Skocz do zawartości

Czy moja strona jest dobrze zoptymalizowana-bardzo proszę o sprawdzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Czy moja strona https://obrazygaleria.pl jest dobrze zoptymalizowana-bardzo proszę o sprawdzenie,

nie znam się za bardzo na pozycjonowaniu, co mam zrobić, zmienić żeby strona wskoczyła na wyższe pozycje. Frazy na których bardzo mi zależy to: obrazy olejne, galeria obrazów, obrazy na płótnie, marynistyka, obrazy łąki, obrazy pejzaże.

Obecnie dodałem stronę do kilkunastu katalogów, i najlepszych portali społecznościowych.

Udało mi się wypozycjonować frazę "sklep z obrazami" w pierwszej piątce, "obrazy olejne" i "galeria obrazów" skaczą z pozycji 35 na 39.

Będę bardzo wdzięczny za jakieś rady, sugestie i to mi wystarczy. Stronę sam postawiłem na darmowym Quick.cms'ie, grafike też sam zrobiłem myślę że i z pozycjonowaniem sobie poradzę.

Witam,

Sugeruję przeczytać forum, bo byków jest zbyt wiele, żeby w skrócie je opisać. Tak na szybko i obowiązkowo to radziłbym zrobić sobie przekierowanie 301. Resztę porad znajdziesz w odpowiednich działach.

Pozdrawiam.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Elo,

domysły dobre z tym przekierowaniem :-) no i fakt, że audytu za darmo się nie robi, tak samo jak Ty nie malujesz przecież za darmo. Na szybko wymieniłem tylko podstawowy błąd, ale jest tego sporo jak na taką małą witrynkę.

Pozdrawiam.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Google bardzo nie lubi takich timeoutów, więc miej to też na uwadze.

Od siebie na szybko dodam po przejrzeniu tylko strony głównej:

- https://www.obrazygaleria.pl/ i https://obrazygaleria.pl/ ta sama treść, więc wybierz której wersji chcesz używać i zrób przekierowanie 301

- linki wychodzące powinny mieć atrybut nofollow

- takie keywordsy

sklep z obrazami, obrazy olejne, obrazy akrylowe, galeria obrazów, obrazy na ścianę, obrazy do salonu, nowoczesne malarstwo, obrazy ręcznie malowane, na płótnie, obrazy marynistyka, obrazy pejzaże, obrazy abstrakcyjne, kwiaty, łąki, maki, galeria sztuki

keyword spam w stopce

- wtyczka "AddThis" generuje śmieciowe linki

<div class="addthis_toolbox addthis_default_style ">
<a class="addthis_button_facebook"></a>
<a class="addthis_button_twitter"></a>
<a class="addthis_button_naszaklasa"></a>
<a class="addthis_button_wykop"></a>
<a class="addthis_button_blogger"></a>
<a class="addthis_button_google"></a>
<a class="addthis_button_blip"></a>
<a class="addthis_button_flaker"></a>
<a class="addthis_button_email"></a>

<a class="addthis_counter addthis_bubble_style"></a>

- puste alt dla obrazków, bądź takie same dla różnych obrazków, w dodatku nietematyczne powielone - keyword spam znów

- niepotrzebne używanie tabel, gdy szablon masz już na div'ach

- śmieci w kodzie, np. puste paragrafy

<p style="text-align: justify;"> </p>

- bardzo mało tekstu

- masz dużo linków z atrybutem href na java script:XXX co jest bardzo średnim rozwiązaniem

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

"To forum bardzo dużo dało wielu osobom" - godziny spędzone na czytaniu artykułów i sprawdzaniu czy "de facto" działa faktycznie jest bardzo przydatne. Chętnie pomogę użytkownikom PiO, którzy trochę się udzielają na forum, coś robią...Niestety pomagać tym, którzy dali 3 posty będzie owocować, że jakby się rozniosło, że "zarejestrowałem się na PiO, dałem stronkę do sprawdzenia i już wszystko wiem - polecam" to zamiast patrzeć na ciekawe tematy X wpisów byłoby "proszę o audyt seo", "Ja tak pozycjonuję, czy to dobrze".

Forum PiO może wiele dać, ale trzeba je czytać, czytać i jeszcze raz czytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności