Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Polsce = Komuna

richti007

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Po dyskusji na temat czy stronie można zaszkodzić linkbombingiem czy nie odpuściłem sobie dalszą tam bytność - szkoda czasu na dywagacje z dziećmi neostrady ... ;)

Ja też w taki sposób pożegnałem się z czytaniem forum Google. Na tacy im podałem, że linkami da się zaszkodzić, a oni dalej swoje. Swoją wiedzę czerpałem z mojej strony, która wielokrotnie była skutecznie depozycjonowana.

Za pod*****laniem jestem gdy chodzi o kradzież treści (dzieł własnych). Ale to co tu widzę to już akt desperacji i mało to ma wspólnego z czystą rywalizacją.

Niestety takie szkodzenie sobie na wzajem, jest w naszej ludzkiej naturze (a nie mentalności Polaków). Wielkie wojny wybuchały dlatego, że ktoś miał więcej.

Hmmm... Nic dodać nic ująć. ;)

Dzisiaj czytałem na forum G o regionalkach jak to wielkie G nieomylnie banuje i filtruje spamerskie regionalki. O tym że przy okazji wymietli masę wartościowych stronek nikt nie wspomina. Pojawiają się tylko kolejni impotenci podający listę domen, które G jakimś cudem pominął w banowaniu. inne tematy są na tym samym poziomie merytorycznym. Jednym słowem ŻAL!

Tak BTW ciekawe czy jak wrzuce w sygnaturke katalog Onetu i trochę ponarzekam na G, Onet zafiltruja :jezyk1: w tych czasach wszystkiego się można spodziewać. :)

Mnie jakoś nie pominął i wartościowy serwis z PR3 1,5 roczną domeną, sporym ruchem i wynikami w top 10 na jakieś 17-20 regionalnych fraz za filtrowali i to na wszystkie hasła. Natomiast stronkę postawioną do testów na której znajduje się sam spam z mieszarek i myślałem że wyleci po 2 tygodniach, zostawili a stoi już od 10 miesięcy. No cóż G chce być całkowicie nieprzewidywalne i nakłada filtry na wartościowe domeny a spamowego zaplecza nie chce ruszyć ;)

No tak. Wielkiemu bratu kolor tła nie spasował :) Wiadomo gdybym liczył na naturalną wyższą pozycję na zamierzoną frazę to pewnie nigdy bym się nie doczekał, ale wszystko było robione ostrożnie i z głowa, bez pośpiechu, na pozycję pracowałem regularnie przez 9 miesięcy. Żadne ukryte teksty, żadna manipulacja css, żadne przekierowania itd. Grzeczne pozycjonowanie i tyle. ale widocznie G uważa inaczej a jak wiadomo oni się nigdy nie mylą :) poczekam z tydzień i zobaczę co się będzie działo ;)

Mam 4 regionalki. Żadna nie dopalana SWl-ami, Tylko dobre katalogi. TOP10.

Wszystkie słowa - przepaść, spada SITE.

Mam też taką z których nie wychodzą żadne linki i nie prowadzą do niej żadne. Była zaindeksowana a SITE spada.

MYŚLĘ że google wychodzi z takiego założenie że CI którzy mają strony regionalne i na nich im zależy odezwą sie do niego poprzez google dla webmasterów.

Tym osobą wrócą wszystkie pozycje.

Ci co mają dużo stron regionalnych nie udźwigną tematu bo musieli by dla każdej regionalki stworzyć osobne konto aby nie dać się zinwigilować po przez co oleją to wszystko.

Uważam że to chyba najbardziej prawdopodobna wersja

POŻYJEMY ZOBACZYMY

Fotografia portretowa Warszawa - specjalna oferta dla użytkowników Pio, Facebook, Google +

nie ma czegos takiego jak "dobry katalog stron"

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wczoraj nie miałem czasu, by cokolwiek w tym temacie napisać.

Ujmę to tak: dzięki trafnej wypowiedzi kilku naszych pio-mądrych-głów temat powinien znaleźć się w przyklejonych dla początkujących z tytułem "Ostrzeżenie Dla Naiwnych/Nieświadomych" (no, może z dodatkiem w postaci tego tematu).

Dziękuję za pouczającą lekturę ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności