Skocz do zawartości

Który serwer dedykowany wybrać?

morus85

Rekomendowane odpowiedzi

morus85, na srwerze VPS możesz sobie zainstalować DA (ew otrzymujesz razem z serwerem) ale nasuwa się pytanie po co chcesz pakować się w coś na czym się nie znasz ;)? Na Twoje potrzeby reseller spokojnie starczy i kwestia zarządzania serwerem kompletnie Cię nie interesuje ;)

Oraz czy w serwerach vps jest pełny support jak w serwerach shared?
Niektóre tak (odpowiednio droższe)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie myśl o dedykach czy VPS, kup pakiet resellera.

Odpadają ci opłaty licencyjne, masz pomoc techniczną w cenie i co ważne backup danych o który w przypadku VPS/dedyk musisz martwic się sam.

Ja mam mase klientów na zwykłych kontach shared/reseller i to jest lepsze rozwiązanie niż VPS/dedyk bo ktoś tym administruje 24h/dobe i bierze za to odpowiedzialność.

Polecam Ci poszukać ofert resellerskich z DA (bo piszesz ze znasz). Ja mam min. resellera w d2.pl i w życiu bym nie brał pod strony klientów o małych wymaganiach VPS'a ;) Jeśli korzystasz z linuxpl - zapytaj admina czy ci konto upgredują na resellera, jak ładnie pogadasz to pewnie nawet nie trzeba bedzie przenosić całego bałaganu. Pchasz się w niepotrzebne nerwy i koszty szukając dedyka/vps'a;)

Jeśli koniecznie chcesz VPS'a to w vipower Michał ci odpowiednio skonfiguruje maszyne. Z całego serca polecam ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Wielkie dzięki za wszystkie posty, tak na prawdę sprowadziliście mnie na ziemię. Chciałem pakować kasę w serwery dedykowane a można to rozwiązać na razie taniej, szybciej i bezpieczniej.

Chyba najbliżej jestem przy serwerze reseller. Muszę się tylko dowiedzieć czy linuxpl oferuje taki hosting bo na stronie głównej są większe serwery shared ale reseller nie widziałem.

Gdy te serwery będą dla mnie za mało wydajne w tedy dopiero pomyślę o vps lub dedyku.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam

neteasy.pl oferuje resellera za 15 zł do kazdego pakietu: https://neteasy.pl/pakiety.html

i mogę polecic tą opcję

ew. hekko.pl ale jest tam juz drozej (https://hekko.pl/hosting_reseller.html)

Co do vpsow to mozesz wziac usluge managed i niczym sie nie martwic.. hekko i neteasy maja takie w ofercie. podobnie pare innych firm.

pozdrowienia.

googlerulz.

Probity, stawianie stron klientów na jednym koncie shared jest niepoważne. Jeden skrypt dziurawy i pozostałe strony mają kwiatki.

miz, poleciłbym raczej kompleksową usługę ze stopki. Sądząc po tym wątku, mało kto jeszcze ją traktuje poważnie, mimo że jest dużo lepsza niż wszelkie resellery,

hekko, no jasne że Twoja usługa jest lepsza niż resellery tylko pojawia się kwestia ceny... :) Za resellera zapłaci połowe ceny którą musiałby wydać na VPSa z administracja a efekt będzie podobny... szczególnie że są to małe stronki firmowe ;)

Przynajmniej takie jest moje zdanie, najlepszym wyjściem jest reseller połączenie bezpieczeństwa i niskiej ceny ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Napisałeś ,że nie masz pojęcia o serwerach dedykowanych , to musisz wiedzieć ,że do ceny musisz doliczyc monitoring serwera około 250 zł miesięcznie .

Polecam tobie serwery vps https://vipower.pl/Serwery-VPS-OpenVZ . Zreszta w tej firmie dedyki też sa tanie , a jak zapłacisz to i administracja jest .

Nie licz na to ,że poradzisz sobie z tym sam , bo się przeliczysz ....

Napisałeś ,że nie masz pojęcia o serwerach dedykowanych , to musisz wiedzieć ,że do ceny musisz doliczyc monitoring serwera około 250 zł miesięcznie .
Jaki monitoring serwera ? Jeśli nie ma pojęcia o administracji z poziomu SSH i rota, ale ma pojęcia i potrafi zarządzać z poziomu panelu DA może wykupić serwer dedykowany chociażby w tej firmie co sam pisał i w razie potrzeby <polecam mieć zawsze w zanadrzu opłacone z góry z 2 H> skorzystać z pomocy technika na zasadzie płatnych godzin.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Probity, stawianie stron klientów na jednym koncie shared jest niepoważne. Jeden skrypt dziurawy i pozostałe strony mają kwiatki.

miz, poleciłbym raczej kompleksową usługę ze stopki.

Wszystko zależy od skali działalności. Jeśli nie masz jeszcze klientów to spokojnie można i ze shared korzystać. Zakładając, że są regularne backupy (a przy statycznych stronach to nie problem).

Znam sporo osób, które w ten sposób działają i jest ok. Więc nie widzę powodu żeby przepłacać szczególnie kiedy biznes dopiero staruje. Doradzam z doświadczenia (biznesowego i informatycznego) a nie chęci zysku.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

Można się nieźle przejechać na tym. Ostatnio widziałem skrypt-cms, który ma wbudowaną przeglądarkę plików z całego konta w panelu admina. Nie muszę chyba mówić co się dzieje, jeśli na jednym koncie jest więcej stron różnych klientów? :)

Każda sroka swój ogonek chwali :D W Neteasy miałem nieprzyjemność trafić na kiepską maszyne (jeszcze jak serwery były w UK) i nie polecam. Serwer był zbyt obciążany. Wieczne błędy 500, a suport odpisywał po tygodniu na tickety na zasadzie "nie widzimy nic złego w pracy serwera". Jeden z gorszych shared jakie miałem (gorszy nawet od ActiveHosting ;)). Z drugiej strony opiekuje się teraz stroną jednego z klientów w Neteasy (serwer w PL) - nie widze problemów związanych z tymi błędami, ale złe wrażenie pozostało. Podobnie miałem z wydajnością i uptime w Ionicu, gdzie na szczęście wymienili sypiącego się wilka i od razu lepiej. Tak ticket co 3 dni, teraz od paru miesięcy działa nonstop. Także polecanie hostingu to troche loteria, bo każda maszyna jest inna - stąd ja kupuje teraz w firmach gdzie jest w miare ujednolicony sprzęt, normalne DC i co najważniejsze kompetentny support.

Może moruz85 wypowie się czy jest decyzja i zamykamy lanie wody :)

search_auditor_500x80_bf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności