Skocz do zawartości

System płatności online (osoba fizyczna) - pytanko

juzio

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz śmiało spróbować dotpay.pl, oni wezmą osobę fizyczną, jeśli chodzi o rozliczanie z US to leży to w twojej gestii, mam nadzieje że się rozliczysz.... smile.gif

a co jak się nie rozliczy? Przecież dla osób prywatnych mają osobną firmę z siedzibą w Anglii. Wpłaty też z Anglii i póki co tylko prokuratura ma dostęp do kont bankowych ...

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Eldoka, śmiem podważyć Twoje zdanie. :)

Dotpay.pl wysyła zaliczki do właściwego Urzędu Skarbowego od umów o dzieło, tak więc wiadome, że osiągałeś dochód, skoro zaliczki wpłacone. :)

Nie ma czegoś takiego ,ze sobie pojedziesz samochodem , bo musisz mieć stałe miejsce zameldowania , a firme tez rejestrujesz pod konkretnym niemiecki adresem , i od tego momentu rozpoczyna się jazda .

Takie rzeczy specjalistyczne firmy załatwiają od ręki a firmę można zarejestrować na skrytkę pocztową. Ale zostawmy już te nieszczęsne Niemcy. Jak wspomniałem świat jest wielki i jest masa innych miejsc, np. Irlandia.

Niemiecki Urząd Skarbowy jest to instytucja po pierwsze gorzej niż walec ,a po drugie ci ludzie sa uprzedzeni do Polaków ,. Jezeli dostarczasz do budżetu niemiec duze pieniądze , to jest jeszcze jako tako ,ale jezeli jestes drobnym ciułaczem , to zniszczą ciebie ze zwykłego uprzedzenia do Polaków
niemcy to zawodowi donosiciele , i jezeli chcesz prowadzić działalność gospodarczą na terenie Niemiec to musisz przygotować się na liczne wizyty niemieckiej policji

To jakim cudem 100.000 Polaków ma tam firmy z czego 95% to właśnie drobnica (samozatrudnienie)?

Moja siostra mieszka w Niemczech od lat i nikt do niej (ani jej dzieci) nie jest uprzedzony. Wprost przeciwnie Niemcy to naprawdę uprzejmi, kulturalni i serdeczni ludzie.

Cos sie stanie i chcesz isc do szpitala to placisz ze swoich, bo Cie w ogole nie przyjma

Albo masz prywatne ubezpieczenie na leczenie szpitalne i leczysz się w prywatnej klinice.

BTW, leczysz zęby u państwowego dentysty?

Tak samo zapomnij o emeryturze. Nie wplacasz skladek to nie masz do niej prawa, zaczniesz pozniej wplacac to masz mniej odlozone.

Zbytek łaski, przeżyję bez ich jałmużny i to wypłacanej pewnie od 70.

Dotpay.pl wysyła zaliczki do właściwego Urzędu Skarbowego od umów o dzieło, tak więc wiadome, że osiągałeś dochód, skoro zaliczki wpłacone. wink.gif

Nie bardzo rozumiem. Wyjaśnij tą sprawę.

1) Podpisywaliście z dotpay jakaś umowę o dzieło? (chodzi o dotpay dla osób prywatnych, siedziba w Anglii) bo ja nie...

2) I co? w lutym dostaniesz od nich PITa?

3) Jak to zaliczki wysyła do urzędu skarbowego jak kwotę jaką przelewają jest kwota pełną czyli tyle ile zarobiłeś minus prowizja dotpay więc zaliczka na podatek nie została odjęta! Chyba pomyliłeś z oddziałem dotpay w Polsce.

@edit:

Odpowiedź dotpay w tej sprawie z wątku

Aby zakwalifikować usługi do importu, konieczne jest, aby usługodawca był

podatnikiem, którego siedziba lub miejsce zamieszkania znajduje się na terytorium

innego kraju Unii Europejskiej niż Polska. Usługodawca nie wskazuje, że ma to być

podatnik, który rozlicza się z podatku VAT.

W przypadku usług serwisu Dotpay, Usługodawca (Dotpay Ltd.) jest podmiotem

zarejestrowanym na terytorium Wielkiej Brytanii, oraz nie jest płatnikiem podatku VAT.

Coś pomieszałeś Kukis i straszysz ludzi.

Albo masz prywatne ubezpieczenie na leczenie szpitalne i leczysz się w prywatnej klinice.

BTW, leczysz zęby u państwowego dentysty?

Wszystko co Państwowe działa gorzej od prywatnego. Zaraz się odezwą ludzie, że przedsiębiorcy to wyzyskiwacze, czekają na niewolników a ja jestem ciekaw czy by tak samo mówili jak mieliby jasno napisane, że tyrają 6 miesięcy na obciążenie biurokratyczne a drugą połowę roku dopiero na Siebie. Mam nadzieję, że ludzie to w końcu zrozumieją bo to nie jest trudne.

@Eldoka, pomyliłeś wypłaty z smsów z wypłatami z przelewów. Dotpay rozlicza Cie z wypłat z smsów - z wypłat z przelewów rozliczać musisz się sam, niezależnie czy to oddział w Anglii czy w Polsce.

lukas22333 rozprostował nieco sytuację. Nie wiem jak jest przy płatnościach internetowych, ale przy SMS'ach jest umowa o dzieło podpisywana ze spółką Eurokoncept sp. z o.o.

Fakt, też nieco nie doprecyzowałem. :)

W takim razie jak rozliczyć przelewy ?

jak już tak chcesz oddać Państwu na zmarnowanie to musisz mieć DG. Na chama też można rozliczać się jako osoba fizyczna z podatku dochodowego (od 2011 można tak). Wpłacasz 20% zaliczki po wypłacie z dotpaya na konto U.S i potem uwzględniasz to w PIT ale jak będziesz tam dawał duże kwoty to urzędasy karzą Ci firmę założyć.

Ogólnie to nie jest uregulowane i bardzo dobrze ;)

Bardzo podobnie jak tu: https://www.zaczac-zarabiac.pl/jak-wyplacic...adze-z-prolink/

Miej tylko na uwadze Ustawę o podatku dochodowym od osób fizycznych, Art. 30, ust. 1, pkt 7 - mianowicie podatek 75%...

Ja tam wolę nie ryzykować i rozliczam się ze wszystkiego. ; ]

Jednak, jeżeli nie prowadzimy działalności gospodarczej, a nasze roczne dochody nie przekraczają kwoty dochodu wolnej od podatku (w 2011 roku jest to 3091,00 zł), to możemy odprowadzić podatek pod koniec roku, łącznie za wszystkie miesiące...

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności