Skocz do zawartości

kilka pytań odnośnie domen

lamcpp

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

1. Serwisy takie jak hrd.pl pozwalają sprawdzić do kiedy jest ważna domena i do kogo należy, skąd oni biorą takie informacje i czy ja też tak mogę;]?

2. Czy znacie jakąś podobną stronkę gdzie można sprawdzić tak domeny com,

3. Czy znacie jakąś stronkę w której jest informacja o ostatnio wygaslych bądź mających wygasnąć domenach pl?

4. Czy da się kupić domenę z GoDaddy nie posiadając karty kredytowej, jeśli tak to jak to zrobić?

5. Czy domeny z GoDaddy promocyjnie kupione (info) muszą być przedłużane również u nich, czy nie ma problemy z transferem domen?

6. Za ile najtaniej można dostać domeny .info od polskiego dostawcy?

7. Czy warto kupywać domeny do samych zaplecz, a na zapleczach mieć ok. 30 artykułów i linka do pozycjonowanej strony?

8. Ile może trwać rejsteracja domeny w 1and1, kupiłem wczoraj rano i dalej status "czekaj"?

1. dane mają z rejestru domen - zwykła usługa whois - dane te są ogólnodostępne (z możliwością niepublikowania danych osobowych osób fizycznych)

2. whois.sc

3. poczytaj o przechwytywaniu domen - przyklady takich stron - premium.pl dropped.pl aftermarket.pl

5. regulamin promocji się kładani

7. tak, jeszcze możęsz na darmowych hostingach lub poddomenach

1. Tak, ale token trzeba przepisywać

2. Baza ripe, cokolwiek z google

3. https://www.dns.pl/deleted_domains.txt

4. Zobacz czy akceptują paypal

5. Regulamin przeczytaj zamiast pytać:)

6. 29.51

8. A opłaciłeś ją ?

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności