Skocz do zawartości

Dziwna sytłacja z google zaczeła sie dziś z rana o 9

MichaelDicson

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie poleciało już z 60% domen regionalnych z top 5 całkiem poza setkę .... a u Was jak wygląda sytuacja, trzymają wam się wyniki na tych domenach? można jakoś to obejść bez kupna nowych domenek ?

Ja wykupiłem nową domenę i przekierowałem i teraz strona osdzyskuje powoli moc bo już mam zaindeksowanych na nowym adresie ponad 300 podstron które są w top 3 jednak to prawda z tym przekierowaniem.

Strona zaczyna się odradzać ale mam nadzieje ze google już więcej nie zrobi takiej niespodzianki jak wczoraj bo to tak mi nerwy zszarpało. Mam tylko nadzieję ze strona w całości powróci do dawnej formy.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Bezpieczniejsze jest chociaż delikatne przebudowanie strony przy przekierowaniu. W innym wypadku istnieje ryzyko, że filtr przejdzie na nową domenę. Oczywiście jeżeli nie została usunięta przyczyna filtra to ryzyko przejścia filtra jest duże. Stronka może wylecieć po 1-2 tygodniach.

No własnie tego się obawiam ale sam nie wiem co było przyczyną filtra tlanslator już uwunałem

Teraz to ja już sam nie wiem co to było czy to filtr czy coś innego poniewarz wpisując niektóre frazy wyskakuje że strona jest na 1 pozycji wpiszczie np to "50 par butow konkurs 2 edycja" i zami zobaczcie adres strony zkoncówką TK jest na pierwszym miejscu.

No tak tylko co ten tlanslator złego robił? przeciez on miał tłumaczyć tylko stronę na inne języki.

Sztuczne nabijanie indeksu.

Czyli masz na myśli ze ten tlanslator nabijał index tak?

Czy filtr też moze być spowodowany tą wtyczką? "Recent Google Searches Widget"

Czy filtr też moze być spowodowany tą wtyczką? "Recent Google Searches Widget"

Nie.

Czyli masz na myśli ze ten tlanslator nabijał index tak?

Translator faktycznie tłumaczył treść na inne języki, ale ta treść jest bezsensowna. Wprowadź jakiś tekst zagraniczny do translatora, żeby przetłumaczył na polski i dostaniesz bełkot. Taki bełkot jest nie wartościowy dla użytkowników stąd Google mogło nałożyć filtr.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

To nie jest filtr !! W każdym razie w tej chwili jeszcze ,to co się dzieje nie jest filtrem !

Po co takie nerwowe ruchy ? Po co od razu przekierowanie ?

Zwyczajnie trzeba poczekać do 8 tygodni i jeżeli d tego czasu strona nie wróci będziesz mógł się zacząć martwic i mysleć o przekierowaniu .

Juz 2 razy przerabiałem takie cos ,ze niby strona polecaiała na wszystkie frazy ,gdy nagle okazało sie ,że obie wrociły na wysokie pozycje . Jedna domena wróciła po 2 tygodniach ,a druga po 7 tygodniach .

Na tym forum nie otrzymasz profesjonalnej porady i to jest podstawowa rzecz której musisz się nauczyć .

Na tym forum nie otrzymasz profesjonalnej porady i to jest podstawowa rzecz której musisz się nauczyć .

Skoro tacy straszni amatorzy tu siedzą to po co tu zaglądasz? !!!

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zwyczajnie trzeba poczekać do 8 tygodni i jeżeli d tego czasu strona nie wróci będziesz mógł się zacząć martwic i mysleć o przekierowaniu .

A po 8 tygodniach robisz przekierowanie i czekasz następne 8 żeby zobaczyć czy dało efekt?

Często gęsto nie opłaca się siedzieć 8 tygodni i czekać. Wytłumacz klientowi, że musi poczekać i przebiedować 8 tygodni bo nie ma zamówień ze strony...

Nie będę zakładał nowego topica.. ale um, niektórzy cierpią na brak strony w serpach, u mnie jest dziwnie inaczej.

mam nową domenę, którą dość ostro pozycjonuję, pnie się po kilkanaście oczek dziennie. Efekt jest taki, że jak ręcznie przeglądam wyniki to tą domenę widzę np. na 2 stronie wyników, przerzucam na 3 stronę wyników i też tam jest, lecę na 4 stronę wyników i też jest ta sama domena, dokładnie są to miejsca 14, 28, 36 o.@ Co więcej, desc pod adresem strony na każdej stronie wyników lekko się różni.

Widzieliście coś takiego?

PS. Nie tylko na mojej domenie jest takie coś bo na stronie innej, też takie coś jest.. domena jest na paru stronach

miałem ostatnio to samo. Sprawdź czy nie jesteś zalogowany do konta Google. Ja tak miałem w Chromie jak byłem zalogowany do konta. W innej przeglądarce miałem tak prawdopodobnie z powodu przypuszczam jakiegoś cacha. Ale pewności żadnej co do tego nie mam.

XRContent.com - pozwól swojemu XRumerowi generować miliony unikalnych treści codziennie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności