Skocz do zawartości

Czy jest to sprawa dla Policji?

marcinabm

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa przegrana, a policja się tym nie zajmie bo... za co? Za klikanie w reklamę która jest do klikania?

Co do "nieuczciwej konkurencji" to też raczej nie przejdzie, bo najpierw trzeba udowodnić, że to konkurencja, a to może się okazać niemożliwe

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
hydraulik gdynia to ok 100 zł miesięcznie, reszta jest zupełnie nie istotna i nie rozumiem całego zamieszania

no tak, tylko ze nie chodzi mi o kase wydaną na adwords, bo system ten zwraca pieniądze za wyklikane kampanie poza tym ktoś w 20 minut jest w stanie wyklikać kampanie na 100złotych , problem polega na tym że za nim system zreflektuje się że doszło do cappingu, to mijają cenne godziny i w rezultacie firma traci cenną część dnia.

A jeżeli chodzi o SEO, to niestety nigdy pozycjonowanie nie będzie tak skuteczne jak linki sponsorowane z pierwszych miejsc.

Sąd w stanach wydał już pierwsze wyroki za capping (klikanie linków sponsorowanych)także takie gadanie że nie ma za co kogoś skarżyć -bo po to są te reklamy to jakieś farmazony, przypadek który ja tu przedstawiam dotyczy sytuacji gdzie user klika w reklamę np. przez 55min 172 razy ???!

A jeżeli chodzi o SEO, to niestety nigdy pozycjonowanie nie będzie tak skuteczne jak linki sponsorowane z pierwszych miejsc.

chylę czoła mistrzu :D. Wycofuje się z dalszej dyskusji.

p.s trafiłeś na początkującego klikacza, jeśli by trafiłeś na kogoś bardzie zaawansowanego to oprócz bramek nic by nie znalazłeś.

takie gadanie że nie ma za co kogoś skarżyć -bo po to są te reklamy to jakieś farmazony

Złóż w poniedziałek zawiadomienie na Policje, a później opisz nam czym to się skończyło.

A wg. Ciebie sklepy internetowe wydają duże pieniądze na pozycjonowanie dla zabawy ?

Idąc tokiem Twojego myślenia to całe SEO jest nikomu nie potrzebne, bo po co skoro można się reklamować w AdWords ?

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Policja nic nie zdziała, bo nie zajmuje się takimi rzeczami. Google też dało swoją odpowiedź. Zamiast w Adwords wydałbym kasę na pozycjonowanie i miałbym sprawę z głowy. Fraza ma 260 wyszukań na miesiąc i jak powiedział MaxPan lepiej te 100 zł wydać na seo i zniknie problem z wykliknięciami.

Policja nic nie zdziała, bo nie zajmuje się takimi rzeczami. Google też dało swoją odpowiedź. Zamiast w Adwords wydałbym kasę na pozycjonowanie i miałbym sprawę z głowy. Fraza ma 260 wyszukań na miesiąc i jak powiedział MaxPan lepiej te 100 zł wydać na seo i zniknie problem z wykliknięciami.

ok, dzieki wszystkim za odpowiedz, temat uważam za zamknięty, zwłąszcza że wzrosły mi wejścia na stronę poprzez wskazane słowo kluczowe.

Możesz zablokować zakres adresu ip w taki sposób a.b.c.* zblokujesz cały zakres.

Co do sprawy na policję to niestety u nas wszystko działa z opóźnieniem, ale fakt dobrze, że już w stanach są wyroki.

Zastanów się czy podając firmie play adresy ip nadane danego dnia są w stanie zlokalizować odbiorcę....

Dodatkowo zastanów się czy masz odpowiednio zoptymalizowaną kampanię? Może używasz zbyt ogólnych fraz bądź w złym dopasowaniu i generują CI niepotrzebny ruch.

Sprawdź w raporcie wyszukiwanych fraz kluczowych - zakłądka słowa kluczowe pod wykresem przycisk wyszukiwane słowa kluczowe.

Używasz dopasowania przybliżonego czy chociaż modyfikatora dopasowania przybliżonego?? Zalecam dopasowanie do wyrażenia.

Czy masz pogrupowane słowa kluczowe?? Ułożone po 2-3 teksty reklamowe dla danych grup reklam??

Sprawdź w ustawieniach czy nie masz czasem ustawionej opcji wyświetlaj jak najszybciej... Zmień na wyświetlaj bardziej równomiernie.

Zapewne musiałbyś odpowiedzieć na wiele więcej pytań by zoptymalizować kampanię - używasz wykluczających słów kluczowych?

witam, dzięki za obszerną odpowiedz, kampania jest dosyć dobrze dopracowana, te kliknięcia są generowane jak by przez jakiegoś bota, tj. nie wynikają z przypadkowych kliknięć, zawsze jest to seria kliknięć w jednym czasie, logi serwera pokazują że coś klika w dane słowo np. 150 razy przez 45min to jest nie bywałe, ciężko z tym walczyć bo choć zablokowałem sieć PLAY, to teraz tylko czekać aż pojawią się logi np.z Tmobile.

1. policja nie ma nic do tego (przynajmniej na początku), składa się zawiadomienie o popełnieniu czynu nieuczciwej konkurencji (można to podciągnąć pod parę paragrafów) i ściganie następuje z urzędu - niestety trzeba uświadomić jak namierzyć tego kogoś i co jest do tego potrzebne.

2. nie spinajcie sie tak w kwestii adwords vs seo bo taka jest prawda, że top 3 linków sponsorowanych wyświetlanych ponad wynikami naturalnymi zgarnia czasem do 60% ruchu z frazy

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Z tego co wiem to usługodawcy sprzedający internet mobilny mają możliwość śledzenia kto w danym momencie otrzymuje jaki adres ip.

Wystarczy wygenerować dziennik serwera, wybrać powtarzające się adresy ip i wykazać przed policją, że wpływa to na szkodę działalności. Przedstawić straty z tego tytułu wynikające.

Jeśli policja się zajmie tym faktem to ma jak na dłoni dokładne dane, godziny, adresy ip - wystarczy udać się do dostawcy internetu mobilnego.

• 3 tygodnie później...
Z tego co wiem to usługodawcy sprzedający internet mobilny mają możliwość śledzenia kto w danym momencie otrzymuje jaki adres ip.

jak wykryjesz kogos kto robi to przez internet mobilny na karte, a nie abonament?

wedlug mnie wiekszosc takiego typu oszustw b.ciezko jest wykryc, a najgorzej jak zaczynaja sie proxy...

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Tak czytam te odpowiedzi i w zasadzie wynika z nich jedno -

1.Nie masz szans i musisz się pogodzić z tym wałkiem.

2.Sprawa w sądzie jeśli już jakimś cudem się nią zajmą, to szanse na wygranie znikome , na dodatek wyrok po 2, czy 3 latach.

Ja ci proponuje

1. Wynajęcie kogoś , lub jeśli sam potrafisz znaleźć swoją największa konkurencje,zwłaszcza tych wokół twojej strony i tam szukać.

2.Wynająć "odpowiednią" osobę która znajdzie ci tego dowcipnisia, koszty mogą być duże ale potem se ściągniesz je z odsetkami. Wiem że jak stajesz nagle twarzą w twarz z takimi osobami to są strasznie zdziwione i nie raz przestraszone jak wróbelki ;)

Twój wybór?

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności