Skocz do zawartości

Z tym trzeba cos zrobic !!!

AWDesign

Rekomendowane odpowiedzi

a propo napisałem do jednego z tych klientów i oto odpowiedź :P))

Szanowny Panie!!!

Słowa kluczowe na mojej stronie to moj interes i nie zycze sobie w

przyszlosci zainteresowania moja strona anie powielania i edytowania strony

bo zainteresują sie Tym moje sluzby informatyczne!Slowa kluczowe nie powinny

pana interesowac.Nie wiem czemu mial sluzyc Panski majl czy checi

podkapowania "" czy pogłebiania wiedzy.??

Pozdrawiam

może ktoś mi powie co moga takie służby informatyczne??? :P

Bo zaczołem się bać ;)

a chodzi o stronę

Tutaj był adres ineternetowy pewnej firmy, ale aby nie zaatakowano tego forum pozwoliłem sobie je usunąć,  

mnie moga atakować ;)

jezu już nigdy sie nie podłącze do netu ;)

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Faktycznie koles odwala styraszna fuche.

Najlepszym pomyslem byloby ostrzec wsyzstkich chetncyh i admina Allegro.

Poinformaowanie potencjalnych lklientow odstraszy, albo narobi mu problemow, a poinformowanie drugiego moze zdjac jego aukcje.

Ktos ma login allegro?

ja mam konto na allegro, ale boję się do nich pisać. kiedyś w moim mieście była pseudo firma, wystawili setki aukcji z bardzo tanimi monitorami itp. ktoś z łomżyńskiego forum wpadł na pomysł i poszedł pod podany adres. zamiast firmy nie było nic. allegro zostało ostrzeżone. firmie zawiesili konto, zgłaszającym użytkownikom też. jak chcecie cokolwiek zgłaszać to lepiej anonimowo.

apstrachujac od tresci merytorycznej i skladniowej oraz poprawnosci jezykowej "mejla" to w sumie ujawnianie treesci prywatnej przeslanej do ciebie jest w pewnym sensie tym, ze znizyles sie do poziomu goscia, ktory go napisal ... rownie dobrze mogles zacytowac :hello: ale dla mnie i tak to jest naruszenie pewnego niepisanego prawa o publikowaniu czyjegos listu bez wzgledu na to jakie glupoty w nim pisal.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Najlepszym pomyslem byloby ostrzec wsyzstkich chetncyh i admina Allegro.

Poinformaowanie potencjalnych lklientow odstraszy, albo narobi mu problemow, a poinformowanie drugiego moze zdjac jego aukcje.

Ktos ma login allegro?

naduzywanie sluw kluczowych moze byc powodem do usuniecia aukcji i zablokowania konta.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Kid może i masz racje, ale w świetle prawa ten pan mi grozil i mam prawo wykorzystać jego list i podania go do wiadomości publicznej w celu chronienia swojej osoby...

zarówno z KK jak i z KC

pozdr

jak potrzebujesz paragraf to zapytam mojego prawnika :(

Witam wszystkich

Na wstępie dziwie się że ktoś podaje do publicznej wiadomości wyedytowaną stronę www jakiejś firmy. Dla mnie jest to nie do pomyślenie. Każda strona www jest własnością danej osoby i nie może być edytowana bez zgody właściciela. Czy ktoś napisał do tego człowieka że chciałby pokazać ją na łamach forum ? chyba nie zrobił sądząc po jego odpowiedzi w poście

Gdyby to na mnie trafiło nie wiem jak bym się zachowała bo to jest nie zgodne z prawem. Jeśli ta osoba zapłaciła za taka usługę to jej sprawa i na tym kończy się wszystko. To tak jakby ktoś pokazał wasze strony w necie w formie notatnika i napisał pozycjonujcie tak jak ta strona a bedziecie na 1 miejscu wszędzie. A może jak jesteście tacy mocni w pozycjonowaniu to pokażcie temu Panu jak ma wyglądać wypozycjonowana strona ........hmmm jestem ciekawa czy znajdzie sie odważny.

Witaj na forum.

Zdecydowanie jesteś w błędzie. Kod HTML każdej strony internetowej jest ogólniedostępny i każdy ma prawo go oglądać.

Podgląd źródła wykonuje z poziomu menu Widok -> źródło każdej przeglądarki internetowej.

Nikt też nie poddaje edycji tej strony internetowej.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Witam wszystkich

Witamy Cię

Na wstępie dziwie się że ktoś podaje do publicznej wiadomości wyedytowaną stronę www jakiejś firmy.

Zakładam, że kod HTML nie został zmieniony - więc jest skopiowany, nie edytowany.

Czy ktoś napisał do tego człowieka że chciałby pokazać ją na łamach forum ? Gdyby to na mnie trafiło nie wiem jak bym się zachowała bo to jest nie zgodne z prawem.

Idąc tym tokiem myślenia można uznać, że indeksy wyszukiwarek są niezgodne z prawem. A nawet proxy oraz bufory przeglądarek (w tym Twojej!) - co prawda jest to już element transmisji, jednak cytat na forum można potraktować podobnie (zamiast zamieszczenia linka i zciągania strony przez wszystkich forumowiczów).

Jeśli ta osoba zapłaciła za taka usługę to jej sprawa i na tym kończy się wszystko.

Odbywa się tutaj dyskusja w jakim stopniu zjawisko takie jest nieuczciwą konkurencją, czyli jest to sprawa właściwie wszystkich.

To tak jakby ktoś pokazał wasze strony w necie w formie notatnika

O ile opatrzy to komentarzem zgodnym z prawdą nie mam nic przeciwko temu i domyślam się, że inni również.

Witaj

Na wstępie dziwie się że ktoś podaje do publicznej wiadomości wyedytowaną stronę www jakiejś firmy.  

Nie wyedytowana - to po prostu jej dostepne zrodlo.

Dla mnie jest to nie do pomyślenie. Każda strona www jest własnością danej osoby i nie może być edytowana bez zgody właściciela.  

Ale tej strony nikt nie edytowal.

Jeśli ta osoba zapłaciła za taka usługę to jej sprawa i na tym kończy się wszystko.  

Ale na dobre slowo nie zareagowala tak jak powinna zrobic to osoba na poziomie.

To tak jakby ktoś pokazał wasze strony w necie w formie notatnika i napisał pozycjonujcie tak jak ta strona a bedziecie na 1 miejscu wszędzie.  

Jw. to moze zrobic kazdy. Kod strony jest ogolnodostepny. Sek w tym ze tresc strony, widoczny kod, to tylko czesc pozycjonowania :) ale moze byc przyczyna np. bana

A może jak jesteście tacy mocni w pozycjonowaniu to pokażcie temu Panu jak ma wyglądać wypozycjonowana strona ........hmmm jestem ciekawa czy znajdzie sie odważny.

A jesli Pan potraktuje nas tak jak potraktowal sid1972? To co wtedy? Za dobre checi tylko grozby?

Na zlecenie litery w zdania składam.

To tak jakby ktoś pokazał wasze strony w necie
Jw. to moze zrobic kazdy. Kod strony jest ogolnodostepny.

Hmmm... iwonka ma tu trochę racji - jeżeli zaśpiewam piosenkę swojego autorstwa i puszczą ją w radio (zgroza! :) ) to nie znaczy, że Ty możesz ją śpiewać ludziom - ale jak pisałem wcześniej - w webie sprawa jest raczej niejasna. Ale chyba odbiegam(y) od tematu...

ale jak pisałem wcześniej - w webie sprawa jest raczej niejasna. Ale chyba odbiegamy od tematu...

I tym sposobem schodzimy do bardzo istotnego tematu prawa internetowego - czyli ochrony własności intelektualnej, praw autorskich do kodu czy grafiki no i ochrony naszych łącz przed bezsensownym linkowaniem :)

Wiem ze to nie na temat - jednak wątpię aby ktoś podjął się bezpłatnych porad prawnych w tym zakresie dlatego nawet nie ma sensu zadawać tu pytanie czy taki dział jest potrzeby czy nie.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności