Skocz do zawartości

Wiek domeny

kikiet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

sporo poruszanych tutaj tematów odnosi się pośrednio do wieku domeny. Stwierdzenie `nowa domena` lub `stara domena` nie wiele mi daje... rozumiem że czym starsza tym lepsza, ale czy np. 12 miesięcy to bardzo nowa, nowa, średnia, stara? Po jakim czasie jest `stara` lub inaczej - do kiedy jest `nowa`?

Zawartość strony ma tutaj jakieś znaczenie? W sensie, domena była np. zarejestrowana x-czasu temu ale dopiero po y miesiącach trafił na nią sewis docelowy (wczesniej nic nie bylo, sama domena była tylko zarejestrowana i tyle). To ten wiek domeny mam liczyc od X-czasu rejestracji czy Y czasu wdrożenia serwisu? (rejestracja była ciągła tzn nie było przerwy).

Z góry dzięki za jakąś sensowną odpowiedź... pzdr!

Domena jak wino, im starsza tym lepsza.

>czy np. 12 miesięcy to bardzo nowa, nowa, średnia, stara? Po jakim czasie jest `stara` lub inaczej - do kiedy jest `nowa`?

Ani stara, ani nowa. :P Jeżeli portal był pozycjonowany, to po roku można spokojnie pierdzielnąć w domenę jakimś blastem i nie trząść portkami o np. utratę geolokalizacji jak w przypadku domeny np. miesięcznej.

>W sensie, domena była np. zarejestrowana x-czasu temu ale dopiero po y miesiącach trafił na nią sewis docelowy

Licz wiek domeny od jej pierwszego zaindeksowania i ciągłości w indeksie.

i nie trząść portkami o np. utratę geolokalizacji jak w przypadku domeny np. miesięcznej.

Jeśli ma się taki problem, to chyba nie ma się co zabierać za blasty, niezależnie od wieku domeny :P

Do autora tematu - od jakiego wieku kobieta jest stara? :P Pod pojęciem "stara domena" chyba bardziej chodzi o to, że była już linkowana w rozmaity sposób, niż to ile miesięcy upłynęło od jej rejestracji. Zależy też w odniesieniu do czego pytasz czy jest stara. Dla pedofila 18 lat to też stara (że tak się posłużę brzydkim przykładem :) )

Zależy jak duże to blasty i jakie masz pojęcie o SWLach. Ja osobiście generalnie nie jestem zwolennikiem blastów na główną domenę (przez blast rozumiem scrapebox/xrummer w ilości kilkudziesięciu tysięcy linków), takie rzeczy lepiej przepuścić przez zapleczówkę albo precle, choć np. Kojotek pisze żeby bez problemu walić każdą ilość na domenę o ile są to linki nofollow i podejrzewam, że się nie myli :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności