Skocz do zawartości

linki sponsorowane - wyświetlanie tylko w promieniu 100 km od dnaego miasta?

Suchjy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

\

1. Linki sponsorowane definiujemy normalnie w kampaniach adwords tak?

2. Czy istnieje możliwość tak skonfigurowania reklam, aby linki sponsorowane pojawiały się zawsze na górze strony po wpisaniu 2 słów kluczowych, ale przy tym używana ma być geolokalizacja - czyli reklamy wyświetlane mają być tylko użytkownikom np w promieniu 100 km, od zdefiniowanego przeze mnie miasta.

baner-seostationv2.png

Musisz ustawić emisję na wybranym terytorium oraz określić stawkę na poziomie "gwarantującym" emisję w Top3. Gwarantującym wziąłem w cudzysłów ponieważ sytuacja zmienia się z dnia na dzień w zależności od ilości reklamodawców oraz jakości Twojej reklamy. Możesz wybrać w karcie słowa kluczowe opcję "Szac. stawka za wyświetlenie u góry strony" (klikając kolumny i dostosuj kolumny). Wtedy będziesz dokładnie wiedział ile może to kosztować.

Musisz śledzić na co dzień pozycje reklamy i reagować w zależności od zachowań konkurencji.

P.S. Oczywiście poza stawkami dbaj o wyniki jakości bo one są jedna ze składowym zarówno pozycji reklamy jak i kosztu kliknięcia.

Kampanie Google AdWords tylko 150 zł za miesiąc. Certyfikowany Partner Google.

Sama konfiguracja kampanii po stronie AdWords to jedno - zadbaj też o jakość strony docelowej (landing page), gdyż ten element kampanii bardzo często się pomija... Po co wydawać $$$ na AdWords jak strona docelowa zachęca jedynie do kliknięcia WSTECZ:-)

Pzdr

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

Każda firma w inny sposób wycenia swoją pracę.

Natomiast ma to odwzorowanie w jakości obsługi konta i faktyczne zajęcie się również stroną docelową - sugestie odnośnie samej strony co należy poprawić/zoptymalizować by reklama była skuteczniejsza.

Przyjął się chyba w dużej mierze sposób rozliczenia budżetowego, czyli procentu od budżetu - ja mam dodatkowo minimalny próg opłacalności prowadzenia takiej kampanii.

Zastanów się czy 500 zł to odpowiedni budżet dla Twojej kampanii. Czy nie spowoduje to, że reklama będzie rzadko w ciągu dnia emitowana użytkownikom.

#Suchjy cennik widoczny na stronie https://www.internetowe-pogotowie-reklamowe...gle_adwords.php

Co do kierowania na konkretne regiony.

W dwojaki sposób google kieruje.

Po składni zapytania - jeśli twoje słowa kluczowe to np. "tanie noclegi" - region kierowania częstochowa to jeśli ktoś z gdyni wpisze hasło tanie noclegi częstochowa to Twoja reklama się również pojawi ponieważ w zapytaniu pojawia się Twój region.

Po adresach IP - Tu faktycznie w zależności od dostawcy internetu adresy IP mogą być nadawane jako zupełnie inna miejscowość i tu sięrodząproblemy - mniejsza skala niż kiedyś.

Oba te sposoby kierowania są włączone domyślnie na koncie adwords. W tej chwili masz możliwość uruchomienia kierowania tylko po jednej z tych możliwości, ale trzeba dokładnie przemyśleć czy jest to opłacalne. W niektórych branżach jak najbardziej opłaca się wybrać tylko jedną z tych możliwości

Więcej o sposobach kierowania na https://www.semology.pl/2011/06/zaawansowan...google-adwords/

• 2 tygodnie później...

Witam co do wyceny ja od stawek % juz przestalem sie rozliczac fakt biore to tez pod uwage ale nie do konca jest to dobra alternatywa

bo czesto bylo tak np. przy sklepie internetowym ze wiecej sie orobilem niz zarobilem :) a pozniej jak sie upominalem o wieksza zaplate to byla mina

ja biore wiele czynnikow pod uwage i lepiej na tym wychodze bo sa miesiace w ktorych mniej pobieram za prowadzenie kampanii a sa w ktorych wiecej i to wedlug mnie jest najbardziej fer

pytanie z innej beczki, a jak cenicie sie jako 1 roboczo-godzina w tej branzy? np. prowadzac doradztwo 3h ;)?

Poza tym wedlug mnie Redjasper stawka: 1-999 - to niezle zanizanie ceny :) szkodzisz sporo innym jestes tego swiadomy? bo widze ze tak

przyklad wyceny: firma wplacala 2tys co miesiac jakis expert prowadzil im kampanie 1700, 1800 szlo gladko nie wspomne o efektach godnych experta (oczywiscie nieroba i kombinatora) ktory bral 350zl co miesiac

przejalem ich po rozmowie z wlascicielem dochodzac do stawki 800-1000zl przy niezlych efektach i wysokim ROI - wlozylem sporo w to pracy i fakt jest mniej pracy, ale nie tyle mniej ze teraz aby utrzymac stan w nowym miesiacu cenic sie na 200zl :( kpiny... moze warto Redjasper przemyslec swoj cennik?

bez urazy, ale drażnią mnie takie wyceny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności