Skocz do zawartości

Problem z pozycjonowaniem podkategorii

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki oto problem, pozycjonuję swój katalog firm www.firmyw1miejscu.pl

Na frazy katalog firm itd mam bardzo dobre rezultaty, jednak problem pojawia się gdy chcię pozycjonować na frazy typu: firmy Warszawa (wg miast) i wg kategorii np firmy budowlane, firmy budowlane Łódź itp. Na te frazy katalog jest na bardzo odległych pozycjach

Co robię nie tak?

katalog firm

Okucia meblowe wirtualne targi meblowe pierwsze w Polsce

Jak chcesz pozycjonować takie podstrony skoro linki mają postać:

https://www.firmyw1miejscu.pl/#!/index/listing/id_city/162/city/Warszawa

W sumie nie przyglądałem się długo katalogowi, ale to rzuciło mi się w oczy.

a można to jakoś zmienić? czy istnieje jakiś kod, strona robiona była w zendzie

katalog firm

Przy tak małej ilość szczegółów ciężko coś doradzić, ale strzelam, że frazy regionalne w tym przypadku

są bardziej konkurencyjne ze względu lokalizacje usług - o ile można to tak nazwać.

nie rozumiem co masz kolego na myśli:)

katalog firm

uzupełniając wypowiedź ReTop:

dla Twojej strony fraza: ,,katalog firm" jest łatwiejsza do wypozycjonowania niż fraza: ,,firmy Warszawa".

Może być to spowodowane:

a) złą optymalizacją serwisu,

:) po prostu większą konkurencją w serpach

Pozdrawiam,

Kacperek

Odpowiedzi poszukaj w analizie konkurencji wpierw, a nie w pytaniach typu: "co źle robię." Jak nie idzie dobrze to zawsze coś robi się źle, ale nie koniecznie wg podstawowych zasad, ale w kontekście sytuacji jaka jest w przypadku danych fraz. Wejdź na majesticseo i ahrefs, załóż darmowe konta i zobacz ile BL mają, na jakie anchory. Tu może za free dużo informacji nie uzyskasz, ale choć jako takie rozeznanie. A przede wszystkim na majesticseo zwróć uwagę na wykres pokazujące przyrost linków każdej z konkurencyjnych stron. Zobaczysz np. czy strony są dalej aktywnie "serwisowane" i jak intensywnie. A jak masz już tę wiedzę, to możesz kombinować dalej co do dalszej strategii działań.

Samo tylko dodawanie do katalogów i precli bez żadnej analizy sytuacji w trudniejszych frazach zdaje się z lekka psu na budę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności