Skocz do zawartości

menu po lewej

Lukass19

Rekomendowane odpowiedzi

pozycjonujac element absolutnie wyjmujesz go z tzw. normal-flow, przestaje on istniec dla pozostalej struktury dokumentu, dlatego niemozliwym staje sie pozycjonowanie stopki wzgledem srodkowej kolumny lub menu [ktorego nie ma].

zawile, prawda? moze to pomoze: https://grabun.com/teksty/css/pozycjonowanie.html i jak i https://nf.hyperreal.info/patrz/pozycjonowanie-css/

wiem dzieki, umiem troche tworzyc stronki na pozycjonowaniu i oblewaniu.... ale tu chodzi mi glownie Mion o to... ze jakbys do tych zdjec oblewanych np dodal obok tekst poustawial jeszcze marginesy i dopelnienia i cos np jako clear pod zdjeciem to mogl by wystapic blad ze pod IE znika jednak tresc... i na ta znikajaca tresc nie znam dobrze sposobu... a wiem ze taki blad istnieje... nei mam czasu zeby stworzyc takie cos dla przykladu poki co bo mam sesje i dosc sporo zaliczen... a tak to ciezko jakos opisac... jak bede mial czas to wrzuce przyklad....

moze za to podpowiedzie dlaczego na stronce https://www.skinxpert.com jaka stworzylem... na niektorych podstronach stopka sie odrywa nie wiem czemu.... a czasem jest ok ale odswieze strone i wtedy jest oderwana... pomimo ze kod stopki na kazdej podstronie ejst taki sam... to na niektorych jest ok.. a na niektorych jest oderwanie :/

Nie ma sygnatury, tzn. jest że jej nie ma.

Zdecydowanie ciężko analizuje sie czyjeś koncepcje budowy strony.

Proponuję Ci zrezygnować z budowy strony całościowo opartej o css i div i zastosować układ hybrydowy. Jak praktyka pokazuje niektóre elementy ciężko odwzorować na divach i jak widać powodują niestabilną pracę przeglądarek. Do tego dochodzi jeszcze odmienne wyświetlanie nawet w najnowszych przeglądarkach i związane z tym kombinacje. Osobiście uważam, że w chwili obecnej budowa bardziej skomplikowanych stron oparta tylko i wyłącznie na div/css jest sztuką dla sztuki. Uważam, że przemyślany układ hybrydowy jest równie dobry jak całkowicie oparty na css.

Co do stopki spróbuj kod css odpowiedzialny za jej formatowanie dać bezpośrednio w kodzie strony zamiast w oddzielnym arkuszu css. Miałem kiedyś też taki dziwny problem i to pomogło.

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

oka obadam... a bawie sie tylko html i css bo tylko to umiem i jakos nie mam czasu na nauke niczego innego... ogolem to lubie takie tworzenie bo to ciekawe wyzwanie :) hehe a uklad hybrydowy tzn jaki? nie slyszalem w sumie o czyms takim ale to pewnie powinienem znac... zgaduje ze cos moze ma do tabel? pewnie nie :)

Nie ma sygnatury, tzn. jest że jej nie ma.

Układ hybrydowy to taki który wykorzystuje się elementy strukturalne jak i nie. Wiec css i DIV oraz tam gdzie jest to niezbędne z uwagi na skomplikowane odwzorowanie układu właśnie tabele.

Więcej na ten temat dowiesz się w książkę: "Jeffrey Zeldman - Projektowanie serwisów WWW. Standardy sieciowe ".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności