Skocz do zawartości

[uwaga] MBANK

luman

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam MasterCard Gold z mBanku i jakoś mam odwrotnie - w zeszłym miesiącu mi opłaty nie pobrali, a To całe 11,39 (9,99zł karta i 1,40 ubezpieczenie) ale szuje za kartę zwykłą pobrali (bo jej nie używałem)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

W mbanku najgorsze jest to ciągłe zmienianie regulaminu opłat.

Właśnie sprawdziłem, że od początku roku mbank pobrał mi z konta firmowego -2 591,50zł PLN a od 2008 -8 245,24 PLN :/ A niby konto za darmo. Są to same prowizje od przelewów, bankomatów, kart, smsów itd. Może ktoś poleci tańszy bank? Najbardziej zależy mi na tanim koszcie wykonania przelewu do innego banku.

a nie było przypadkiem tak, ze karta była, a nie aktywowałes jej?

czyli bank Ci ją wydał, ale nie robiłeś regulaminowego obrotu - stąd pewnie ci potrącali 2zł

Wczasy Egipt, Urlop w Turcji

Imieniny obchodzą..... - złóż Życzenia imieninowe

Przygotuje unikalne teksty turystyczne, kontakt - PW

wedrowiec: szczerze to się tym wcześniej nie interesowałem, polecisz jakiś bank oczywiście z dostępem do konta przez internet?

Jeżeli wyliczenia opierasz o zakładkę Obroty na rachunku i pozycję "Suma" to dane są błędne przy większych zakresach. W moim wypadku przy 24 miesiącach kwota jest zawyżona 10-krotnie

Pobierz je w CSV i podsumuj.

W mbanku najgorsze jest to ciągłe zmienianie regulaminu opłat.

Właśnie sprawdziłem, że od początku roku mbank pobrał mi z konta firmowego -2 591,50zł PLN a od 2008 -8 245,24 PLN :/ A niby konto za darmo. Są to same prowizje od przelewów, bankomatów, kart, smsów itd. Może ktoś poleci tańszy bank? Najbardziej zależy mi na tanim koszcie wykonania przelewu do innego banku.

Mam dziwne wrażanie... w mBanku nie było nigdy płatności za sms'y - a jak ktoś wie że pobierana jest prowizja 5zł od wypłaty z obcego bankomatu to jego wina nie banku czy się mylę?

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Ja mam konto w ingbank i od jakiegoś czasu płacę za kartę vise której nie zakładałem 9zł+2zł prowadzenie konta które też naliczyli sobie bez podstawnie, a brałem zakładałem darmowe konto ;). Dodatkowo % od wypłat z bankomatu i ty się czujesz oszukany?;). Ja czekam jeszcze z miesiąc by doszło to do 1 roku oszustwa ich i idę o zwrot kasy.

w mBanku nie było nigdy płatności za sms'y

Są opłaty za powiadomienia o przelewach przychodzących itp. - 20 groszy za smsa (można też wykupić abonament). ; )

Brad - za co dokładnie zapłaciłeś te 2591,50zł w tym roku? Możesz przedstawić ile za co zapłaciłeś? Ciekawy jestem, bo jakoś wizja płacenia 7,5zł dziennie za usługi bankowe mnie lekko przeraża. ;)

To mi z konta firmowego pobrało od początku roku aż 17 zł... Koszty wypłaty $$ na konto prywatne... przelewy wszędzie robię z konta prywatnego więc koszt jest zerowy ;)

Karte w mbanku mam tylko do konta prywatnego bo więcej nie potrzebuje (mam jeszcze w inteligo jedną jako awaryjna) i faktycznie mam jakieś opłaty za kartę 2 zł, nawet raz mam zwrot 2 zł :P

Ogólnie myślę że nie ma co narzekać na mbank jak się z niego rozsądnie korzysta ;)

Brad, nie czytałeś wcześniej tabeli opłat i prowizji dla konta firmowego że aż tyle Ci naliczyli prowizji :P? Osobiście polecam przede wszystkim posprawdzanie ofert banków i na pewno znajdziesz jakąś dobrą alternatywę, albo po prostu używaj ekonta zamiast konta firmowego ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności