Skocz do zawartości

Przedświąteczny Filtr

kingpin

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj jedna strona którą przez rok pozycjonowałem spadła na wszystkie frazy (większość w okolicach lub bezpośrednio w top 10) - bardzo dużo o kilkaset pozycji wygląda na filtr.

Problem w tym, że nie bardzo wiem o co chodzi, ponieważ jeszcze z pół roku temu strona miała swl (eweblink), ale przez ostatnie 6 miesięcy była czysta tylko precle, katalogi.

Strona jest na domenie regionalnej, a z tego co wiem ostatnio Google robi porządek z różnymi spamerskimi stronami na regionalnych, zastanawiam się czy mogła zostać potraktowana jako spam (Dla ścisłości nie jest to zapleczówka, a strona gabinetu stomatologicznego)?

Cała sprawa jest dziwna, a na dodatek przeglądając stronę znalazłem skopiowaną treść (dosłownie parę akapitów), klient twierdzi, że sam pisał teksty i nic nie skopiował, w sumie po co miałby akurat te kilka kilka akapitów. Strona konkurencji jest nowsza niż mojego klienta, ale:

ma tą samą nazwę

też jest na domenie regionalnej (tylko, że z innego miasta)

Oprócz tego nic nie znalazłem, a na linii mam wk#$%#%# klienta, napisałem już do wujka G od przywrócenie strony, ale nie wiem jak to się

skończy...

Zastanawiam się czy Google mogło przez pomyłkę ukarać stronę mojego klienta? Czy chodzi o te użyte kiedyś swl?

Ma ktoś pomysł co mogło być przyczyną?

Skuteczna reklama - Linki sponsorowane

Sprawdź e24cloud - Serwery w chmurze

bez adresu to cięzko powiedzieć

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przede wszystkim zrób 301 z index.php na stronę główna "/" bo masz DC czyli stronę główna widać "podwójnie"

Według tego co podal zakrecony to było pozycjonowane SWLem ? No chyba, że zdjęto linka z domeny o duzym site ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

tknęło mnie i znalazłem, że część tekstów ze stron w serwisie jest skopiowana i użyta w katalogach - więc teksty ze strony tez są do wymiany

Ja osobiście pozbył bym się domeny regionalnej (kupił np pl i zronil na nią 301). Za dużo szumu jest obecnie przy nich. Oczywiście jak @zgred pisał, teksty do wymiany.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Też miałem stronę na regionalce wroclaw.pl Też w top 10 na wiele fraz. w zeszłym tygodniu spadłem na wszystkie frazy poza setkę a ze stroną było wszystko ok. Ja nie czekałem i zrobiłem 301 na .pl w sobotę. Dziś sprawdzałem i już część haseł wróciło do top 10. Zakręcony dobrze pisze chcesz szybkich efektów to zrób jak mówi :)

Przede wszystkim musisz wyeliminować przyczyny, bo później znowu Ci się coś przyklei. Właśnie najbardziej zawsze dziwiło mnie to, jak ludzie tekst ze swojej własnej strony publikują w preclach i katalogach... Teraz jak koledzy radzą musisz sobie stworzyć nowe teksty.

Swoją drogą dziwi mnie, że takie strony lecą, a wtedy wypływają do serpów właśnie śmieci... chyba w większości przypadków jak jakaś strona zniknie to w jej miejscu wypływają syfy. To googlowi nie posłuży... Swoją drogą co jak user będzie szukał akurat twojej strony firmowej...?, w google jej nie znajdzie... niby nic ale razy miliony to daje początek...i gdzie tu dbałość o wyniki.

Mam dokładnie to samo ze stroną klienta ;) (stopka - wideofilmowanie)

W większości na top 10 była do zeszłego tygodnia.

Domena regionalna.

Zrobiłem zmiany na stronie rekomendowane przez forumowiczów z forum Google'a, zgłosiłem prośbę o rozpatrzenie ponowne i dostałem info :

Dear site owner or webmaster of...

We received a request from a site owner to reconsider .... for compliance with Google's Webmaster Guidelines.

We reviewed your site and found no manual actions by the webspam team that might affect your site's ranking in Google. There's no need to file a reconsideration request for your site, because any ranking issues you may be experiencing are not related to a manual action taken by the webspam team.

Of course, there may be other issues with your site that affect your site's ranking. Google's computers determine the order of our search results using a series of formulas known as algorithms. We make hundreds of changes to our search algorithms each year, and we employ more than 200 different signals when ranking pages. As our algorithms change and as the web (including your site) changes, some fluctuation in ranking can happen as we make updates to present the best results to our users.

If you've experienced a change in ranking which you suspect may be more than a simple algorithm change, there are other things you may want to investigate as possible causes, such as a major change to your site's content, content management system, or server architecture. For example, a site may not rank well if your server stops serving pages to Googlebot, or if you've changed the URLs for a large portion of your site's pages. This article has a list of other potential reasons your site may not be doing well in search.

If you're still unable to resolve your issue, please see our Webmaster Help Forum for support.

Sincerely,

Google Search Quality Team

Więc generalnie, wszystko ok, nic się nie dzieje, tylko domeny regionalne lecą na łeb na szyję, trochę bezsensu polityka ale co zrobić ;)

Robię 301, na nową domenę bo to nie ma sensu !

Tworzenie profesjonalnych stron internetowych - www.jackvision.pl

@JJack:

jak usuniesz cloaking na stronie to powinno troszkę pomóc: [text-indent:-10000in]

Moim zdaniem strona w tym wykonaniu istnieć nie może - masz wszystko wykonane jednym ciągiem - zamiast sensownie podzielić całośc na podstrony. 301 da oczywiście pozytywny rezultat - pytanie: na jak długo ?

Dzięki za uwagę :P

Wiem, że to jest źle wykonane, bo wszystko jest w jednym pliku, oczywiście jest w planach zmiana strony pewnie w styczniu :P

Co do text-indent - to było - ale w menu. Usunąłem, więc mógłbyś mi powiedzieć gdzie to znalazłeś ? :)

@JJack:

jak usuniesz cloaking na stronie to powinno troszkę pomóc: [text-indent:-10000in]

Moim zdaniem strona w tym wykonaniu istnieć nie może - masz wszystko wykonane jednym ciągiem - zamiast sensownie podzielić całośc na podstrony. 301 da oczywiście pozytywny rezultat - pytanie: na jak długo ?

Tworzenie profesjonalnych stron internetowych - www.jackvision.pl

@JJack:

linijka w CSS tam gdzie jest zdefiniowany "cufon" ładowany przez scripts/cufon-yui.js

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności