Skocz do zawartości

AdBlock będzie pomijał AdSense?

tjay99

Rekomendowane odpowiedzi

https://antyweb.pl/adblock-plus-bedzie-blok...eklamy-czasami/

Skoro nieinwazyjne reklamy będą domyślnie dopuszczane przez Adblocka to pewnie i adsense będzie on pomijał (te tekstowe).

Ciekawi mnie czy google "pomogło" im podjęć tą decyzję i czy zmiana ta będzie odczuwalna dla osób zarabiających na adsense.

Jak myślicie?

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

@Nie uważam tekstowych boksów adsense za inwazyjną reklamę.

hehe, czasem można się zdziwić jak można fatalnie dobrać jednostki reklamowe, żeby obrzydzić userom korzystanie z serwisu

ale generalnie się zgadzam, nie przeszkadza mi adsense, lub niewielkie reklamy graficzne

Ja używam adblocka, ale listę filtrów budowałem sobie sam, sukcesywnie blokując reklamy na stronach, na które często wchodzę. To plus flashblock pozwala w miarę swobodnie poruszać się po sieci, bez obawy o nagły atak grającego i migającego wytworu jakiegoś bezmózgiego marketera.

Imho to jest dobre podejście, bo małe hobbystyczne strony (w znacznej części korzystające jednak z adsense) będą miały łatwiej. Ale w tym wszystkim nie o nich chodzi, wydaje mi się, że możesz mieć rację, podejrzewając w tym działanie Google :)

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

@ Mikolaj - ale adblock jest najpopularniejszy z nich wszystkich.

@ Pavvel - patrząc na ten fragment wpisu:

na chwilę obecną, twórcy AdBlock ?ręcznie? będą odblokowywać takie reklamy, na podstawie umów z niektórymi wydawcami i reklamodawcami, których kreacje będą spełniać te kryteria. Można więc wysnuć podejrzenie, iż ruch ten został niejako wymuszony przez wspomnianych tajemniczych wydawców i reklamodawców

...to tylko Google przychodzi mi na myśl :)

Chociaż jeszcze się zastanawiam co to znaczy "ręcznie odblokowywać".

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Jeśli dany internauta jest na tyle "kumaty" żeby zainstalować sobie plugin blokujący reklamy, to będzie na tyle kumaty by samemu edytowac sobie filtry.

Sami twórcy AdBlocka udostępniają tylko narzędzie które trzeba sobie samemu uzbroić w listę filtrów, bądź zasubskrybowac gotowa listę...

Jedyna opcja to taka modernizacja adblocka która będzie ignorowala poszczególne wpisy w liście filtrów... ale to bez sensu bo zaraz pojawi się AdBlock2 który nie dogadał się z googlem......

Ogólnie nie liczę na żadne zauważalne zmiany...

pozdro

Jeśli dany internauta jest na tyle "kumaty" żeby zainstalować sobie plugin blokujący reklamy, to będzie na tyle kumaty by samemu edytowac sobie filtry.

Z tym się nie zgodzę, dostajesz linka (sam znajdujesz Adblocka) klikasz instaluj i jest. Edycja dla prostych ludzi nie będzie taka prosta. Jeśli chcesz mieć porządne filtry to przydadzą się wyrażenia regularne, na które niewielu internautów może sobie pozwolić...

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności