Skocz do zawartości

Spisek żarówkowy.

Irek

Rekomendowane odpowiedzi

@Marches

Tak zgadzam się nowe TV to lepszy obraz, kolory itd. ale jak pisałem LED-y mogły być w użytku dużo wcześniej, ale nikt nie wychodził z tą technologią bo musieli się obłowić na poprzedniej. Teraz wyszły LED-y i masa osób z LCD przesiądzie się na nowe cacka. Jaki tego efekt? Producent sprzeda dwa produkty zamiast jednego... Pomijając fakt, że wielu tym LCD-kom padały matryce gdzie koszt naprawy był nieopłacalny. Zapewne każdy z Was zna osoby które mają już drugi albo i trzeci telewizor LCD/LED/Plazma a ile czasu one są na rynku? 6-7 lat?

I żeby nie było TV to tutaj przykład i nie mam nic przeciwko takim osobom, jak ich stać niech i co tydzień wymieniają TV. Ale najczęściej robią to osoby które po prostu na to nie stać. Odkładają kilka miesięcy i zamiast zbierać kaskę na czarną godzinę czy na starość wydają wszystkie oszczędności na pierdoły lub co gorsza kupują to na raty a jest im to potrzebne jak za przeproszeniem wszy na jajach.

Edycja: literówki

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

genialny dokument ;)

Pamiętam w latach 90 to jedna żarówka wystarczała na 5-10 lat..Dzisiaj cały czas co pewien krótki okres czasu trzeba wymieniać...A drukarkę wymieniem zazwyczaj raz na dwa lata, telefon raz na rok :) Auto raz na dwa lata

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Niepotrzebne zakupy i niewykorzystane możliwości sprzetu ktory kupujemy.

Przyklady:

Kino domowe: masowo kupowane w czasach kiedy telewizja była tylko w stereo i muzykę sprzedawało sie w stereo. Mozliwości takiego sprzętu były wykorzystywane tylko w grach i niektorych filmach DVD.

Telewizor Full-HD: Telewizja w dalszym ciagu nie nadaje w formacie Full-HD. Transpondery satelitarne nawet nie posiadają takiej przepustowści aby transmitować w Full-HD. Wiec otrzymujemy imitację przypominającą format Full-HD czyli 1080i z przeplotem z 25 klatakami na sek (poszukajcie sobie "mity 1080p"). Kanały sportowe wolą nadawać w HD w 720p bo lepiej wyglądają niz w 1080i. A więc gdzie wykorzystuje się TV Full-HD? - gry i filmy na blu-ray.

A telewizor 3-D? Hmmm.

.

Tak prawie w temacie.

Dużymi krokami zbliża się czas kiedy ludzie wydają spore pieniądze bo tak zostali "nauczeni". ;)

O ile prezenty świąteczne można zrozumieć. To "strzelanie pieniędzmi" w powietrze dla osiągnięcia chwilowego ładnego widoku i sporego hałasu jest już objawem nadmiaru pieniędzy. :jezyk1:

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Jak ktoś lubi takie filmy, dające do myślenia, to polecam produkcje amerykańskiego ryżysera Michaela Moora - to on zrealizował m.in. głośny Fahrenheit 9.11 o krytyce Goerga Busha za jego politykę po 11. września oraz układy z Saudyjczykami i rodziną BinLadena.

Oglądałem kilka dni temu (oprócz Fahrenheita) kolejny jego film pod tytułem 'Kapitalizm - moja miłość' (lub 'Kapitalizm, historia miłosna' - zależy od tłumaczenia). To film opowiadający o kryzysie w USA, jego przyczynach, ambicjach banków do przejęcia władzy nad krajem (i światem), próbie tworzenia plutonomii itp. Polecam - szczególnie aktualny w ostatnich miesiącach, kiedy o kryzysie tyle się mówi - pomaga zrozumieć jego przyczyny :)

Mam jeszcze 'Zabawy z bronią' (o dostepie do broni w stanach) oraz 'Sicko" (o systemie zdrowotnym USA) i też chciałbym w tygodniu obejrzeć.

Mam tych kilka filmów na dysku, więc jak są jacyś chcętni i ktoś ma miejsce na serwerze i nie zależy mu na transferze to mogę uploadować i zainteresowani sobie ściągną.

właśnie dzisiaj się zawiesiłem na CNBC BIZNES na tym dokumencie i muszę przyznać zrobił na mnie wrażenie bo przecież teraz cokolwiek kupie to za chwile muszę nowe od myszki po samochód. Ale mam też takie własne przemyślenie że przecież można by spokojnie zrobić dokument że polskie drogi są robione tak a nie inaczej i w takim stanie a nie innym ponieważ jest to spisek lobby produkującego części do zawieszeń w autach.

Co do tematu to chyba Chińczycy opanowali ta sztukę do perfekcji .Produkt psuje się na drugi dzień a ludzie i tak kupują :D Kiedyś pracowałem dorywczo przy motorkach, tych jak hulajnoga tylko z siodełkiem i akumulator, były też te plastikowe samochodziki dla dzieci tez na aku. One były dostarczane do nas z Chin a my je w magazynie do kupy z skręcaliśmy i do sklepów.. Było strasznie dużo zwrotów bo się psuły , szef jednak bystry, gdy ktos oddał ten motorek do sklepu a sklep do nas bo była gwarancja , my je naprawialiśmy i sprzedawaliśmy w innym sklepie :) Tamten sklep czekał miesiące i dni aż szef przeniósł magazyn i zmienił nazwę firmy , po czym akcję powtórzył i po niecałych 2 latach zamknął ten interes ;) Ani razu nigdy nie oddał coś z tej gwarancji .To się nazywa być bez szczelnym, ale płacił dobrze ,zawsze na czas, i ogólnie praca była lekka i przyjemna była .Nie wiem co się z nim dzieje ale pewnie dobrze się ma, bo sprzedał tego kilkadziesiąt tirów :P

multikonto

Najbardziej mnie w tym wszystkim ciekawi to, że ZELMER reklamuje swoje produkty jako niezniszczalne, a te psują się po gwarancji. Naprawa standardowo jest nieopłacalna.

Mojej mamie padła ZELMEROWSKA maszynka do mięsa po okresie gwarancyjnym. Okazało się, że wystarczyło ją rozkręcić, dorobić sobie pierdółkę i wymienić (taka blaszka). Po tym zabiegu, maszynka działała jeszcze rok. Ale ani ja, ani mój tata za ch*ja nie mogliśmy dojść, czemu ta blaszka miała by służyć, skoro ni jak się miała do całego mechanizmu.

Z podobnymi sytuacjami spotkałem się w monitorach PHILIPS i wieży SONY. Odnośnie SONY, to nie polecam żadnych produktów tej firmy. To co ta firma wyprawia to już przeginka. Wystarczy popatrzeć na ich konsole i ilość opinii o awaryjności sprzętu.

Jeszcze nigdy nie zepsuło mi się nic z Zelmera. Jestem bardzo zadowolony z rzeczy tej firmy :unsure:

No to ja trafiłem inaczej, choć wcześniej zachwalałem sobie tą firmę.

Co do firmy Samsung również jeszcze nie straciłem zaufania. Wszystkie ich produkty u mnie działają bez zarzutu.

Macie tu oczywiście wszyscy rację, tylko co z tego? Co jest złego w takich działaniach? Czy jak przychodzi do Was klient po pozycjonowanie, to nie kasujecie go czasem co miesiąc? I to nawet wtedy, gdy wystarczy pozycjonowanie zrobić raz, ewentualnie co jakieś pół roku coś tam poprawić. Ale to jest normalne, bo firma ma koszty, zatrudnia ludzi, którzy chcą przecież co miesiąc wypłatę, itd.

Macie tu oczywiście wszyscy rację, tylko co z tego? Co jest złego w takich działaniach? Czy jak przychodzi do Was klient po pozycjonowanie, to nie kasujecie go czasem co miesiąc? I to nawet wtedy, gdy wystarczy pozycjonowanie zrobić raz, ewentualnie co jakieś pół roku coś tam poprawić. Ale to jest normalne, bo firma ma koszty, zatrudnia ludzi, którzy chcą przecież co miesiąc wypłatę, itd.

Tylko mylisz usługi z towarami :D Jak kupie sobie żelazko w sklepie to producent nie ponosi później żadnych dodatkowych kosztów

pozycjonuj.png

to ja samsunga napluję :D W życiu już nie kupię nic tej firmy :/ Telewizor non stop coś, a to tuner na gwarancji a to po gwarancji wtyk anteny a to jeszcze inne rzeczy :/ ble

Co jest złego w celowym robieniu chały? Wszystko! Od zaśmiecania planety (o nie, nie jestem ekologiem) po oszukiwanie ludzi.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności