Skocz do zawartości

LinkBuilding Manager 0.1

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam narzędzie o nazwie LinkBuilding Manager (LBM), ideą narzędzia jest pomoc w budowaniu i monitoringu strategii pozyskiwania linków do naszych stron (linkbuilding), a także pomoc w wielu sprawach związanych z linkami, które pozyskaliśmy z zewnętrznych źródeł (zazwyczaj niskiej jakości i trudno indeksujące się).

Aktualna wersja ma numerek 0.1, głównie dlatego iż skoncentrowana jest tylko na zbieraniu linków i pomoc w zarządzaniu ich indeksacją. Jest to całkowicie nowa idea narzędzia, które mi osobiście jest potrzebne i które będzie ciągle rozwijane.

Screeny aplikacji:

https://img163.imageshack.us/slideshow/webp...szukiwarkaj.png

Funkcje:

- zbieranie linków

- zaawansowana wyszukiwarka

- zaawansowany eksport

- ustawienie zaindeksowania wybranych linków

Na dzień dzisiejszy korzystanie z LBM polega na dodaniu do niego adresów url połączonych z domeną i typem linków, a następnie eksportowanie większej grupy linków w celu indeksacji i po jej zakończeniu oznaczenie tego w panelu.

W planach:

- wykresy przyrostu linków

- wykresy rodzajów linków przychodzących

- pobieranie razem z linkiem takich danych jak meta-title, meta-description, meta-keywords, frazy z adresu url

- generowanie kanałów rss

- generowanie ministron ze spisem linków (pod indeksacje)

- eksport w formacie znanych spamiarek

Cena:

Wydajemy aktualnie wersję dla osób/firm, którym już aktualna funkcjonalność jest potrzebna, a dodatkowo pomogą nam w rozwoju tej aplikacji (przysyłanie sugestii/porad/błędów). Nie jest to wersja dla osób, które za tydzień powiedzą "Zapłaciłem xxx złotych i teraz mam robić za beta testera." - tak jesteś beta testerem, jeśli tego nie chcesz to poczekaj na finalną wersję 1.0, ale zapłacisz za nią kilka razy więcej. Aktualna cena wynosi 100 złotych (rachunek, 0% vatu), w ramach tej ceny otrzymasz 365 dni darmowych aktualizacji, a dodatkowo po roku, jeśli aktywnie testowałeś i dawałeś nam feedback to dostaniesz kolejne 365 dni aktualizacji za darmo.

Dlaczego sprzedaję wersję testową?

Z jednego prostego powodu, z doświadczenia wiem, że osoby które otrzymają soft za darmo:

A. nie będą z niego korzystać

B. nawet jeśli będą korzystać to nie prześlą informacji zwrotnej

Dlatego właśnie licencja jest płatna.

Jak zamówić?

Proszę wysłać maila na bok@skrypty.pro z danymi firmowymi, wystawię rachunek do opłacenia.

Czekam na sugestie, pomysły, miłe i niemiłe słowa.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Funkcje:

...

- ustawienie zaindeksowania wybranych linków

Czekam na sugestie, pomysły, miłe i niemiłe słowa.

Na czym w praktyce polega enigmatycznie nazwana funkcja "ustawienie zaindeksowania" :blink:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Rzeczywiście niezbyt dokładnie to opisałem.

Na moim przykładzie - przez dwa tygodnie zbieramy linki pozycjonujące różne strony z wielu źródeł/rodzajów np. katalogi, precle, seokatalogi i inne, dodając je bezpośrednio do panelu. Następnie (w moim przypadku po 2 tygodniach) eksportuje wszystkie linki "niezaindeksowane" (czyli te, które dodałem) i wykonuje swój schemat indeksowania tego wszystkiego. Gdy to zakończę to dla tych wszystkich linków w panelu ustawiam status jako zaindeksowane dnia xx.xx.xxr.

Dzięki temu panuję nad ogromną ilością danych i mogę rozplanować sobie to wszystko w czasie.

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

wykonuje swój schemat indeksowania tego wszystkiego. Gdy to zakończę to dla tych wszystkich linków w panelu ustawiam status jako zaindeksowane dnia xx.xx.xxr [...] .Dzięki temu panuję nad ogromną ilością danych i mogę rozplanować sobie to wszystko w czasie.
Nie widzę w tym żadnej automatyzacji jak wszystko trzeba "ręcznie robić" jak mniemam zaznaczać/odznaczać czy są zindeksowane, bo z specyfikacji produktu nie ma wzmianki, że sprawdza czy te ogromne ilości linków = stron są zaindeksowane - zgadza się ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion

Trzeba ręcznie wyszukać wszystkie linki, a potem zaznaczyć, że są one zaindeksowane. Na dzień dzisiejszy jest to tylko narzędzie do zbierania linków, a nie automat, którym się dopiero stanie. Zaznaczenie ręczne jest oczywiście bardzo ogólne, bo niektóre linki już pewnie same się zaindeksowały, jednak większość (90% spamu) nie. Samo oznaczenie zaindeksowania czy to 1000 czy 10k linków to 30 sekund.

Narzędzie jest skierowane do osób, które pozycjonują spamem, generują duże ilości trudnoindeksowalnych linków.

@THI

Nigdy w taki sposób tego nie robiłem, pewnie masz racje, ale jest to całkowicie nie rozwojowy sposób.

Tak samo jak z Microsite Managerem soft będzie rozwijany, bo mi osobiscie oszczędza ogromną ilość przede wszystkim myślenia "co gdzie i kiedy". Raczej zadałbym sobie inne pytanie - czy ryzykując 100 złotych przesiadam się ze znanego mi już Excela na nowy soft do którego mogę mieć 2 lata aktualizacji gratis w funkcje, które potrzebuję?

Jeśli odpowiedź brzmi tak to kupuję, nie to nie kupuję i tyle.

Dzięki za pokazanie zamienników.

Samo oznaczenie zaindeksowania czy to 1000 czy 10k linków to 30 sekund.Narzędzie jest skierowane do osób, które pozycjonują spamem, generują duże ilości trudnoindeksowalnych linków.
Przy pozycjonowaniu tego typu nikt nie walczy o zaindeksowanie jednego linka, bo to była by walka z wiatrakami, więc sorry za szczerość, ale dla takich zastosowań przedmiotowe "narzędzie" jest zupełnie nieprzydatne. Sama nazwa "narzędzia" też nie jest zbyt trafna, bo sugeruje IMHO coś zupełnie innego.

Oczywiście jest to moje prywatne zdanie, więc użytkownicy mogą mieć odmienne. I nie jest to atak na produkt, ale spojrzenie chłodnym okiem na jego funkcje... c'est la vie

Dzięki za opinie, każda jest dla mnie ważna, zmusza do przemyslenia i kieruje rozwojem skryptu.

Co do indeksowania to się zgadzam, dlatego jako domyślną jednostkę podstawową napisałem 1000 lub 10k linków, a nie 1-10-100.

Zmniejszam cenę do 50 złotych aż uzbiera się 10 testerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności