwość,

polecam home.pl - jedyny minus to ciągle jeszcze brak mod_rewrite oraz nie najniższa cena

rozglądając się za czymś innym zwróc uwagę czy oferują nie tylko wiele domen ale i kont (przekierowanie na podkatalog) - czasem może być tak że ktoś zaoferuje ci wiele domen ale tylko na katalog główny

osobiście w home trzymam w jednym koncie 4 zupełnie niezależne serwisy i cała masę w subdomenach

{ Sprzedam ten link}

Jak to pozniej skonfigurowac?

panel administracyjny domen - dla każdej z nich wpisujesz adresy DNS wykupionego konta na serwerze

panel administracyjny hostingu - parkujesz domeny do odpowiednich subdomen lub katalogów na koncie

przy kilku domenach kierowanych na jeden host warto oszacować sobie miesięczny transfer oraz wielkość serwisów gdyż może okazać się że czegoś zbraknie, ale zawsze można zamienić pakiet na rozszerzony

respect.gifgoogle.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności