Skocz do zawartości

dziwny problem z 301

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, od razu na wstępie przepraszam, ze nie podaję dokładnych linków

problem jest następujący

1. Zleciłem ustawienie 301 z podstrony A na podstronę B

2. Wpisany ręcznie adres A przenosi bezbłędnie na podstronę B, wygląda że jest ok

3. Zarówno podstrony A jak i B nie istnieją w indexie

4. Podstrona A, była pozycjonowana na konkretne słowo kluczowe

5. Wpisanie tego konkretnego słowa kluczowego sprawia, że pojawia się wynik C również z mojej witryny, ale jest to inny adres docelowy niż przekierowany 301 (bardzo zbliżony konkreukcyjnie, ale nie ten). Pozycja podstrony C na konkretne słowo kluczowe jest prawie identyczna z pozycją jaką na to słowa miała podstrona A

I teraz pytania, nie ustawiałem tego ja osobiście, tylko programista, który twierdzi że nic nie spierdzielił

Czy może być tak, że jednak się pierdyknął przy ustawianiu 301, w tym czasie bot przemielił, a on poprawił to dopiero po jakimś czasie?

Sprawdzam co pokaże bing, ale narazie ma ciągle w swoim indexie tylko adres A, jeśli przemieli go na B to sprawa będzie ewidentna, ale narazie chciałbym poznać Wasze zdanie.

Wogóle będę wdzięczny za mądre słowa :D

Masz już prawdopodobna przyczynę, 301 działa po kilku dniach, albo tygodniach. Cierpliwości

to za dużo czasu przy tym profilu działalności ;) zgłosiłem mu ręcznie przez GWT stronę A i natychmiast B wskoczyła do indexu! :)

teraz czekam aż wróci na pozycje, sądzę, że 24 jej wystarczy ;)

Ja jak robiłem przekierowanie to nowa domena pojawiła się po 4-5 dni i po tym czasie miałem już w serp-ach tylko adresy z nowej domeny. stara domena nadal była w indeksie jeszcze przez ponad miesiąc ale nie pokazywała się w serp-ach. Teraz stara domena ma site = 0. Co ciekawe PR starej domeny miałem 1 a teraz nowej mam 2 choć nie jestem pewien czy to tylko zbieg okoliczności. Na pozycji nic nie straciłem ani nie zyskałem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności