Skocz do zawartości

OmniADD vs publiker

Kacperek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A jak z szybkością DonLinkage? I jakie katalogi obsługuję, i jaka skuteczność?

Zastanawiam się nad nim, bo można stawiać wiele kopii na jednej licencji w obrębie jednej domeny, a to jest fajny motyw :)

Wiem ,ze jest temat, o nim ale jest zbyt obszerny, a ja chce konkretów:)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• 1 miesiąc temu...

Kurcze - tyle podsumowań na blogach, na PIO, etc ...

Jak ci zależy na szybkim spamowaniu - OmniADD, jak na przemyślanej kampanii budownaia linków - Publiker będzie lepszy. Bazy wg mnie podobne (publiczne z tych samych żródeł), szybkość w OmniAdd większa, ale to jest ważne jak ktoś puszcza blasty typu "cała baza na raz". Jeśli chcesz dodawać kilkadziesiąt linków dziennie, nie zauważysz różnicy. Publiker ci to automatycznie podlinkuje i pinguje kilka razy, również podlinkowania. OmniAdd ma dodatki typu komentowanie na blogach, a Publiker klienta Windows pozwalającego prowadzić kampanię również ręcznie (podobnie do SeoBohatera czy SprytnegoKatalogowania).

Obsługa zdecydowanie na korzyść OmniAdd, krzywa uczenia w Publikerze dość długa. To też zależy co wolisz. Pozorna oszczędność czasu z OmniAddem w trakcie zakładania projektu potem kosztuje cię dodatkowe minuty jak chcesz określić co naprawde zostało dodane (oddzielne narzędzie linkchecker), potem to przepingować, potem następny blast na dodane wpisy zeby to wzmocnić - używanie linkpremium, itd ...

Jak do OmniAdd napisałem sobie od razu dwa narzędzia PingADD i MultiADD zeby rozwiązać podstawowe problemy z dodawaniem kilku podobnych projektów i automatycznym pingowaniem z OmniPING (bo OmniPing nie obsluguje OmniAdd, ale za to obsługuje Publikera). Rozumiem osoby korzystajace z OA i twierdzace że jest to jednoznacznie lepsze rozwiązanie od Publikera, ale dla mnie nie jest to takie oczywiste :D Dlatego pewnie większość osób jak kupi jedno to potem kupuje drugie i wybiera co mu bardziej leży :)

search_auditor_500x80_bf.png

Długo się zastanawiałem nad wyborem. Gdzieś nawet utworzyłem temat podobny do Twojego Kacperek. Wybór padł na Omniadd, i to był dobry wybór, jestem zadowolony, efekty mam. Ale jak czytam @Paweł Sokołowski - Eline to zastanawiam się nad dodatkowym zakupem Publikera. Faktycznie podlinkowywanie wpisów nie jest takie proste, w dodatku daje niewielką liczbe wpisów, żeby nie spalić.

Ale mimo to nie narzekam, przeciwnie, efekty są bardzo dobre. Cała obsługa jest mega prosta.

Są 3 argumenty, które zadecydowały na korzyśc omniadda:

1. Prostota, intuicyjność i szybkość tworzenia projektów, a ja nie mam czasu na zabawę, podobno tworzenie projektu w publikerze to kwestia godzin, a tu mogę to zrobić w 10 min.

2. Omnipress v2, skrypt katalogu dla użytkowników omniadda, fajnie to działa, sam zakładam swoje katalogi na subdomenach na licencji omniadda,

3. Omniadd jest ciągle rozwijany, pamiętam zanim kupiłem czytałem temat publikera i skargi użytkowników "autor zapomniał o swoim projekcie i już go nie rozwija". Przez kilka miesięcy w omniaddzie doszło sporo fajnych funkcji, i dobrze wróżę temu programowi. Aktualizacje są częste i fajne nowe funkcje. Liczę, że to podlinkowanie to tylko kwestia czasu kiedy to poprawią.

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Takich tematow na PiO juz bylo z 10 i srednio co 2 miesiace ktos taki nowy zaklada. Jest wyszukiwarka i wystarczy sobie poszukac...

Owszem, było wiele, ale przejrzyj je sobie, większość postów jest bez sensu, nic nie wnoszących, na zasadzie, mam, nie narzekam. Dopóki ktoś(ja mam pewniem pomysł, ale i brak czasu i dodawarek) nie zrobi jakiegoś dokładnego porównania i temat nie będzie "podpięty", pytania będą się pojawiać.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności