Skocz do zawartości

Słowa kluczowe

lukasz84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem ponieważ do końca nie jestem pewien w kwestii dobierania słów kluczowych, mianowicie chodzi o ich formę. Jak powinny one wyglądać by były skuteczniejsze tzn (nie chodzi mi o ich merytoryczną wartość tylko o sposób zapisu):

Przykład 1:

pozycjonowanie poznań, katalogowanie poznań, projektowanie stron poznań,

Przykład 2:

pozycjonowanie, katalogowanie, projektowanie, stron, poznań

Oba przykłady są takie same tyle że inaczej napisane - które rozwiązanie jest lepsze?

Wg mnie przykład 1 jest rozwiązaniem bardziej trafionym ale mogę się mylić dlatego pytam

(nie działam w branży pozycjonowania - to tylko przykład)

Zdecydowanie wariant 1, bo jak rozumiem chcesz pozycjonować cokolwiek oferujesz na swoje miasto, a nie cały kraj. W wariancie drugim pozycjonowałbyś się na "pozycjonowanie" co jest dużo trudniejszą frazą niż "pozycjonowanie poznań" (odnosi się to do każdej branży praktycznie).

Zdecydowanie wariant 1, bo jak rozumiem chcesz pozycjonować cokolwiek oferujesz na swoje miasto, a nie cały kraj. W wariancie drugim pozycjonowałbyś się na "pozycjonowanie" co jest dużo trudniejszą frazą niż "pozycjonowanie poznań" (odnosi się to do każdej branży praktycznie).

Dziękuję bardzo za odpowiedz, chciałem potwierdzić swoją logikę myślenia, oczywiście chodziło mi o regionalizację.

Jaka jest optymalna liczba słów kluczowych wg, których pozycjonujemy? Słyszałem, że najlepiej pozycjonować dla 3-10 słów, czy liczba słów kluczowych ma znaczenie podczas pozycjonowania? Chyba nie ma różnicy ile słów kluczowych użyjemy dodając wpis do któregoś z katalogów? Czy można pozycjonować stronę np. dla 20 słów kluczowych czy może należy wybrać najważniejszą 10?

Dziękuję za cenne informacje ;)

Dobrze, katalogi z reguły wymagają podania opisu oraz słów kluczowych, jak to się ma do pozycjonowania:\

przykład: jeżeli w katalogu wprowadzę 10 przykładowych słów kluczowych, użyje je w opisie oraz dodatkowo w opisie użyję jeszcze 10 innych słów kluczowych, których nie podam jako słowa kluczowe w danym katalogu czy w takiej sytuacji te 10 kolejnych słów kluczowych, które użyłem w opisie a nie podałem jako słowa kluczowe będą gorzej pozycjonowane? Czym dla katalogu jest informacja, że wprowadzam mu jakieś słowa kluczowe, na co konkretnie to ma wpływ?

a jeśli mam dobrą listę katalgów (płatych ) i użyje tam anachora "przykład1" jako tytułu wpisu to czy mogę dodać tą samą strone to tego samego katalogu pod inna frazą ? np: "przykład2" ?

pozdrawiam

Witam

raczej nie możesz dodawać kilka razy tej samej strony (tego samego adresu) do jednego katalogu. Pojawiał mi się zawsze komunikat (w przypadku jakiejś pomyłki i próby ponownego dodania strony), że strona o podanym adresie już istnieje. Ale może są jakieś katalogi, które na to pozwalają ...

Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022.

Jaka jest optymalna liczba słów kluczowych wg, których pozycjonujemy? Słyszałem, że najlepiej pozycjonować dla 3-10 słów, czy liczba słów kluczowych ma znaczenie podczas pozycjonowania? Chyba nie ma różnicy ile słów kluczowych użyjemy dodając wpis do któregoś z katalogów? Czy można pozycjonować stronę np. dla 20 słów kluczowych czy może należy wybrać najważniejszą 10?

Dziękuję za cenne informacje :unsure:

Ile chcesz na tyle możesz pozycjonować . Tylko pojawia się problem z rentownością takiego przedsięwzięcia .

Co do katalogów - czym więcej tym lepiej. Jeśli masz dostęp do płatnych -ok, ale nie zapominaj że wpisy w tych darmowych też są wskazane.

Możecie polecisz bazę ok 300 katalogów do których warto dodawać, z wysokim PR? Mogę być płatne i bezpłatne, jak wiadomo nie do każdego katalogu warto dodać wpis, czym poza wartością PR się kierować??

• 1 miesiąc temu...

ja tam jestem prosty człowiek i amator, widzę gdzie są linki stron powyżej mojej i dokładam. A jak znajdę górkę to sie cieszę.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności