Skocz do zawartości

Spisek żarówkowy.

Irek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

bateria w laptopach, drukarki, smartfon (mam samsunga gio i doslownie 2 godziny rozmowy i bateria pada nawet nie wspomne o jednoczenym WIFI i blu), części do samochodów, była nawet z 2-3 lata temu akcja z VW Passat na silniku BLB w którym wszystko padało, każdy narzekał , klął a i tak kupowali pompy paliwowe po kilka tysięcy, nie wiem czy to aby dla marki dobre ;) takich sytuacji są setki wystarczy troche pomyśleć, chodź co do podzespołów stacjonarnego pc nic nie mam bo z 3 kompy mam na chodzie w tym jeden z 8 lat i nic się nie psuje ;p ale z drugiej strony w stosunku to teraźniejszych pecetów jest zacofany.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Dlaczego taki film nie puszcza się na głównym programie gdzie jest najwieksza ogladalność?

Mam skaner do ktorego jestem przywiązany HP4200C. Działa i nie chce się zepsuć, pewnie nie został wyposażony w odpowiedni chip ;) Ale jest inny haczyk: nie działa i nie bedzie nigdy działał na nowszym systemie niz WinXP ;) Firma HP nie ma już najmniejszego zamiaru wypuścić sterowniki dla nowszych systemów.

Co do "spisku żarówkowego" zwykli ludzie nic by nie podjrzewali do momentu wprowadzenia zakazu produkcji żarówek (tych żarnikowych). Ten nakaz dał troche do myślenia i w końcu ludzie pojmują że ktoś tym steruje w jakimś tam celu. Tylko w jakim? Wiadomo juz że koszty produkcji żarówki energooszczędnej (świetlówki) plus koszty zużycia przez nią energii plus koszty jej utylizacji sa większe niz analogiczne koszty zwykłej żarówki. A jaka jest oszczędność samej energii (ogólnie każdej energii) stosując żarówkę energooszczędną w okresie zimowym w ogrzewanych pomieszczeniach? Pomieszczenie jest mniej ogrzewane przez nową żarówkę ale niedobór tego ciepła trzeba przecież zastąpić innym żródłem energii ;)

Ale największym przekrętem ostatnich czasów jest opłata za emisję CO2 w połączeniu z bajką jaki to ma wpływ na ocieplenie klimatu. W pośredni sposób działa to na ograniczenie emisji innych trujących związków i tyle w tym dobrego. Udział procentowy ludzkości w emisji CO2 jest tak mały w porówaniu z pozostałymi naturalnymi zjawiskami gdzie uwalnia się CO2 że nie powinno się tego nawet brać pod uwagę.

.

Dziś chyba na wp widziałem zajawkę o drukarkach, które się mają z automatu psuć po 4 latach. W czasach szkoły średniej, na warsztatach przy samochodach jeden nauczyciel miał toyotę 9 letnią i mówił, że japończyk do 10 lat się będzie trzymał, po tym okresie zaczynają sie problemy, które nie mają końca i trzeba szybko sprzedać autko ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Drukarki są super https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1856187.html

Te nowsze mają wbudowany system niszczenia kartridża gdy ten jest w ok 15% pełen > chip jest nadpisywany.

Fajne są sytuacje kiedy nie da się drukować na czarno bo nie ma czerwonego lub innego koloru :/

Jeszcze fajniej gdy jest kombajn ze skanerem i nie chce skanować bo nie ma tuszu ...

inconvenienced-3.jpg

Właśnie obejrzałem sobie ten dokument. Naprawdę ciekawa sprawa. Dzięki za link.

A w kwestii Toyoty to też na studiach nam profesor pewien mówił, że (chyba) 7 lat możesz być spokojny o ten samochód, po tym czasie się go pozbywaj.

I dodał - nie ma najmniejszego problemu by robić rzeczy niemal niezniszczalne. Samochód jeżdżący 25 lat bez awarii też jest możliwy. Tylko komu się to dziś opłaca?

Moją drukarkę oszukuje od lat i nikomu nie pozwalam zmieniać tuszu bo potem jest problem ze zmuszeniem jej do pracy :D

Od paru lat nie mam kolorowego tuszu, a w momencie wyjecia i włożenia tuszu ona same sią kalibruje (świeci jakims niebieskim laserem) i oczywiście zgłasza błąd bo bez kolorowego nie może się skalibrować, błyskają kolorowe diody i na tym kończy się dalsza możliwość drukowania. Więc jak wymieniam/napełniam czarny tusz to robie to z wyłaczoną z prądu drukarką. Na szczęście jest na tyle mało inteligentna że nie wie o moim małym oszustwie ;)

Co do znikającego kolorowego tuszu. Zniknie nawet gdy drukarka nigdy go nie używa. Wystarczy drukować tylko czarnym a ona co pewien czas i tak będzie czyścić kolorowe dysze plując tuszem na dno lub na specjalną gąbkę.

.

Motyw z drukarka wrecz nieprawdopodobny.

Chipy w kartridżach (a nie w drukarce, choć jej pamięć też można wyczyścić) są w 2 celach:

1. Utrudnienie konkurencji produkowania zamienników przez jak najdłuższy okres. Układy są coraz bardziej skomplikowane, aby uniemożliwić nawet reset starych chipów; "rosyjskie oprogramowanie" działa tylko w starszych modelach.

2. Uniemożliwienie klientowi reklamacji po wydrukowaniu standardowej ilości stron. Klient przychodzi i mówi: "kartridż mi nie drukuje, chciałbym zareklamować, bo według mnie jeszcze w środku jest tusz i udowodnijcie mi, że nie" - a dzięki chipowi klient widzi, że standardowa ilość stron się skończyła, choćby nawet tusz w rzeczywistości jeszcze był.:D

Ale idea postarzania produktu - zgoda. Drukarki do domu mają przeżyć 2 lata. Samochody są jednorazowe, po 5 latach nie nadają się do dalszej eksploatacji. Itp. itd.

Jak tylko to wstawiłeś, po pierwszej minucie oglądania miałem napisać "świetne", ale szkoda było mi się od tego oderwać.

Niby tak oczywiste i wszechobecne, a wyłożone prosto, przystępnym językiem, trafiającym do każdego przeciętnego "Kowalskiego".

Przy okazji, polecam wszystkim serdecznie "Money as Debt" (I, II, III), po odcedzeniu teorii spiskowych i serii własnych przemyśleń można otworzyć oczy na nadmuchany system finansowy.

Pozdrawiam, J.

Co do znikającego kolorowego tuszu. Zniknie nawet gdy drukarka nigdy go nie używa. Wystarczy drukować tylko czarnym a ona co pewien czas i tak będzie czyścić kolorowe dysze plując tuszem na dno lub na specjalną gąbkę.

Mam wymieniać zużyty nie używany kartridż na nowy skoro go i tak nie będę używał a drukarka protestuje i nie chce drukować na czarno :D

Chodzi o drukarkę ze zwykłym kartridż a nie wynalazek z głowicą i pojemniczkami z tuszem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności