Skocz do zawartości

Jak zrobić przekierowanie 301 ze wszystkimi podstronami serwisu na naową domenę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóż z dzisiejszą sytłacją jaką zrobiło google za dwa dni mam zamiar przenieść stronę na nową domenę i chciał bym przenieść ją w całości i przekierować protokołem 301.

chciał bym to zrobic tak by wszystki podstrony serwisu pasowały do nowego adresu strony w serwisie mam tych podstron aż 2158 i chciał bym je szybko przekierować w łatwy sposób tak by każdy adres ze starej domeny pasował do adresu nowej domeny chyba wiadomo o co chodzi.

Proszę o pomoc i za każdą pomoc dziękują jaką otrzymam.

RewriteEngine On

RewriteRule ^(.*)$ https://www.nowyadres.pl/$1 [R=301,L]

O to chodziło?

A będzie to działac na wszystkie podstrony w serwisie?

I co daje takie przekierowanie nie strace mocy strony strona odzyska dawną pozycję w google?

to nie jest kwestia "...odzyskania mocy czy też nie...", używając przekierowania 301 ma się pewność, że Google "akceptuje" PageRank przekierowanej strony. Czyli kierując za pomocą 301, zachowujesz PageRank tych przekierowanych stron.

Jeżeli chodzi o samo przekierowanie, to ja też jestem za metodą .htaccess, chociaż można by też wbić krótki kod w główny index.php.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności