Skocz do zawartości

Jak pozycjonować w Bing'u?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bingiem warto interesować się, ale jak na razie to raczej w kierunku USA, jeśli ktoś dobrze zna j.angielski to droga jest prosta. Jeśli chodzi o Polskę, Bing mógłby zyskać, gdyby Microsoft podszedł na poważnie do tematu sprzedaży swoich tabletów i nie olewania użytkowników, ale po ich działaniach widać, że sytuacja szybko się nie zmieni.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

• 5 tygodni później...

Pytasz jak pozycjonować w Bingu?

A ja się Ciebie zapytam: Po co pozycjonować w Bingu? :)

Ja skupiłbym się na innych tematycznych frazach i pozycjonowanie ich w Google niż zawracanie sobie głowy Bingiem z którego ruch jest o wiele mniejszy niż z Google'a.

Pozdrawiam :)

Hehe, kolega jest w Googlu i jeszcze mu malo :) Ciesz sie bo jest z czego.

• 6 miesięcy temu...

Witajcie ,wiedzy niestety bardzo mało jest na owy temat.
Zauważyłem kilka rzeczy, że bing zbiera bardzo wolno linki i tylko z nielicznych stron.

Wasze spostrzeżenia jakie są?

Ogólnie chciałbym ożywić temat binga bo jest to naprawdę interesującą wyszukiwarka i warto działać w tym kierunku

poszukiwałem też polskiego forum bing ale niestety bez efektów.

Po pierwsze, ten 1% użytkowników Binga to przede wszystkim pozycjonerzy oraz webmasterzy, którzy na własne życzenie chcą pozycjonować tą wyszukiwarkę, a po drugie sądzę, że ta wyszukiwarka nie przebije się przez Polski rynek i będzie miała maksymalnie kilka procent udziału na rynku.

na jakiej zasadzie tak twierdzisz?.

zobacz wszystkie smartfony nokia maja wyszukiwarkę bing.
systemy Windows też.

co prawda ludzie maja przyzwyczajenie do Google ale bing np te obrazy co ma co jakiś czas inne, bardzo przyciąga.

ja mówię o przyszłości nie rynku teraźniejszym.

Pewnie są jakieś różnice w optymalizacji treści między bingiem a google ale nie można przecież zoptymalizować ich idealnie pod obie wyszukiwarki jednocześnie. Reszta to linki i bing mi się wydaje jest pod tym względem miej wrażliwy na sam fakt jakie to będą linki. Z tego co zauważyłem jak na jakąś frazę w google nie ma stron posiadających dobre profile linków to wrzuca w topy panoramy firm itp cuda nawet na mało popularne zapytania. Bing daje szanse stronkom posiadającą linki choćby byle jakie I nie ciśnie wszędzie dużych serwisów. Domyślam się, że ma to też związek także z optymalizacją takich witryn. Ale żeby zaistnieć w bingu nie myśląc o pozycjonowanie pod niego musisz tych linków trochę zdobyć bo jeśli chodzi o ogólnie dostępne miejscówki sporo ich właścicieli blokuje dostępy dla robotów z innych wyszukiwarek niż google, bo im tylko transfer zrzera a zaplecza muszą być tanie :)

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

• 4 tygodnie później...

a mi się wydaje że każde imperium kiedyś ma swój kres tak więc jestem wręcz przekonany że kiedyś google będzie malutkie jak łepek od zapałki tylko pozostaje zastanowić się kto zajmie miejce na szczycie bo nie wydaje mi sie by to był Bing

Jak pozycjonować w Bingu ? Tak samo jak w google - z tą różnicą, że nie ma kar. W Bingu mam w topach wszystko to co wyleciało z google. Na moich frazach (konkurencyjnych) wyniki są lepsze niż w google - nie ma tam pf, wikipedii i innych bezużytecznych podstron tych największych.

Bing pięknie reaguje na 301-ki i duże przyrosty linków z dużą ilością EM :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Fakt, na niektóre frazy mam w bingu całe top 3. Ale nie zgodzę się z tym, że wyniki są lepsze, tzn może na takie główne frazy są, bo wbrew pozorom ten śmietnik nie jest użyteczny, a wszystko normalne google wycięło, ale szczegółowych fraz nie da się znaleźć np tematów na forach czy czegoś w tym rodzaju.

Czy wyniki są złe czy źle wpisujemy frazy do binga? To też jest pytanie. Przyzwyczailiśmy się do działania google i wiemy co trzeba wpisać, żeby otrzymać odpowiedź i spodziewamy się jakich mniej-więcej wyników możemy oczekiwać od google. Z binga rzadko kiedy korzystamy - może tam trzeba zapytanie zmodyfikować, bardziej uszczegółowić? Dodać np. frazę "forum", "opinie" etc.

Fakt, na niektóre frazy mam w bingu całe top 3. Ale nie zgodzę się z tym, że wyniki są lepsze, tzn może na takie główne frazy są, bo wbrew pozorom ten śmietnik nie jest użyteczny, a wszystko normalne google wycięło, ale szczegółowych fraz nie da się znaleźć np tematów na forach czy czegoś w tym rodzaju.

Też tak sądziłem ale zmieniłem zdanie:

https://www.bing.com/search?q=w+1939+roku+rudolf+hess+by%C5%82+osobistym+sekretarzem+hitlera&qs=n&filt=all&pq=w+1939+roku+rudolf+hess+by%C5%82+osobistym+sekretarzem+hitlera&sc=0-0&sp=-1&sk&cvid=0033447d4ae7473b999b4f87c872e0fe&first=1&FORM=PERE

https://www.google.pl/search?q=w+1939+roku+rudolf+hess+by%C5%82+osobistym+sekretarzem+hitlera&cad=h

Zobacz liczbę wyników. Zwykły test indeksu:

https://www.bing.com/search?q=and&qs=n&form=QBRE&filt=all&pq=and&sc=8-3&sp=-1&sk=&cvid=28d167215a084e26983be3f4aae08fd4

https://www.google.pl/search?num=100&q=and&oq=and&gs_l=serp.3..0l10.7517.7835.0.8203.3.3.0.0.0.0.98.270.3.3.0....0...1c.1.49.serp..0.3.266.PWqPsBb7gYk

Ja nie tylko używam Binga prywatnie (i nie mam zamiaru wracać do google), nawet harvestuję w Bingu bo tam jest większa baza :D Uczę się teraz tej wyszukiwarki (SEO) i przerzucam się całkowicie na tamten rynek (pod USA) a na moich stronach dla robota g. będzie tylko jedno info "f*ck off" :D 30% rynku (i rośnie) dla tak ogromnego kraju - wystarczy :) Tam jak coś weszło w topy 3 lata temu wisi do dzisiaj - mi się osobiście podoba, fajnie wstawać rano i nie patrzeć w statystyki zastanawiając się, czy to już koniec, czy nie.

ps. sorki - mały offtop:

To jest takie google z 2008 roku a czy to się zmieni ? Moim zdaniem nie - gdyby Microsoft był tak zachłanny jak google zażądałby % od sprzedaży każdego softu i każdej gry za to, że chodzi na ich systemie, co byłoby oczywiście strzałem w kolano - google nie zawahałoby się tak zrobić. Dużo czytam na temat obecnej sytuacji i widzę jedno - za google nie kryje się larry page and sergey brin tylko tajemniczy inwestorzy wysokiego ryzyka, którzy wpakowali na starcie w projekt niedochodowy nie małe pieniądze, a teraz ściągają z niego ile się tylko da, żeby zainwestować w kolejne zabawki. Taki był plan. Google jako wyszukiwarka się skończy i to jest celowe działanie z ich strony. Microsoft zawsze miał zasadę - zarabiamy, zarabiasz z nami, jesteśmy stabilni - Ty też jesteś stabilny - i tak zostanie.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Uczę się teraz tej wyszukiwarki (SEO) i przerzucam się całkowicie na tamten rynek (pod USA)

Stary, nie poddawaj się, im o to chodzi, żeby nas złamać. Choćbyś ginął każdego dnia jak w "Na skraju jutra" to w końcu znajdziesz na nich sposób;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności