Skocz do zawartości

Z tym trzeba cos zrobic !!!

AWDesign

Rekomendowane odpowiedzi

O widzę zainteresowanie tym tematem jest bardzo dużę.

Ja wiem że kod HTML jest dostępny, ale nie w tym rzecz.

Rzecz jest w tym chodzisz po ulicach i jest ok do momentu gdy nagle widzisz siebie w gazecie z opisem że chirulg "X" źle zrobi operacje plastyczne a dowodem jest to zdjęcie ......i co jestes zadowolony z tego ?

A może wystarczyło pokazać bez nazwy strony www. gościa ?

Iwonka

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rzecz jest w tym chodzisz po ulicach i jest ok do momentu gdy nagle widzisz siebie w gazecie z opisem że chirulg "X" źle zrobi operacje plastyczne a dowodem jest to zdjęcie ......i co jestes zadowolony z tego ?

Iwonka

Iwonka

No jeśli tak stawiasz sprawę to trudno się z toba nie zgodzić :)

TO może ja się wypowiem ostatnio malo czasu miałem więc nawet nie zauważyłem że sprawa przyjeła taki obrót

Pani Iwonko podobnie jak jeden z kolegów też mam wrażenie że nie trafiła tu pani przypadkiem.

Co do opublikowania (cytownaia) kodu żródłowego strony, sorry w mojej pracy podaję zawsze źródło skąd dana rzecz pochodzi podobnie jest z tym forum zostalo ono zaczęrpnięte z phpBB więc i jest link

Jeżeli rozmwaiamy o opzycjonowaniu na Allgro za 10 złotych i ja naalizuję wypozycjonowane strony

to zamieszczam ich zródło które koliduje z ogólnie przyjetymi zasadami i podaję źródło skąd pochodzi ten kod

studiując matme i fizę również przy wielu rozwiązaniach podawałem źródło

co do propozycji pokazania panu jak wygląda prawdziwe pozycjonowanie

soeka ale po takiej odpowiedzi to mam ochotę włamać mu się na serwer i zdjąć jego stronę i poczekac na jego służby internetowo informatyczne a na poważnie

sora ale nie lubię jak ktoś mnie straszy

Abstrachując od pięknej wypowiedzi Pani Iwonko parę pytań:

1. Jeżeli ja informuje pana od strony że jest ryzyko tego że jego strona z powodu kodu może być zdjęta z wyszukiwarek, a nie melduje tego od razu do wszystkich wyszukiwarek "spam report" to chyba nie jest złe?

2. Jeżeli toczy się dyskusja na temat pozycjonowania za 10 PLN i ja znajduę źródło takiej strony i podaję tylko źródło strony bez linku to też jestem fair? Podałem adres strony dopiero po groźbie pana, którego o tym poinformowałem, w celu chronienia siebie. A jka mnie ktoś zabije ;)

3. Jezeli na zwykła informacje o ryzyku strony (słowa kluczowe i spam) ktos mi grozi to się wkurzam, chyba logiczne?

4. Jakbym byl bardzo złośliwy to jeszcze napisałbym że pan od strony ma wygenerowaną stronę frontpagem na który prawdopodonie nie ma licencji, a mam znajomego w policji który się tym zajmuje i mógłbym podłożyć świnie?

Więc dlaczego pani mnie aż tak bardzo krytykuje i twierdzi że zachowuję się nie fair....

:-k

Hehe ;)

Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale ten cały wątek wyskakuje wyżej na wymienione w <title> owej strony słowa kluczowe, niż ona sama ;)

w googlach oczywiście :D

np. na agregaty plazmowe

teraz, to doszło do tego, że przyczyniamy się do jej reklamy, jak ktoś się zagłębi w wątek...

AirMan

Witam, widzę, że jeden temat już macie rozwiązany więc podrzucę inny.

Jak wygląda dla was taka sprawa:

ktoś chce wypozycjonowac stronę na "jakieśtamsłowo" .

Po jakimś czasie looka w google i co widzi ?

Na pozycjonowane słowo wyskakuje okolo 6 wynikow w pierwszej stronie, z czego może jedna jest jego.

Chodzi o to, że ktoś bez mojej wiedzy założył kilka różnych domen ktore wskazują na jedną z moich stron.

Jak dla mnie to chyba nie jest do końca fair-rozumiem, że ktoś to może robić z sympatii ale nie kazdemu musza sie podobac szlaki turystyczne koniaków polskich :mrgreen: :roll:

Chodzi o to, że ktoś bez mojej wiedzy założył kilka różnych domen ktore wskazują na jedną z moich stron.

chyba nic na to nie poradzisz, kazdy moze linkowac do czego tylko chce w sieci...

oczywiscie mozesz wyslac maila z prosba/zadaniem usuniecia linka

dowodem jest to zdjęcie ......i co jestes zadowolony z tego ?

Owszem, sytuacja niefajna. A komentarz i przykład niezły ;) jednak w przypadku strony WWW jest troszkę inaczej - za jej zawartość najczęściej odpowiada właściciel (to jego strona, nie webmastera) i tak wszyscy to będą postrzegać. Zlecając komukolwiek jakąś usługę zakładam, że nie tylko wykona ją porządnie ale także nie łamiąc żadnych zasad i bez szkody dla innych - w przeciwnym wypadku muszę się liczyć z tym, że to do mnie będa pretensje.

---------

ktoś bez mojej wiedzy założył kilka różnych domen ktore wskazują na jedną z moich stron.

Napisz do niego - może to po prostu pomyłka. Przepisów pewnie na to żadnych nie ma, ale jeżeli to Tobie szkodzi to nie powinno tak być (w ten sposób swego czasu SCO mogło przekierować atak skierowany na nich na dowolny serwer wpisikiem dla "www.sco.com" - więc IMO chyba nie do końca można robić ze swoją domeną co się chce). Możesz też na swoim serwerze zrobić obsługę tych domen i zapodać treść jaką uznasz za stosowną.

ale linkowac i tak będzie mógł

eeee no tak, ale to nie chodzi o to ze ja mam coś przeciwko temu.

Tylko o to ze nie mam z tym nic wspolnego-w sumie to on mi tym "robi dobrze" :twisted: bo wyszukiwarka głupieje i znajduje w roznych kategoriach taka sama tresc- wlasnie zerkam w google - pod danym slowem wyskoczyla strona na pierwsze miejsce.

Ale wlasnie czy pozniej ktoś mnie nie zaatakuje??

..w koncu to nie do konca dobra gra...

no chyba ze mam wyidealizowany swiat :?

no i jak ktos bedzie mi tak pomagał to w zyciu sie nie dowiem czy samodzielnie to potrafię zrobić.. #-o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności