Skocz do zawartości

fikcyjne dane przy rejestracji domeny

pavlus007

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tego co wiem w późniejszym okresie jest problem z cesją domeny bo do cesji domeny w masternet trzeba wysłać skan dowodu ale nie ma problemu z odbiorem kodu authinfo bo kod authinfo jest wysyłany na adres email z którego była rejestrowana domena...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Przy fake danych do whois - problem tylko z przenoszeniem domeny na kogoś innego.

Jeśli to domena pod spam która i tak ma zniknąć do 5 lat to należy zróżnicować whois i się tym nie przejmować.

A jak do tego podchodzą rejestratorzy...

to było już gdzieś opisane ,żę jak domenę rejestrujemy na "Grzmisław Pędziwiatr" to jeśli ktoś zgłosi ,że podejrzewa fake dane

to aby to zweryfikować Pan Grzmisłam musi się stawić i potwierdzić ,że nie rejestrował takiej domeny.

Reasumując: największą karą w Polsce za takie coś jest odcięcie domeny.

Inna sprawa w USA

Przy fake danych do whois - problem tylko z przenoszeniem domeny na kogoś innego.

Jeśli to domena pod spam która i tak ma zniknąć do 5 lat to należy zróżnicować whois i się tym nie przejmować.

A jak do tego podchodzą rejestratorzy...

to było już gdzieś opisane ,żę jak domenę rejestrujemy na "Grzmisław Pędziwiatr" to jeśli ktoś zgłosi ,że podejrzewa fake dane

to aby to zweryfikować Pan Grzmisłam musi się stawić i potwierdzić ,że nie rejestrował takiej domeny.

Reasumując: największą karą w Polsce za takie coś jest odcięcie domeny.

Inna sprawa w USA

Nie wiem czyposzywanie się pod inną osobe nie jest karalne, :) jak trafisz z imieniem i nazwiskiem to bomba.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Ostatnio G. pokazuje że lepiej ukrywać whoisa gdzie tylko się daje, także adres e-mail w nim.

Czy można na bieżąco zmienić dane WHOIS domeny takie jak np. adres e-mail? Rejestrowałem właśnie domenę i chciałem odciąć wszelkie ścieżki powiązań dla G, ale zapomniałem, że mail poszedł do WHOIS. Swoją drogą, jeśli mowa o domenie PL z zablokowanym WHOIS, to czy G ma jakikolwiek wgląd w to? Słyszałem, że G jako rejestrator domen może zaglądać w zablokowane WHOIS...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności