Skocz do zawartości

Czkawka po blaście z SWL

elliot

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie a po co ten małolat tak potraktował tą stronkę?!

Nie wiem jak reszta ale Ja zastanowiłbym się czy robić 301? Spadek fraz oczywiście jest ale nie nazwałbym go "filtrem". Dla mnie filtr to spadek o kilkadziesiąt/kilkaset pozycji. A spadek o 10-20 pozycji trudno nazwać filtrem.

Co ja mam Wam napisać? Wiem tyle co Wy.

Już tego nie roztrząsuje, bo i tak nic nie wskóram, choć do dziś sieje nienawiść do dzieciaka. Pozostaje tylko zablokować na przyszłość linkowanie strony w swl. Chciałbym wrócić jednak do tematu...

Jeśli to nie filtr, to co? Jak reagować na to? Bo linkowanie nic tu nie dało (dotychczas). Wiadomo, w wypadku filtra to 301, a tutaj?

Ja osobiście nie robiłbym 301-nki. Lepiej chyba przeczekać, podlinkować z mocnych stron i dalej po prostu linkować. Może w miedzy czasie postawić inną stronkę linkować i za jakiś czas zrobić z tej nowej 301 na wzmocnienie.

Wydaje mi się, że robiąc teraz przekierowanie nie masz żadnej gwarancji, ze frazy wrócą na miejsca przed spadkiem.

Jak dopalił i zdjął to nic dziwnego, że wahnęło pozycją.

Myślę, że spokojnie trzeba poczekać, jak kiedyś kumpel testował swl, to mu się 3 m-c pokazywały śmieciowe linki.

Algorytm ostatnio poszedł trochę do przodu z szybkością indeksowania, więc martwić bym się zaczął po 2 - 4 tyg.

Najlepiej zmienić coś na stronie, dodać treści i jak jest możliwość podlinkować z dobrych źródeł.

Pozdrawiam

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

• 1 miesiąc temu...

Sytuacja dość dziwna miała miejsce na przełomie 2011/2012. Mianowicie 30.XII - 2.I pozycje nagle wróciły na swoje wysokie miejsce sprzed tego "niby filtra". Natomiast po 2.I wszystko wróciło/spadło tak jak było i utrzymuje się do dnia dzisiejszego...Co o tym myśleć?

Jestem za pomysłem @OceanFire. Może nie kilkaset ale takich kilkadziesiąt naprawdę mocnych w miarę tematycznych ze stabilnym przyrostem.

BTW- nie wiem jak kolega u góry ale ja jako "Wartościowych mocnych" linków nie rozumiem linków z masowych zaplecz pod statlinka standard :).

Może jakiś Statlink Gold albo Prolink?

Pokombinuj.

Pozdrawiam Tomek

Ja miałem przydzielone około 80.000 z e-weba na 3 główne frazy. Strona siedziała przez 2 miesiące w top2-top3 na kluczowe frazy. Pewnego dnia, ni stąd ni zowąd, wyleciała poza top100, a ostatnio wrocila na top20-top30. Strona była linkowana cały czas, punkty nie byly zdejmowane. W sumie mam 3 strony ktore zachowaly sie tak samo. Sytuacja bardzo podobna do Twojej. Tez zastanawialem sie nad 301 ale na razie czekam bo jak zrobie 301 to nazwy domen nie beda juz tak atrakcyjne i trzeba bedzie logotypy zmieniac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności