Skocz do zawartości

Witryna otrzymała filtr?

Parys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam pewną witrynę. Właściwie można powiedzieć, że domenę - bo oprócz WP, czterech artykułów nic tam nie ma. Domena praktycznie nie była linkowana (do witryny kierują 2 linki), jednak sama nazwa zapewniała jej wysoką pozycję w Google (trzymała się ponad pół roku). Niestety około dwóch tygodni temu witryna drastycznie spadła w dół o ok. 60 pozycji. Na początku myślałem, że to normalne z powodu braku linków - jednakże po wpisaniu w google: słowo domena.pl, mojej domeny nie ma nawet w pierwszej 20. Strona w google istnieje, bo po wpisaniu site:domena.pl wyświetlane są podstrony serwisu.

Wczoraj kolega powiedział mi, że pewnego razu wchodząc na stronę wyskoczył komunikat, że strona jest zawirusowana (ale tylko przy pierwszym wejściu na stronę), ja nie doświadczyłem tego wcale. Skórka jest darmowa, jednakże skanowałem ją różnymi antywirusami - oznaczona jest jako bez zagrożeń. Dodatkowo w GWM także nie ma i nie było komunikatu o zarejestrowaniu strony jako zagrożonej. Z witryny nie kierują także żadne linki wychodzące.

Czy ktoś z Was ma pomysł co może być przyczyną takiego spadku? Strona to nie jest żadna farma linków czy coś - brak też jest na niej nieetycznych praktyk SEO.

P.S.

Wesołych Świąt i wysokich pozycji życzę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności