Skocz do zawartości

Optymalizacja wordpress a algorytm Panda

Royal

Rekomendowane odpowiedzi

Ale chodzi ci o jakieś konkretne pluginy? Takowych raczej nie znam, ale poszukaj jakiś wtyczek, które ułatwią ci załączania do treści innych rodzajów danych takich jak: ilustracje, pliki, wykresy, itd., itp., bo po Pandzie G ma niby bardziej doceniać takie wpisy.

Nie, raczej ogólne wytyczne, jeśli moglibyście się nimi wymienić.

Co w przypadku tworzenia zaplecza- co z kategoriami? Myślicie, że trzeba będzie umieścić co najmniej po kilka artykułów na kategorię, żeby nie była za "mała"?

Czy można tworzyć jedną kategorię na jeden artykuł- wydaje mi się, że nie bardzo...

nie optymalizowałem WP i nie wiem czy nie zmieniło się coś bardziej. smile.gif

Sporo się zmieniło

Bowiem Panda nie lubi duplicat content i podstron z byle czym

Standardowo instalujesz all in seo i wybierasz linki kanoniczne,

Niżej masz blokady indeksowania (plus robots.txt)

blokujesz archiwa i do wyboru categories lub tag page.

Są różne szkoły jeśli chodzi o tagi. Po prostu pisząc posta generujesz (na przykład) 3 tagi które tworzą 3 podstrony o identycznym contencie. Wówczas Gul może ofiltrować dwie z nich lub co gorsza każdą. Jednak jeśli domena stara i jara to wszystko przeżyje ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

W sumie to Google chyba nie jest aż takie głupie i wie jak działa WP

No... nie liczyłbym że leci ulgowo po WP ;-)

Ja taguje, ale widze, że połowa tagów się nie przebija wyżej.

Na pewno nie można mieć i tagów i kategorii o takim samym contencie (tag= fajne, kat= fajne)

No follow nie stosuje

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności