Skocz do zawartości

Allegro a FanPage

King

Rekomendowane odpowiedzi

13.1.

Użytkownik, korzystając z opcji strona "O mnie", może zamieścić w Allegro informacje o sobie (dane kontaktowe) oraz swojej działalności (w tym w postaci linka/odnośnika do swojej strony WWW, pod warunkiem, że za jej pośrednictwem nie jest prowadzona sprzedaż). Strona "O mnie" jest przyporządkowana do danego Konta. Treść strony "O mnie" jest jawna i widoczna dla wszystkich odwiedzających Allegro i nie może zachęcać do dokonywania transakcji poza Allegro. Szczegółowe zasady dotyczące tworzenia strony "O mnie" określa Załącznik nr 5 do Regulaminu.

W sumie za pośrednictwem FanPage'a nie jest prowadzona sprzedaż więc chyba dozwolone to jest :D

A w aukcjach :

Zabronione jest umieszczanie w opisie Aukcji treści naruszających przepisy prawa lub Regulaminu. Niezależnie od powyższego opis Aukcji nie może zawierać:

a. reklam i każdej innej formy promocji towarów i usług oferowanych poza Allegro,

d. nazw i/lub adresów stron internetowych serwisów konkurencyjnych wobec Allegro (w których oferowane przez wielu sprzedających przedmioty objęte są wspólnym mechanizmem wyszukiwania) oraz odsyłaczy (linków) do takich stron. Zakaz, o którym mowa w zdaniu poprzednim nie dotyczy adresów WWW Serwisów Grupy Allegro

Więc też mi się wydaje , że można :)

Na swoim koncie (nie firmowym) umieściłam kiedyś link do firmowego FP i dostałam maila z ostrzeżeniem, aby dalej tego nie praktykować (link został usunięty przez pracownika Allegro).

Było to na przełomie maja/czerwca, być może od tamtej pory regulamin się zmienił :unsure: Ogólnie najlepszą opcją będzie chyba wysłanie zapytania do Allegro w tej sprawie.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności